kvietky

172 40 3
                                    

Vodka: *pospevuje si a tancuje okolo stola za ktorým sedia všetci* Všetci zomrieme! Niektorí zhoria, iní zhnijú a tí další budú umučení k smrti! *zaškerí sa na Thanata*

Thanatos: Presne tak! No nie je to skvelé? Dúfam, že Hypna zaživa zožerú chrobáky. Alebo ho niekto vypitvá.

Vodka: Nie, Hypna, nie. Chýbal by mi... ale teba môžu kľudne mučiť. *prestane tancovať a uprene pozrie na Thanata* Odrezané krídla!

Thanatos: *zazrie na Vodku* Pekné vedieť, že máš radšej jeho než mňa. Vieš čo? Zalezte niekam obaja a zostaňte tam, nech vás už nevidím.

Hermés: Tak ten ťa bude ignorovať minimálne mesiac...

Vodka: *mávne rukou a sadne si na zem* Začne už tá porada? Musím si stihnúť nalakovať nechty na dúhovo skôr, než zomriem... Prestaň kopať, Attnes! Zbláznil si sa snáď?!

Hypnos: *prejde k Vodke a dotkne sa jej brucha* Odpočívaj kým môžeš, pekne v pokoji a bezpečí. Keď sa narodíš, niečo také už nezažiješ.

Vodka: Myslím, že sa ťa chce dotknúť. Prestal kopať, ale opäť naťahuje ruku. Tvoj hlas na neho zrejme pôsobí nejako ukľudňujúco, Hypnos.

Hypnos: Možno sa cíti ospalo, keď som nablízku. Som tak unavený až sa čudujem, že sa to neprenáša na všetkých okolo mňa.

Vodka: Mal by si si pospať teraz, lebo keď príde bohyňa zrady, už na to čas nebude. *zamyslene pozrie niekam do diaľky a s mrmlaním odíde*

Hypnos: Pravda. Dobrú noc! *zaspí*

Létó: *ľahne si na spiaceho Hypna* Tej to ale trvá...moje muchy už sú nedočkavé a mňa všetky tie prípravy a porady k smrti nudia.

Apollón: A možno už aj niečo urobila, ale my o tom nevieme. Možno už začala s vojnou a my sa o tom dozvieme až vtedy, keď prvý z nás padne.

Létó: *pretočí očami* To budem ja. Vždy som niečo ako "prvá skúšobná vražda". Keby tak vedeli, koľko práce dá vrátiť sa z Tartaru!

Apollón: Prestaň s takýmito rečami, mam-Létó. Môže to byť napríklad aj Thanatos. Ten by nechýbal nikomu.

Hádes: Ale veď ten sa zabiť nedá. Najhoršie čo sa mu môže stať je, keď mu niekto zničí jeho perfektne upravené krídla.

Apollón: Tak potom Artemis! *zaškerí sa na svoje dvojča* Tá bude chýbať jedine tak jej lovkyňám.

Artemis: Si prvotriedny debil, vieš o tom? Nechutná existencia, ktorá nikdy nemala vzniknúť.

Hádes: *zamrmle* Dúfam, že ju tá bohyňa rozseká na kúsky a potom sa okúpe v jej krvi.

Apollón: *potlačí smiech a prekvapene pozrie na Artemis* Čo si to povedala, sestrička? Že som úžasný a uznávaš aj moju nekonečnú krásu a dokonalú povahu? Tak to ti naozaj ďakujem.

Artemis: *zlostne zavrčí a zmizne*

Létó: Tá súrodenecká láska... Thanatos a Hypnos, ty a Artemis, Vodka a Wine...

Apollón: Keby nebola taká otravná, možno by sa dalo vytvoriť nejaké priateľ-

*niekde v diaľke sa ozve Vodkin zdesený výkrik*

Hypnos: *preberie sa a posadí sa tak prudko, až zhodí Létó* Moja najvzácnejšia Vodka! A Attnes! *rozbehne sa smerom odkiaľ počul výkrik*

Létó: A je to tu zas. Tartar čaká. *pomalým a znudeným krokom kráča tak, kam bežal Hypnos*

Vodka: *hneď ako uvidí prichádzajúceho Hypna, ukáže na veľkú krvavú šmuhu na zemi a na menšie, ktoré smerujú do inej miestnosti* T-to bude ona...

Hypnos: *chytí Vodku za ruku* Len pokoj. Krvavá šmuha ešte neznamená, že niekde nájdeme mŕtvolu... možno sa len niekto zranil. Možno sa Áres s niekým pobil. Pôjdeme to skontrolovať? Ak nechceš, nemusíš ísť so mnou. Nájdem toho urazeného hlupáka Thanata a ten ťa ochráni.

Vodka: Ten by neochránil ani sám seba, keby išlo do tuhého. Pôjdem s tebou. *stále držiac Hypna za ruku pomaly vôjde do miestnosti*

*v miestnosti stojí uškŕňajúca sa bohyňa s blond vlasmi a zlatou krvou
mŕtvej Afrodity, ktorá leží na podlahe, kvapkajúcou z úst na biele tričko*

Bohyňa: *prezrie si Hypna a Vodku* Prišli ste na obed?

Vodka: *chvíľu prekvapene pozerá na výjav pred sebou a potom rýchlo vyskočí s krikom Hypnovi na ruky* Bež!

Hypnos: Súhlas! *rozbehne sa preč*

Bohyňa: *pobavene sa zasmeje* A just sa v krízových situáciách nepremiestnia... *kopne do Afrodity* Aký máš na to názor ty? Možno keby si si spomenula, že nie si smrteľníčka, ešte by si žila. *so smiechom zmizne*

Secrets of greek gods and goddessesWhere stories live. Discover now