×88×

398 42 5
                                    

«Είμαστε οι επιλογές μας.»

Μου το έχουν πει όλοι αυτό. Οι γονείς μου, οι πρώην μου φίλες (γιατί άραγε πρώην;) οι καθηγητές μου, οι συγγενείς μου. Όλοι.

Τι πάει να πει «είμαστε οι επιλογές μας»; Τι είναι οι επιλογές για να μας καθορίσουν; Αν πχ εγώ επιλέξω τώρα να διασχίσω το δρόμο απέναντι με κόκκινο, σημαίνει αυτομάτως ότι είμαι ριψοκίνδυνη και ανεύθυνη; Αν δε θέλω να πάω γυμναστήριο, σημαίνει ότι είμαι τεμπέλα και χαραμίζω τη ζωή μου; Αν δε διαβάσω τις 45 σελίδες Θουκυδίδη μέσα σε μια βδομάδα σημαίνει ότι αυτομάτως θέλω να δω τον εαυτό μου να πουλάει μπέργκερ στα γκούντις (χωρίς να θέλω να θίξω το επάγγελμα, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή). Αν πιω λίγο παραπάνω σε ένα πάρτυ και δοκιμάσω μια φορά τσιγάρο, πιθανότατα μια μέρα να καταλήξω στη Συγγρού χαρίζοντας το κορμί μου στον κάθε τυχόντα για να πάρω τη δόση μου; Αν μου αρέσει ένα παιδί που δεν το ξέρω καιρό, και προχωρήσουμε λίγο αυτομάτως γίνομαι δημόσια μήτρα; Αν απογοητεύσω τη μαμά μου για κάποιο λάθος μου σημαίνει ότι δεν είμαι άξια πια να την κάνω ευτυχισμένη; Αν πληγώσω ένα παιδί άθελά μου σημαίνει πως είμαι σκύλα και δεν πρόκειται ποτέ να εκτιμήσω οποιονδήποτε μου δείξει την αγάπη του;

Μας έχετε κάνει να νιώθουμε τύψεις για τα πάντα. Που πίνουμε, που διασκεδάζουμε, που μιλάμε, που γελάμε, που αναπνέουμε. Οι επιλογές μας είναι απλά βήματα, είναι οι επόμενες κινήσεις μας. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΕΜΕΙΣ". Βγάλτε αυτή τη μαλακία από το κεφάλι σας επιτέλους, έχετε φτιάξει μια γενιά κομπλεξικών και μονόχνοτων, που για το μόνο πράγμα που δε νιώθουν ενοχές είναι να περνούν τη μέρα τους πίσω από μια οθόνη, και να μην απολαμβάνουν αυτά που θα 'πρεπε να απολαμβάνουν.

Και για μένα, αυτά που απολαμβάνεις περισσότερο είναι τα λάθη σου. Οι λανθασμένες επιλογές σου. Που σε ορίζουν και λάθος άνθρωπο, σύμφωνα με τους γονείς μου, τους καθηγητές μου και τις πρώην μου φίλες (και ίσως τώρα να απάντησα έμμεσα στο ερώτημα «γιατί άραγε πρώην;»

𝐐𝐮𝐨𝐭𝐞𝐬 [✔️]Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα