Hoofdstuk 8

211 7 0
                                    

POV Cedirc
Na dat ik Sofie op het bed heb gelegt gaat Malfoy weg. Madame Pleister is aan het kijken wat er aan de hand is. "Wat heeft ze?" vraag ik en ga op de stoel naast het bed van Sofie zitten. "Hersenschudding. Maar niet heel erg. Ze weet alleen niet meer dan ongeveer 3 uur geleden. Dus erg is het niet" zegt Madame Pleister. "Oke, Madame mag ik bij haar blijven, voor als ze wakker word misschien?" vraag ik. "Is goed Meneer Diggory, maar alleen voor vandaag. Ik denk dat ze morgen weer weg mag als het goed gaat" zegt ze en loopt dan weg.

Na een tijdje pak ik voorzichtig Sofie haar hand. Ze voelt koud. Ik vrijf met mijn duim over de bovenkant van haar hand. Het verbaast me dat Malfoy en heel Zwadderich Sofie niet kent. Want ja wie zou Sofie niet zien? Ze is zo knap en best populair. "Cedirc?" hoor ik Sofie zacht zeggen. Gelijk laat ik haar hand los en ik kijk zie ik dat ze wakker is. Ze kijkt me aan met haar mooie blauwe ogen. "Cedirc wat is er gebeurd?" vraagt ze moeilijk en probeerd recht op te zitten. Maar ik duw haar voorzichrig terug. "Soof blijf liggen, je moet rusten. Je viel van de astronomietoren. Ik heb je net kunnen vangen maar je stoote je hoofd. Je hebt een kleine hersenschudding. Maar er is niet veel gebeurd. Je moet gewoon rust houden" zeg ik. "Dankje" zegt ze. "Voor wat?" vraag ik. "Dat je me hebt gered, anders was ik dood" zegt ze. "Oh zo, nou geen probleem" zeg ik.

"Hoelang lig ik hier al?" vraagt Soof als we een tijdje hebben gepraat over van alles. "Sinds 9 uur ongeveer" zeg ik. "Maar dan lig ik hier nu al 6 uur" zegt ze. "Ja je lag in een kleine coma" zeg ik. "Zijn er andere mensen geweest?". "Nee, nou Malfoy was er bij toen je viel". "Malfoy?". "Ja en hij wist niet wie je was, wat ik best raar vind want je bent best populair bij de jongens van Griffendor, Ravenklauw en Huffelpuff". "Wacht hij kent me niet?". "Nee, hij zei dat hij je niet kende, en toen zei ik dat het best raar is, want ja je word ook wel de Griffendor Prinses genoemt" zeg ik. Soof grinnikt. "Echt, word ik zo genoemd?" vraagt ze. "Ja, het is echt. Veel jongens willen ook met je naar het Valentijns Ball. Maar ze durven niet" zeg ik.

POV Sofie
"Waarom durven ze dan niet? Ik bijt echt niet" zeg ik. "Ja geen idee, sommige denken dat je al een date hebt" zegt Cedirc. "Heb ik niet" zeg ik. "Echt niet? Had ik wel verwacht" zegt hij. "Heb jij een date dan?" vraag ik. "Nee" zegt hij. "Soof, misschien een raar moment maar wil je met me naar het Valentijns Ball?". "Ja heel graag" zeg ik blij. Cedirc leunt iets naar me toe zodat ik hem een knuffel kan geven.

"Maar Cedirc moet je niet terug naar je leerlingenkamer?" vraag ik. "Nee ik mag hier blijven, en ik laat je niet alleen" zegt hij en geeft me een kus op mijn wang. Ik moet er van blozen. Ik probeer het te verbergen. "Soof, veberg het niet dat maakt je alleen nog maar schattiger" zegt Cedirc. "Maar Cedirc, blijf je dan hier slapen?" vraag ik. "Ja maar ik ga denk ik gewoon in deze stoel slapen" zegt hij. "Ehh nee dat ga je niet doen, ja mag wel bij mijn slapen. In die stoel slapen is slecht voor je" zeg ik. "Eh oke dan" zegt hij en gaat naast me liggen. Hij slaat een arm om mijn middel en ik nestel met tegen hem aan. "Truste Soof". "Wel truste Cedirc" zeg ik en val in slaap.

De volgende dag word ik wakker in de armen van Cedirc. Ik draai me om om te kijken of hij al wakker is. Maar ik zie dat hij nog rustig ligt te slapen. Het is wel schattig. Zijn haar in de war en zijn uitrukking is rustig. Ik draai me weer terug. Ik voel iets aan de kant van Cedirc. Ik draai me naar hem toe en ik zie dat hij wakker is. "Oh heb ik je wakker gemaakt?" vraagt hij. "Nee ik was al wakker" zeg ik. Ik ga recht op zitten. Cedirc komt naast me zitten. "Beetje goed geslapen?" vraagt hij. "Ja hoor en jij?" vraag ik. "Ook wel" zegt hij. Cedirc stapt uit bed. "Soof wil je even lopen misschien?" vraagt hij. Ik knik. Ik ga op de rand van mijn bed zitten. Cedirc komt voor me staan. Hij pakt mijn handen en tilt me omhoog. Eerst wankel ik een beetje. Ik zet een stap maar zak door mijn benen. Maar Cedirc vangt me net op. "Probeer het nog een keer" zegt hij. Ik zet nog een stap.

Ik kan weer lopen. En staan. Want mijn evenwicht is nog niet helemaal goed, maar het lukt wel. "Dankje Cedirc, voor alles" zeg ik en geef hem een knuffel. "Geen probleem, ik help graag" zegt hij. "Daar ben je een Huffelpuff voor" zeg ik. "Ja dat is waar" zegt hij.

"Soof ik heb al een tijdje dat me een beetje dwars zit" zegt hij. "Wat is er dan?" vraag ik. "Nou ik ben al een tijd verlieft op je en wou vragen of je mijn vriendin wou zijn". "Ja ik wil heel graag je vriendin zijn" zeg ik. Dan voel ik zijn zachte lippen op die van mij. Ik zoen hem terug. Dan hoor ik de deur van de ziekenzaal open gaan. Ik haal mijn lippen van Cedirc. Ik kijk en zie Ginny en Draco staan. "Soof omg ik was zo ongerust gisteren" zegt Ginny en rent naar me toen en trekt me in een knuffel. "Hey Ginn" zeg ik. Draco loop rustig ook onze kant op. "Maar weet je niks er meer van?" vraag Ginny. "Nee ik weet dat ik naar de astronomietoren ging. Daarna niks meer" zeg ik. Cedirc staat achter me. "Ik laat jullie wel even alleen. Zie ik je bij het middag eten?" fluister hij. "Ja zie je dan" zeg ik en hij geeft een kus op mijn wang en loopt dan weg. "En wat was dat?" vraagt Ginny. "Hij heeft me gevraagt naar het Ball. En ik ben zijn vriendin" fluister ik tegen haar. "Omg echt" zegt ze hyper. "Maar houd het nog even stil" zeg ik. "Oke dan" zegt ze. "Waarom is Malfoy hier ook?" vraag ik. "Mag dat dan niet?" vraagt Draco zacht. Hij doet raar. "Mag wel maar ik dacht dat je me niet kende" sis ik. "Soof waar heb je het over?" vraagt Ginny. "Nou Malfoy was er bij toen ik viel. En toen zei hij tegen Cedirc dat hij me niet kende" zeg ik. "Ja wat had ik anders moeten zeggen. Ja ik ken haar we waren vrienden maar ik heb het verknalt" zegt hij. "Ja kon" zeg ik. "En je hebt toch een vriendin waarom maak je dan nog zorgen om mij?" vraag ik. "Omdat je wel een vriendin bent Soof" zegt hij. "Ja zo maar een vriendin" zeg ik boos. Hij maakt me zo kwaad. "Ginny kan je ons even alleen later?" vraagt Draco. "Ik zie je zometeen wel" zegt Ginn tegen me. "Draco waarom doe je zo opeens?" vraag ik. "Hoezo zo opeens?" vraagt hij. "Je maak je nog zorgen om me, je bent hier voor mij terwijl je niet met me om mag gaan, moet ik nog even door gaan?" vraag ik. "Soof, het is nooit mijn bedoeling geweest om je zo te kwetsen" zegt hij en doet een stap naar me toe. "Nou dat heb je wel gedaan, ik hield van je Draco, en jij hebt ook toe gegeven dat je van mij hield" zeg ik. "Houd, ik hou nogsteeds van je" zegt hij. "Ja vast" zeg ik. "Soof geloof me, zij kuste mij. En ik ken haar niet eens goed. Ik weet alleen haar huis en naam" zegt hij. "Draco het is klaar" zeg ik. Op dat moment komt Madame Pleiser binnen. "Zo Sofie het gaat zo te zien al een stuk beter" zegt ze. "Ja het gaat goed" zeg ik. "Doei Sofie" zegt Draco en loopt dan weg.

Ik loop richting de Grote Zaal. Daar aan gekomen kijk ik even de zaal rond. Ik zie Cedirc bij de Huffelpuf tafel zitten. Zijn mooie ogen vinden die van mij. Hij komt naar me toe. "Hey liefje, hoe ging het met Ginny en Malfoy?" vraagt hij. "Met Ginny goed maar Malfoy mag echt op rotten" zeg ik. "Wat is er gebeurt lief?" vraagt Cedirc terwijl we naar de Huffelpuf tafel lopen. "Ik wil dat even prive zeggen. Niet nu" zeg ik en we gaan bij de Huffelpuf tafel zitten. "Hey Soof hoe gaat het?" vraagt Mathijs. Marthijs is een vriend van Cedirc en wij zijn nu ook vrienden. "Gaat wel alleen Malfoy" zeg ik. "Wat is er met Malfoy? Wat deed hij?" vraagt Mathijs. "Gewoon irritant zijn" zeg ik. "Maar dat is hij altijd" zegt Sander een ander vriend van Cedirc en mij. "Daar heb je gelijk in" zeg ik. "Maar wacht jullie hebben iets toch?" vraagt Mathijs. "Ja hoezo?" vraagt Cedirc. "Is het dan niet raar om misschien met iemand anders naar het Valentijns Ball te gaan?" vraagt Sander. "Al opgelost, we gaan samen" zeg ik. "Oh kijk, Prins van Huffelpuf en Prinses van Griffendor gaan samen naar het Valentijns Ball" zegt Mathijs. "Ja, en?" vraag ik. "Nou dat is leuk, Prins en Prinses van Zweinstein gaan samen naar het Valentijns Ball" zegt Sander. "Ja het is ook leuk dat ik samen ga met mijn prinsesje" zegt Cedirc en hij heeft me een kus op mijn wang. "Awwhhh jullie zijn echt schattig samen" zegt Mathijs. "Dankje Math" zeg ik.

Na het eten ga ik naar de slaapzaal. "Hey Soof" zegt Ginny die de slaapzaal in komt. "Hey Ginn" zeg ik. Ik ga op mijn bed zitten. Da komen de 2 andere meiden binnen. "Hey Tess, hey Wendy" zeg ik. "Hoi meiden, weet je wij zijn niet zo close met z'n allen. Zin in Truth or Dare?" vraagt Tess. "Oke kom maar op" zeg ik en Ginny stemt ook mee.

"Truth or Dare naar Ginny" zegt Tess. We zitten allemaal op ons eigen bed. "Ehhh Truth" zegt Ginny. "Hoelang heb je al een crush gehad op Harry?" vraagt Tess. "Sinds ik heb net had ontmoet dus eerste jaar dat Ron naar Zweinstein ging en dan op Kings Cross" zegt Ginny. "Oke Truth or Dare naar Wendy" zegt Ginny. "Dare" zegt Wendy. "Ga naar de jongens slaapzaal en geef Ron een kus" zegt Ginny. We weten dat Wendy verlieft is op Ron. "Ehh oke dan" zegt ze en loopt de slaapzaal uit.

Even later komt ze terug. "Ennn?" vraag ik. "Hij deed de deur open en ik kuste hem. Hij zoende me terug. Maar daarna liep ik weer weg en voor dat hij de deur sloot hoorde ik dat Dean zei van dat Ron echt Fix had" zegt ze. "Echt nou mooi toch?" vraagt Tess. "Wel een beetje" zegt Wendy. "Meiden ik ga slapen" zeg ik. "Is goed" zegt Ginny. Ik kleed me om en ga onder mijn dekens liggen. "Truste Soof" zeggen de meiden. "Truste" zeg ik en val in slaap.

That Boy | H.P. FanFictie   ✔Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt