Hoofdstuk 3

320 4 0
                                    

POV Sofie
Draco en ik lopen door het kasteel. We praten een beetje over ons leven. "Draco ik denk dat ik terug ga. Ik denk dat Ginny en Hermelien ongerust zijn" zeg ik. "Oke is goed. Misschien zie we elkaar snel weer" zegt hij. We nemen afscheid en ik loop richting mijn leerlingenkamer en Draco volgens mij naar de zijne.

"Soof je bent er weer" zegt Ginny. "Hey" zeg ik. "Waar was je ik was zo ongerust" zegt ze. "Ik was bij Draco. We kwamen elkaar tegen op de gang" zeg ik. Verder hoeft ze niks te weten. "Je bent wel de laatste tijd veel bij Draco" zegt ze. "Dat doe ik niet expres . We komen elkaar altijd heel toevallig tegen" zeg ik. "Ik geloof je maar ik wil dat je wel voorzichtig doet bij hem in de buurt. Ik vertrouw hem niet helemaal" zegt ze. "Doe ik" zeg ik en ga bij de andere zitten. "Hey Soof" zegt Ron. "Hey" zeg ik. "Wat is er je zit ergens mee?" vraagt Harry. "Gaat je niks aan" zeg ik. "Je was bij Draco he" zegt Hermelien. "Ja en?" vraag ik. "Je weet hoe wij over hem denken" zegt Ron. "Ja en dat boeit me niet. Hij heeft net me wel geholpen tegen zijn vrienden" zeg ik en loop naar de slaapzaal. Ik ga op mijn bed liggen. Waarom zijn ze bang dat er iets gaat gebeuren als ik bij Draco ben? Hij is aardig en we zijn vrienden. Ik kijk naar het plafond. Telkens zie ik Draco voor me. Zijn schattige sneeuw blonde haren en zijn lieve lach en onze tijd samen. Met Draco in mijn hoofd val ik in slaap.

POV Draco
Na dat Sofie weg is loop ik naar de leerlingenkamer van Zwadderich. Als ik binnen kom zie ik Rens en Milo bij de openhaard zitten. "Kijk eens wie we daar hebben, waar is je vriendin man?" vraagt Milo. "Hou je bek Milo" zeg ik en loop naar mijn kamer. Ik heb mijn eigen kamer hier in Zwadderich. Ben er heel blij mee dat ik alleen slaap, want ik heb helemaal geen zin in de andere jongens. Ik sta op en loop naar mijn raam. Ik kijk naar buiten. Het is al donker. Ik loop een beetje rond in mijn kamer. Ik ga weer op mijn bed liggen. Ik sluit mijn ogen. Dan zie ik Soof. Haar lieve lach. En de tijden die we samen hebben. Dan zie ik het moment dat Milo haar zoent. Op dat moment ging er iets kapot in mij. Iets wat nog nooit kapot is gegaan. Het voelde niet lekker. Ik weet niet wat het is maar ik vind het raar. Maar er is ook iets dat weer heel fijn voelt als ik bij Soof ben. Deze dingen heb ik nog nooit gevoelt. Elke keer als ik bij Soof ben of ik zie haar dan krijg ik een fijn gevoel. Wat is er toch met me? Zou dit het zijn? Het gevoel als je verliefd ben? Mijn moeder vertelde me hoe het voelt om verliefd te zijn en zo beschreef ze het. Zou het dus kunnen dat ik verliefd ben? Ik, de gene waar iedereen van denkt dat ik harteloos ben, kan verliefd zijn? Ik weet het niet meer. Ik val met een raar gevoel in slaap.

De volgende dag word ik wakker door iemand die op mijn deur klopt. Niet zachtjes maar echt heek hard. "Draco man opstaan!" hoor ik Rens schreeuwen. "Eggghh ik kom" zeg ik. Ik sta op. Dan zie ik een uil bij mijn raam. Ik doe het raam open. De uil heeft een brief vast. Ik pak de brief. Dan vielgt de uil weg. Ik bekijk de brief. Mijn naam staat er op. Ik maak de brief open.

Hey Draco,
Ik wil geen contact meer met je. Ik dacht dat ik verlieft op je was maar dat is niet zo. Ik heb een andere liefde die wel van me zou houden. Ik snap dat je denkt van Wat? Maar het leven is zo gegaan.

xxx Soof

Wat? Was Soof dan ook op mij? Maar ze heeft nu iemand anders. Maar wie? Ik leg de brief weg en loop naar Rens en Milo. Als ik daar aan kom zie ik alleen Rens. "Hey Rens waar is Milo?" vraag ik. "Naar zijn vriendin" zegt hij. "Sinds wanneer heeft hij een vriendin?" vraag ik. "Sinds altijd al" zegt hij. "Oh ik dacht dat het uit was tussen hem en Bella" zeg ik. Bella is een Ravenklauw. "Nee ze hadden een kleine breek volgens mij" zegt hij. "Oke maar zullen ontbijten?" vraag ik. Hij knikt. Samen lopen we richting de Grote Zaal. Maar als we de kerkers uit lopen zie ik Milo en meisje zoenen. "Jo Milo" egt Rens. Milo kijkt op en dan zie ik wie het meisje is. "Soof?" vraag ik. Opnieuw breekt dat stukje. "Hey Draco" grinnikt ze. "Milo, vind je Milo leuk?" vraag ik verbaast. "Ja hij is zo aardig. En zo romantisch" zegt ze lachend. "Ik hou ook van jou liefie" zegt Milo tegen Soof. "Ik hou meer van jou" zegt ze en dat geven ze elkaar een kus. "Maar liefje misschien is het beter dat je naar je vrienden gaat" zegt Milo. "Oke schat, zie ik je snel dan?" vraagt ze. "Zo snel als kan" zegt hij. Soof loopt dat heel vrolijk weg. "Milo?" vraag ik. "Ja als jij haar niet wilt hebben dat neem ik haar maar. Je weet niet wat je liet gaan. Ze is zo knap en haar lippen, perfect" zegt hij. Dan lopen hij en Rens naar de Grote Zaal. Ik loop achter ze aan. Als we bij de deur van de Grote Zaal aankomen zie ik Soof en haar vrienden aan lopen. "Hey Draco" zegt Soof. Ik reageer niet op haar. Ze is met Milo waarom zegt ze dan Hoi tegen mij. Om het in te vrijven? Om me nog meer dood te maken. Ik ga aan de Zwadderich tafel zitten. Dan zie ik dat Soof bezorgt naar me kijkt. Ik kijk weg van haar en ga ontbijten.

Ik krijg zo wat geen hap door mijn keel. "Hey man wat is er?" vraagt Rens. "Niks" zeg ik. "Hey Dracie" hoor ik Melanie zeggen. "Hoi Melanie" zeg ik. Melanie heeft al jaren een crush op me. Maar ik mag haar niet. Ze denkt dat ze veel is. Oke ze is populair, heeft veel vrienden maar dat heb ik ook. Nou die vrienden dan niet maar ik wel de populairste Zwadderaar die er nu is. "Wat is er Dracie je kijkt zo deprie" zegt Mel. "Mel ga weg en laat me met rust zo als je altijd moet doen" zeg ik. "Nou sorry hoor Dracie" zegt ze. "En Mel, noem me niet zo en je mag me altijd wel met rust laten" zeg ik. "Oke dan Draco" zegt ze. Ik sta op van de tafel en loop de zaal uit. Ik ga alvast mijn boeken halen voor de eerste les.

Ik zit bij Posion Class. We moeten allemaal onze ingrediënten verzamelen. De moeten de geuren van de liefdes drank vinden. Iedereen heeft wat anders waar het naar ruikt. Ik vind het ruiken naar munt en frambozen en de parfum van Soof, voor een of andere rare manier. Zwadderich en Griffendor doen deze samen. Dus telkens zie ik Milo en Soof klef doen. Ik probeer het zo veel mogelijk te negeren. "Hey Draco" hoor ik opeens Hermelien zeggen. "Oh hey" zeg ik. "Er is wat, dat zie ik" zegt ze. "Nee er is niks Granger" zeg ik. "Draco er is wel wat" zegt ze en legt haar hand op mijn schouder. "Ik zeg toch er is niks" zeg ik. "Ik zie wel hoe je naar Soof en Milo kijkt, je kijkt verdrietig, gebroken" zegt ze. "Je weet niet hoe ik me voel" zeg ik. "Weet ik wel ik zie het in je ogen" zegt ze. "Wat wil je nou van me Granger?" vraag ik nu boos. "Zeggen wat er is" zegt ze. "Heb ik gezegt er is niks" zeg ik en loop van haar weg.

Ik ben klaar met de liefdes drank. "Professor  ik ben klaar" zeg ik. "Laat me eens kijken Draco" zegt Professor Slakhoorn. "Het is goed" zegt hij. Ik pak mijn boeken en loop het lokaal uit. Het was mijn laatste les dus ik loop richting de leerlingenkamer.

Ik zit in mijn kamer in de vensterbank van mijn raam. Ik heb het raam open gezet. Dan zie ik een uil. Het is de uil van mijn vader. Ik pak de brief die de uil heeft.

Draco,
Jou taak is om de verdwijn kast in de kamer van Hooge Noot te maken en dan een paar dooddoeners in Zweinstein te laten. Uiteindelijk moet je Professor Perkament doden. Doe je dit niet zou je maar dag zeggen tegen je ouders en jezelf

Voldemort

Oh nee. Hier had mijn vader het dus over aan het begin van het jaar. Dat ik misschien de missie moet doen om een dooddoener te worden. Niet dat ik dat wil. Ik wil geen dooddoener worden. Een persoon worden waardoor je door iedereen word gehaat. Het liefst wil ik gewoon een normale jongen zijn. Eentje zonder dit gedoe. Zonder de persoon waar iedereen bang voor is elke vakantie in je huis te zien. Ik leg de brief weg en doe het raam dicht. Ik loop naar de leerlingenkamer. Ik ga op de groene bank zitten bij de openhaard. "Hey Draco" zegt Rens. "Hey" zeg ik. "Je bent zo stilletjes de laaste tijd" zegt hij. "Ja en?" vraag ik. "Ik dacht misschien is er iets" zegt hij. "Nee hoor het gaat prima" zeg ik. Dan gaat de deur open van de leerlingenkamer. Dan zie ik Milo en Soof. "Milo waarom breng je haar hier?" vraagt Rens. "Mag dat niet dan?" vraagt Milo. "Zo weet ze het wachtwoord" zegt Rens. "Dat vergeet ze zo weer" zegt Milo. Milo en Soof gaan op de bank naast me zitten. "Jullie hebben een super leuke leerlingenkamer" zegt Soof. "Ja best wel" zegt Milo. "Hey Draco waarom zo stil?" vraagt Milo. "Ben even aan het nadenken over iets" zeg ik. Ik ben aan het bedenken hoe ik die missie moet uitvoeren. Ik kan gewoon het beste na de lessen heel vaak naar de Kamer van Hooge Noot gaan en dat die kast repareren. "Oke dan" zegt Rens. "Ik ben even weg" zegt Milo. "Oke liefje" zegt Soof. "Ik moet ook nog even wat doen" zegt Rens. "Bye" zeg ik. Dit vind ik zo ongemakkelijk. "Eh wat doe ik hier?" vraagt Sofie opeens. Ik kijk haar geschrokken aan. "Wat zei je?" vraag ik. "Draco" zegt ze en geeft me een knuffel. "S-sofie?" vraag ik verbaast. "Wat doe ik hier en hoe kom ik hier?" vraagt ze. "Weet je dat dan niet meer?" vraag ik. "Ik weet dat ik richting de bibliotheek ging en toen ging ik de hoek om en nu ben ik hier" zegt ze. "Dus je weet niks over dat je net hier binnen bent gekomen?" vraag ik. Ze schud nee. "Hoe ben ik dan hier binnen gekomen?" vraagt ze. "Draco, Sofie" hoor ik Milo achter me zeggen. Ik kijk om.

That Boy | H.P. FanFictie   ✔Where stories live. Discover now