#4| Κριτική: Την Ακούς Ή Όχι;

420 86 16
                                    

Υπάρχουν πολλά βιβλία εντός της εφαρμογής που «κριτικάρουν» άλλα βιβλία που έχουν διαβάσει. Κυρίως από γνωστούς συγγραφείς ή γνωστά βιβλία. Αλλά, πρέπει πάντα να ακούς αυτές τις κριτικές;

Καταρχάς, δεν έχουμε όλοι την κριτική ικανότητα να αναγνωρίζουμε αν ένα βιβλίο είναι καλό ή οχι. Είναι μερικοί λογαριασμοί που αποτελούνται κυρίως από μεγαλύτερης ηλικίας μέλη (20+) που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα, έχουν γράψει πολλά βιβλία, έχουν σπουδάσει φιλολογία ή έχουν εκδόσει οι ίδιοι ένα βιβλίο τους. Αυτά τα άτομα μπορείς να εμπιστευτείς την γνώμη τους (πιστεύω) καθώς:

Α) Έχουν ασχοληθεί με το θέμα σίγουρα περισσότερο από έναν που μόλις άρχισε

Β) Αν έχουν σπουδάσει φιλολογία, σίγουρα ξέρουν κάποια πράγματα που κάποιος που ακόμα πάει σχολείο δεν ξέρει

Δεν μπορείς να εμπιστευτείς 100% μια γνώμη κάποιου που μόλις άρχισε να γράφει ή δεν διαβάζει καν την κατηγορία που είναι το βιβλίο σου. Θυμίσου πως ο καθένας έχει διαφορετικά γούστα και απόψεις σε ορισμένα θέματα, οπότε αν κάποιος σου κάνει μια αρνητική κριτική δεν σημαίνει πως ισχύει 100%.

Αν δεχθείς αρνητικά σχόλια, μην τα σβήσεις ή αρχίσεις καυγά. Ο άλλος κάτι είδε που δεν του άρεσε και απλώς στο λέει για να σε ενημερώσει πως ίσως αυτό δεν το έκανες σωστά.

Επίσης, όπως προανέφερα μην παίρνεις στα σοβαρά την κριτική κάποιου που μόλις άρχισε να γράφει. Ένα άτομο που γράφει χρόνια ή που σπουδάζει φιλολογία (ναι, έχουμε τέτοια άτομα στην εφαρμογή) θα σου δώσουν μια πολυ καλύτερη κριτική από έναν που δεν γράφει καιρό, πήρε μερικά μαθήματα συγγραφής και θέλει να το δείξει κάποιος, πιστεύει ότι αναγνωρίζει τα "καλά βιβλία" από τα χάλια, etc.

Tips For WattpadΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα