Kap 4. Matchen

47 3 0
                                    

När jag vaknade dagen efter så gick jag ner för att äta frukost. Lucas var redan där så vi snackade om hur vi trodde det skulle gå på matchen som började 17:20 idag sedan gick jag och duschade. När jag duschat färdigt så gick jag till mitt rum och började på en ny låt för att fördriva tiden. Men efter någon timme så blev jag trött på det och gick ner och satte mig i soffan i vardagsrummet där Leon var med några kompisar och spelade FIFA 18. Jag tror dom heter Adrian och Oskar. Jag gick in på Snapchat och började messa med Isa, Elsa, Isak och Simon om matchen och kom överens om att vi skulle mötas utanför arenan klockan 17:00. Så vi har tid att hitta bra platser innan den börjar, då det börjar 17:20.

*några timmar senare*

Jag var utanför arenan och väntade på Simon, Isak,Elsa och Isa eftersom dom var de ända som inte kommit än. Leon hade med sig Adrian och Oskar och Lucas hade med sig Alex och Filip. Jag såg dom komma en bit bort och gick fram för att säga hej och ge dom en kram, sedan gick vi in i arenan och
letade efter ett par platser. Det gick fort att hitta platser nära varandra men när jag satt ner så kände jag en iakttagande känsla som jag haft dagen innan. Jag undrar vem det kan va så jag började titta runt lite diskret och såg en gammal äcklig man titta på mig. Jag fick en obehaglig känsla i hela kroppen när han såg att jag tittade på han och började flina ett äckligt flin. Matchen var bra och efter så skulle vi ut och äta på donken då alla var lite hungriga. Men den där iakttagande känslan fanns fortfarande där.
Vi började gå mot donken och skrattade och hade kul. Tills vi såg två stora svarta skåpbilar komma och stanna framför oss, vi undrade varför men fortsatte att gå. Jag kände den där iakttagande känslan igen men den var mycket mer skrämmande. Det kom ut flera män med mask och vapen ur bilarna och dom gick mot oss så vi backade och kom emot en vägg vi alla var skräckslagna och jag blev tagen i armen av Leon och han drog mig mot sig som skydd. Det gick fram några män mot Adrian och Oskar och höll fast dom med armarna bakom ryggen ingen sa någonting. Sedan gick det fram en stor biffig man som höll fast både Elsa och Isa dom tittade skräckslaget mot mitt håll och jag lika så. Simon och Isak var också fast hållna dom alla stod med ansiktena mot oss som i en ring och var skräckslagna det var bara jag Leon och Lucas som inte var fast hållna dom tog tag i Lucas armar men jag tog tag i han och drog han mot mig men det var ingen idé. Leon stod med armarna runt mig. Jag skakade väldigt mycket för jag var så skräckslagen, dom fick tag på Leon så nu var det bara jag som inte var fast hållen. Alla hade skräckslagna ansiktsuttryck. Då såg jag mannen som iakttog mig på fotbollsmatchen tidigare. Han höll i en piska och det var det ända jag han tänka på innan det kom två stycken stora äckliga män och tog i varsin arm jag försökte göra motstånd, men det hjälpte inte så jag öppnade munnen för att fråga varför han har iakttagit mig. Men han hann före.

Mannen-du undrar säkert varför jag har iakttagit dig det senaste dyngnet.

Sa han jag vågade inte öppna munnen så jag nickade och såg på de andra  som försökte ta sig ur männens grepp men det var lönlöst. Han sa då.

Mannen-svara mig. Sa han med en bersk ton.

Jag fortsatte att vara tyst men det var en dålig idé för rätt som det är så tar han ett tag om piskan och tar i allt var han kan och slår till mig i ryggen, jag skriker rätt ut av smärta. Men jag får bara en rakhöger för jag skrek. Jag ser med tårfyllda ögon mot alla andra som ser med både chockade, förbannade och rädda blickar mot mig. Jag behöver inte se min rygg för att fatta att jag blöder.

Mannen-svara på min fråga nu annars piskar jag dig igen.

Jag-ja, jag undrar det sa jag med en svag ton.

Mannen-HÖGRE JAG HÖR DIG INTE. Sa han med en arg ton. Och piska mig igen jag hör hur alla drar efter andan men jag håller mig för att skrika.

Jag-ja, jag undrar varför du iakttagit mig. Sa jag,men med en så säker röst jag kan. Jag känner hur min vita klänning nu är klibbig och hur det rinner blod från min rygg. Mannen viskar något till en av männen som inte håller fast någon så jag frågar han.

Jag-varför gör du det här. Sa jag med en säker ton. Mannen tittar på mig med en vansinnig blick sen ropar han något till den mannen han viskade med innan. Jag vet inte vad för det var på ett främmande språk.

Mannen-du ska få ditt straff för du pratar rätt ut.

Jag ser på Leon och Lucas att dom vill hjälpa mig men att dom inte kan och jag ser att dom andra vill det samma. Alla ser på mig med tårfyllda ögon för att dom inte kan hjälpa mig. Jag tittar på Simon och Isak som ser ut att vara i en chock. Men när jag får ögonkontakt med dom är det som dom kommer ur en trans. Simon tittar på mig med sorg i blicken likaså gör Isak. Vi har varit vänner sen små och har alltid mått dåligt när vi inte kunnat hjälpa varandra. Mannen som gick iväg innan kom tillbaka och gav något till äckel gubben.

Mannen-nu ska vi börja med det lilla som dom andra kan se resten gör vi i bilen. Sa han med ett äckligt flin.

Jag tittade i panik på Leon och Lucas som fortfarande höll på att kämpa sig loss Leon kom loss och gick fram till mig men då tog mannen upp en pistol och riktade den mot mig och sa.

Mannen-ETT steg till och hon är död.

Leon stannade på än gång och männen tog fast han igen,mannen satte fast pistolen i bältet igen och tog fram en kniv. Han gick fram mot mig igen och drog kniven över min rygg. Det började rinna mer tårar,min klänning var helt uppskuren av kniven så den täckte knappt min kropp längre. Jag började få svårare att stå då mina ben vek sig flera gånger om så det var tillslut männen som höll upp mig. Dom andra runt mig grät och männen släppte mig tillslut men jag var för svag för att resa mig, de jag såg innan allt blev svart var att jag blev inslängd i en av bilarna och att dom andra blev frisläppta av männen.

_____________________
1174 ord hoppas ni gillar min bok☺️
Rösta och kommentera💗

Varför mig? M.GWhere stories live. Discover now