0.8

668 29 13
                                    

Merhaba!

Bölüm şarkısı

🍃

Eğer benim içimdeki seni görebilseydin kendini sevdiğinden daha fazla severdin beni.

Hiç prenses gibi hissetmedim, beklediğim bir prens de olmadı.Belki bu yüzdendi bu mutsuzluğum, belki bu yüzdendi bu durgunluğum. Bilinmezlerin içinde kaybolmuş gibiyim. Bu mutsuzluk içimi sarıp sarmalamaktan başka bir işe yaramıyordu. Sevmek belki her insanın yapabileceği bir şeydi, fakat sevilmek öyle zordu ki biraz da bu yüzdendi sevilmek istemem.Daha fazla düşünmemek için izlemek için açtığım fakat bir türlü odaklanıp izleyemediğim diziyi kapattım. Aklım bilinmeyenin attığı mesajlardaydı . En son yazdıklarına da görüldü atıp cevap vermemiştim zaten onun attığı mesajlardan hemen sonra sılayla konuşmuştum. Ona toplantıda konuşulanları anlattığımda İzmir'in bize yeni şeyler katabileceğini söyledi. Aslında biraz düşününce yeni bir şehir, yeni bir ev, yeni insanlar tanımak güzel olabilirdi.

Bugün okula gitmem gerekiyor ama gitmek istemiyorum. Sabahtan beri belki on kez mesaj gelmiş mi diye telefona baktım ama tık yoktu.Galiba fazla kırılmıştı. Cidden bazen fazla aptal olduğumu düşünüyorum. Tanımadığım, kim olduğunu bilmediğim birinden mesaj bekliyorum. Bu aptallık değilde ne? ama bir yandan da beni sevdiğini söylüyordu bu da benim onu merak etmemi sağlıyordu. Ne olursa olsun merakıma yenik düşüp ona mesaj atmayacağım. Bugün içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Yataktan çıkmayı bile istemiyorum.Masamda duran çalar saate baktığımda saatin ikiye geliyor olduğunu gördüm. Evde oturmaktan sıkılmıştım evde yapılabilecek hiçbir şey yok. Canım fazlasıyla sıkıldığı için sılayı aradım. İlk çalışta açtı.

" Sıla evde misin?" diye sordum.

"Evet evdeyim ne oldu?"

" Bir şeyler yapalım mı? diye sormak için aramıştım"

" Olur ne yapalım?" diye sorduğunda ne yapacağımızı düşünmediğimi fark ettim. Aslında sinemaya gitsek güzel olurdu sonra da yemek yerdik.

" Sinemaya gidelim."

" Olur alışveriş merkezinde buluşalım o zaman." dediğinde olumlu bir cevap verip telefonu kapadım. Üzerimi değiştirmek için yataktan çıktığımda telefonumun çaldığını duydum. Telefonu yataktan alıp kimin aradığına baktığımda tanımadığım bir numara olduğunu gördüm cevap verme gereği duymadım. Lavaboya geçip elimi yüzümü yıkadım. Üzerime beyaz üzeri baskılı bir tişört ve koyu renkte bir jean giydim üzerime deri ceketimi aldım. Beyaz sporlarımı giyip evden dışarı çıktım.

  🍃🍃🍃🍃  

Sılayla buluşalı yarım saat olmuştu ve hala film beğenememişti ciddi anlamda sıkılmıştım. Sonunda bir romantik komedi filmi beğenmişti. Romantik komediden nefret ederdim. Ama şuanda sılaya karşı çıkacak gücü bulamıyorum kendimde. O kararını değiştirmeden hemen biletleri ve mısırları almaya gittim. Seansın başlamasına daha bir buçuk saat vardı bu nedenle mısırları almadan döndüm.

" Eee şimdi ne yapacağız?" dediğimde gözleri ışıldayarak baktı.

" Mağazalara göz atalım İzmir'de giyecek bir şeyimiz olsun."

" Olur düş önüme o zaman" dediğimde hızlıca yürümeye başladı. Önüne gelen ilk güzel mağazaya girdi. Bende güzel bir şeyler var mı diye bakınmaya başladım. Kırmızı straplez ve derin yırtmaçlı düz bir elbise hoşuma gitmişti. Denemek için elime aldım. Biraz bakındım ama buınun dışında hoşuma giden bir şey yoktu. Sılaya baktığımda elinde bir sürü kıyafet vardı. Ona gözlerimi büyütmüş bir şekilde baktığımda " ne oldu" der gibi bakıyordu bana cidden abartmıştı. Ben elimdeki elbiseyi denemek için kabine girdiğimde o da benimle birlikte kabine girdi. Elbiseyi giyip dışarı çıktığımda sılanın mini mavi bir elbise denemiş olduğunu gördüm. Cidden yakışmıştı bu elbise ona, gözlerini ortaya çıkarmıştı. Beni baştan aşağı süzdükten sonra elimden tutup, kendi etrafımda döndürdü beni. " Harika olmuş bunu hemen almalısın." dediğinde kararsızdım aslında o kabine girdi başka bir şeyler denemek için bende üzerimdeki elbiseyi çıkarmak için kabine girdim. Çıktığımda sıla hala çıkmamıştı. Daha fazla ayakta durmak istemediğim için kabinin önündeki koltuğa oturdum. Bir iki dakika sonra sıla çıktığında elinde kıyafetler vardı. " Neden hepsini denemedin?" diye sordum. " Çok sıkıldım sende bir şey denemiyorsun zaten" dediğinde onaylar mırıltılar çıkardım. Elbiseleri herhangi bir görevliye verdi elinde sadece beyaz askılı bir elbise vardı. Bana dönüp " O elbiseyi kesin alıyorsun yoksa seni öldürebilirim" dediğinde onun bu haline güldüm. Bende beğendiğim için elbiseyi almam sorun olmazdı. Elime elbiseyi alıp sılanın peşinden kasaya doğru yürüdüm. Telefonumdan mesaj sesinin gelmesiyle çantamdan telefonu çıkarıp mesajın kimden geldiğine baktım. Bilinmeyenden di ne için yazdığını merak etmiştim. Aslında bakmayacaktım ama merakıma yenik düşüp mesajı açtım.

Bilinmeyen numara: O elbiseyi mi alacaksın? Ciddi olamazsın saçmalama ya alma o elbiseyi.

Cevap vermeyip telefonu kapadım. Sıla elbiseyi aldığında bende hemen arkasından elbiseyi aldım. Mağazadan çıktığımızda saate baktım filmin başlamasına az kalmıştı. Sılaya dönüp " Film başlayacak gitsek iyi olur" dediğimde beni onayladı. Sinemanın önüne geldiğimizde mısır almak için sıraya girdim. 2 büyük boy mısır ve kola almış sılanın yanına dönüyordum ki yanında iki erkek gördüm. Yanına gittiğimde bu iki erkeğin Aras ve Asrın olduğunu gördüm. Bunların ne işi var diye düşünmeme gerek kalmadan " Araslarda film izlemeye gelmişler " dedi sıla. Bu avm bizim eve pek yakın bir avm değil onların evine de pek yakın olduğunu sanmam nereden biliyorlar acaba burayı diye düşünmeden edemedim. Biliyorum şuan fazla şüpheciyim. Saate baktığımda filmin başlamasına beş dakika vardı sılada fark etmiş olacak ki

" Neyse biz gidelim filmin başlamasına beş dakika kalmış."dedi. Aras

" Hangi film?" diye sordu.Filmin adını söylediğimde inanamayarak baktı.

" Bizde o filme gidecektik." dediğinde istemsizce güldüm iki erkek birlikte romantik komediye gidiyordu.

" Romantik komedi izler misiniz ki " dedim. Asrın cevapladı beni

" Tabi çok sık değil nadiren" dediğinde onaylar anlamda başımı salladım. Biz daha fazla beklemeyerek salona doğru yürüdüğümüzde arkamızdan geliyorlardı. Bu da istemsizce gülümsememe neden oldu. Sinema salonuna girdiğimizde biletlere bakarak yerlerimize oturduk. Sıla ve ben yan yana oturuyorduk. Asrın ve aras iki sıra önümüzde oturuyorlardı. Reklam bitip film başladığında filme odaklanmaya çalıştım ama olmuyordu filmin konusu deli saçmasıydı.

 Aslında romantik komedileri pek sevmezdim sılada bunu biliyordu fakat ısrar edince kıramadım onu. Önümüzde oturan Asrın'lara baktığımda arasın uyuduğunu gördüm. Asrın ise memnuniyetsizce filme bakıyordu ben onlara bakarken asrın birden arkasını döndü. Ona baktığımı zannetmişti ki zaten onlara bakıyordum. Ona baktığımı görünce gülümseyip önüne döndü. Aslında asrın gülümseyince çok sempatik gelmişti. Asrına karşı ilk tanışmamızda yaptığı hareketten dolayı ön yargılarım vardı. Ama gereksiz bir ön yargıydı. Sılaya döndüğümde büyük bir heyecanla filmi izliyordu. Sıkıldığımda genellikle çekilmez bir insan olurum. Oflayarak telefonumu elime aldım. Bilinmeyenden mesaj vardı. Ona karşı sinirlendiğimde numarasını engellememiştim. Bence çok çocukça hareketlerdi bunlar.

Bilinmeyen numara: Romantik komedi sevmediğin halde neden bu saçma filme girdin?

Elya: Sıla ısrar ettiği için.

Bilinmeyen numara: Barıştık mı?

Elya: Barışmam ve seninle konuşmam için bir şartım var bana adını söyle.

*********

Mesajı atalı yarım saat olmuştu. Film bittiğinde sılayla birlikte yemek yemeye gidecektik ki sıla film ara verdiğinde asrınların yanına gidip yemeğe gideceğimizi bize katılırlarsa mutlu olacağımızı söylemişti. Külliyen yalandı ben böyle bir şey istememiştim. Ama gelmeleri de bir şey kaybettirmezdi bana bu nedenle sesimi çıkarmadım.Sıla arabasını alışveriş merkezinde bırakmıştı benimle birlikte geliyordu asrınlarda arkamızdan geliyorlardı. Boğazın yanında çok sevdiğim bir restoran vardı oraya gelmiştik. İçeri girip boş bir masaya oturduk. Aslında çok yakın olmadığım insanların yanında rahat yemek yiyemezdim ama şuan feci derecede açım kimse kusura bakmasın "Diyen kız önüne gelen makarnayı hayatında yemediği derecede nazik bir şekilde yedi."

Yemeklerimizi yerken fazla sohbet etmedik. Hala çekiniyorduk bir birimizden ve bu beni aşırı derecede geriyor. Hesabı ödemek için her ne kadar ısrar etsek de asrın kabul etmedi. Şuan sıla aras ve ben restoranın dışında asrını bekliyorduk. Kafamı restorandan çıkan asrına çevirdiğim sırada telefonum titredi. Gelen mesajın bilinmeyenden olduğunu az çok anlamıştım. Telefonu çıkardığımda tahminimin doğru olduğunu gördüm. Merakla mesajı açtım.

Bilinmeyen numara: Eymen...

Bilinmeyen numara: Adım eymen

  🍃  

Nasılsınız canım okurlarım? 

Bölüm nasıldı?

Yorum ve vote yaparak destek olmayı unutmayın!

Seviliyorsunuz ♥♥  

İnstagram: ozgeoztuncx  

Kalbimin MimarıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin