kapitel 12

75 4 0
                                    

Nu var jag och rektorn ensamma i mitt och Julias rum, förutom Snowflake som sitter vid mina fötter. Min blick vilar på rosen som står i en vacker vas på fönsterbrädet. Rosen har dött efter den plötsliga kylan för några minuter sedan,och hänger nu med kronbladen neråt. Det är synd, tänker jag för mig själv. Rosen hade just visat mig vad min kraft är kapabel till. Om jag kunde få en ros att dö vid en liten stund då jag inte hade kontroll, tänk vad jag kunde göra mot en annan människa.

Då slår en tanke mig. Jag hade ju skadat Julia. Min rumskamrat, min närmaste vän här på skolan, är på väg till sjukhuset på grund av mig. Och tidigare idag hade jag fått ett utbrott och skadat den rödhåriga flickan. Just nu känner jag mig så äcklad av mig själv, att jag inte kan fortsätta tänka på det, så jag vände blicken mot mrs Gold och upptäckte att hon stod och studerade mig.

"Vad händer med mina krafter?" Min röst var så svag att frågan kom som en viskning. Mrs Gold tittade mig på mig med något som liknar uppgivenhet i blicken. "De utlöste sig när du sov. Om man inte än har kontroll över krafterna styrs dom känslor. Du måste ha drömt något som fick dina känslor att ta över. Men problemet kan också vara dina ophter krafter. Då är krafterna så starka att de tar över när du sover. Till och med Alexander Endordes har det problemet, och han har haft kontroll över sina krafter i några år nu"

Jag släppte henne inte med blicken medan jag smälte informationen. Det var tyst i några minuter tills jag frågade "Så vad ska jag göra åt de" På min röst hördes det att jag var trött, men klockan var ju ungefär tre på morgonen. Rektorn tittade på mig en stund "Jag tror inte vi har något annat val än att flytta dig till ett annat elevhem som tål magi"

Jag förstod inte vad hon menade med det. Tål magi? Vad menar hon? Jag såg säkert ut som ett levande frågetecken så mrs Gold fortsatte med "Du förstår, våra träningscenter och alla andra platser där man använder krafter är förhäxade med magi så att till exempel möbler och väggar inte tar skada av krafterna. Sån magi har inte de vanliga elevhemmen eftersom det inte är vanligt med krafter som utlöses i sömnen, så därför har vi bara ett litet elevhem med förhäxningen. Det ligger tvärsöver gården härifrån, du kan se det om du tittar ut från fönstret" Medan hon pratade gick hon långsamt mot fönstret.

Jag följde efter henne och tittade ut genom fönstret. Några hundra meter från fönstret kunde man utskilja ett ganska stort gråvitt hus, upplyst i de svage skenet av lamporna som fanns här och där på gården. "När flyttar jag dit?" viskade jag medan jag fortsatte titta ut på mitt blivande hem. "Imorgon. Du börjar ju skolan imorgon så efter din sista lektion kommer du till mitt kontor och hämtar nycken. Under dagen kommer någon att ha flyttat dina saker till ditt blivande rum" Hon vände blicken mot mig och jag nickade som svar. "Nu borde du försöka få lite sömn innan skolan börjar. Oroa dig inte för Julia, hon kommer redan vara så frisk att hon kommer till skolan imorgon. Krafterna gör att vi läker snabbt" Rektorn gam mig ett litet leende innan hon stängde dörren.

Jag stog stilla i rummet i några minuter och stirrade på den stängda dörren. Efter en stund fick jag liv i mig igen och gick runt i rummet för att se om det kommit några skador av kylan. Men det ända som jag kunde komma på att var annorlunda var rosen på fönsterbrädet. Jag gick sakta fram till den och rörde försiktigt på rosens kronblad. Ett lossnade av min berörning och föll ned på golvet. Jag suckade och började gå mot sängen. Jag behövde sömn om jag skulle orka imorgon. Jag kröp ner under täcket och släckte den lilla lampan på mitt nattduksbord. Eftersom jag blev allt mer avslapnad och tröttare märkte jag inte frosten som igen började spridas runt rummet.

--------------------

Jag suckade trött när jag öppnade ögonen och såg isen som täckte en liten del av rummet. Lyckligtvis var det mindre is än vad det var förra gången. Isen täckte min säng och ungefär hälften av skrivbordet. Jag tittade på klockan som stod, turligt nog, på den delen av skrivbordet som inte var täckt av is. Den visade med klara röda siffror 07:45. Skolan började klo 9 så jag hade över en timme på mig att göra mig i ordning.

Jag började med att dusch, sen borstade jag snabbt tänderna och gick sedan för att klä på mig. Jag valde vita jeans och en svart skjorta som hade axlarna bara. Jag kollade snabbt på pappret som Julia hade gett mig dagen innan där alla mina lektioner stod.

Lektion 1: Element lära tillsammans med 1B (Jag går i klass 1E)

Lektion 2: Grund Historia

Lektion 3: Zooli

LUNCH

Lektion 4: Kamp träning för nybörjare tillsammans med 1C

Lektion 5: Magi för nybörjare tillsammans med 1A

Lektion 6: Magi för nybörjare tillsammans med 1A

Wow! Mycket mer intressanta ämnen än i min förra skola. Det här kommer ju bli roligt, sa jag för mig själv med ett leende på läpparna.

------------------------------------------------------------------------

Såååå... Vad tycker ni? :) Kommentera och rösta gärna, det gör mig jätte glad!!

Hoppas ni har en bra dag! :) XX

BeskyddarnaWhere stories live. Discover now