07. Total Eclipse of The Heart

724 59 1
                                    

Možno už bol príliš nápadný, ale Harry od nej nedokázal odtrhnúť oči. Prakticky celý večer sledoval brunetu sediacu pri jednom zo stolov pri náprotivnej stene a už niekoľkokrát sa mu stalo, že sa zadíval na príliš dlho a nestihol uhnúť pohľadom, keď dievča náhodou otočilo hlavu jeho smerom.

Liam, ktorý si všimol, že mu nevenuje pozornosť, ktorú by v tejto chvíli úprimne ocenil, sa obzrel dozadu, aby mohol zistiť, čo Harryho natoľko zaujalo, že je to preňho prednejšie ako jeho vysvetľovanie. Hneď nato sa aj otočil späť k nemu a zalúskal mu prstom pred nosom. "Chlapče."

Harry zaostril na Liama, vyzerajúc, akoby sa práve prebudil.

"Možno by sme to mali presunúť do izby," povedal Liam neoblomne a už aj vstával od stola, pričom Harryho za sebou ťahal za lakeť, ignorujúc jeho vzpieranie sa a hlasné protesty.

Napriek Harryho snahe sa Liamovi vytrhnúť a ujsť späť do baru sa im podarilo dôjsť až do ich izby, ktorá bola v moteli hneď naproti. Posadili sa na jednu z postelí a Liam pokračoval v rozvíjaní svojej teórie o tom, že tých niekoľko zvláštnych samovrážd, ktoré sa v meste za posledné týždne odohrali, určite niečo spája. Harry však sotva vnímal, čo Liam hovorí, len neprítomne sledoval akýsi neurčitý bod ponad Liamove plece a jeho výraz svedčil o tom, že mysľou je kdesi celkom inde.

"Bože, chlapče," vzdychol Liam, keď si uvedomil, že jeho preslov nemá žiaden význam a luskol Harrymu prstami pred očami, aby si vynútil jeho pozornosť.

"Prepáč, čo si hovoril?" Harry rýchlo zažmurkal, aby odohnal vidiny polonahej brunety z baru a zaostril na Liama. Ten prevrátil očami a potľapkal kučeravca po pleci.

"Tak teda choď za ňou, aj tak nebudeš myslieť na nič iné. Zabav sa," síce neochotne, no venoval mu silený úsmev a vstal z postele, aby mohol prejsť k laptopu a pohľadať nejaké bližšie informácie k samovraždám, hoci mal pocit, že všetky články už vie naspamäť. Zastavil ho však Harry, ktorý sa načiahol po jeho zápästí a stiahol ho späť na posteľ, takže Liam doslova spadol späť na zadok.

"Nie, preboha, to nemôžem," dostal zo seba piskľavým hlasom a Liam naňho nechápavo vyvalil oči.

"Prečo by si nemohol?"

"Pretože... asi to pre teba bude nečakaná správa, no... s dievčatami mi to veľmi nejde," pripustil Harry.

Liam si spätne prehral jeho priznanie a pri slovách nečakaná správa mal chuť rozosmiať sa, no silou-mocou sa mu podarilo udržať vážny výraz.

"A?" Nadvihol obočie, hoci presne vedel, čo od neho Harry chce.

"No," začal takmer ostýchavo, "nemohol by si - veď vieš..."

"Čo?"

"Pomôcť mi," zamrmlal Harry. Liam si opäť zahryzol do pery, aby sa nerozosmial, ale prikývol.

"Áno, chlapče, to by som mohol." Omotal jedno rameno okolo Harryho pliec a zľahka ho potľapkal po chrbte, takže si Harry pripadal ako tínedžer, ktorý sa ide s otcom rozprávať o prvom sexe.

"Aká je tvoja taktika?"

"Taktika?" Prekvapene nadvihol obočie.

"Áno, Harry, taktika."

Harry sa snažil nedať najavo, ako ho potešilo opäť od Liama začuť svoje meno. Pravdepodobne si na to bude musieť zvyknúť.

"No, nemyslím si, že by som mal nejakú taktiku," priznal Harry, v mysli si vybavujúc niektoré svoje predošlé rozhovory so ženami. Keď sa nad tým zamyslel, nebolo ich zas až tak veľa a málokedy sa mu podarilo nejakú ohúriť natoľko, aby sa s ním chcela stretnúť znova.

On The Road [SK]Where stories live. Discover now