02. Vengeful Spirit

969 82 4
                                    

Keď sa Harry opýtal, či sa už objavilo niečo zaujímavé po prvý raz, Liam len pokrútil hlavou a prechádzal stránky novín ďalej, rovnako ako to robil poslednú hodinu.

Keď sa to Harry opýtal druhýkrát, Liam dvihol pohľad od laptopu a okrem toho, že opäť pokrútil hlavou, aj na Harryho krátko zazrel.

Keď sa otázka ozvala po tretíkrát, Liam dôrazne oznámil, že ešte nič nenašiel.

Po štvrtý raz Harry vstal, oprel sa dlaňou o operadlo Liamovej stoličky aby videl na monitor počítača a nepýtal sa nič, Liamovi to však nebolo dvakrát príjemné.

"Mohol by si-..." Jeho želanie však ostalo nevyslovené, lebo Harry zhíkol a prstom ukázal na jeden titulok, ktorý sa objavil na monitore.

"Čo toto?" Obaja sa naklonili bližšie a čítali článok o tom, že v meste Mill Valley v Kalifornii za posledný mesiac za záhadných okolností zomrelo niekoľko mužov rôzneho veku, polícia však medzi vraždami nenašla žiadnu súvislosť.

"Kalifornia je asi len dve hodiny odtiaľto." Harry to povedal ako oznamovaciu vetu a Liam, hoci zaškrípal zubami, neprotestoval a o niekoľko minút už sedeli v aute smerujúcom do Mill Valley.

Harry sa celú cestu vypytoval otázky ako "už sa niekedy stalo, že si nejaký prípad nevyriešil?", "už si niekedy zabil démona?", "ak je toto tvoja práca a ľudia ti neplatia, kde berieš peniaze?" či "nie je v tvojom živote niekto špeciálny?", načo mu Liam veľmi nevrlo odpovedal, že nie, z mesta nikdy neodíde, pokiaľ si nie je istý, že sú ľudia v bezpečí, démona sa nedá zabiť v pravom zmysle slova, falšuje kreditné karty, hrá poker a biliard o peniaze a pri poslednej otázke dal Harrymu veľmi jasne najavo, že do jeho osobného života ho nič nie je.

"A už si niekedy videl anjela?" pokračoval Harry nadšene a Liam mal pocit, že s tými otázkami už nikdy neprestane.

"Nie," precedil pomedzi zuby.

"Ale existujú, však?" Harry ani nenechal Liama odpovedať - odpovedal si totiž sám. "Určite áno, keď existujú démoni, musia existovať aj anjeli. Prirodzená rovnováha, nie?" ozval sa znalecky a oprel sa na sedadle.

"Nie všetko, čo vidíš vo filmoch, je pravda," poznamenal Liam a ani neodtrhol oči od cesty pred sebou.

"Ako to myslíš?" nedal sa Harry, ktorý si ani nevedel predstaviť, že veci o démonoch a anjeloch, ktoré vedel z filmov, by neboli pravdivé.

"Presne tak, ako som to povedal." Liam viac priestoru Harrymu nedal, pretože natiahol ruku, aby pridal zvuk na rádiu a hudba vzápätí naplnila celé auto, takže Harry nepočul ani vlastný hlas.

Keď o necelú hodinu Liam zaparkoval pred motelom v Mill Valley a Harry vystúpil z auta, mal v ušiach celkom zaľahnuté a buchnutie dverí auta počul tak vzdialene, akoby prichádzalo z druhej strany parkoviska. Rukami si masírujúc uši nasledoval uškŕňajúceho sa Liama dnu na recepciu.

"Dobrý," spustil Liam, rýchlo si prezerajúc chudobný interiér recepcie, zatiaľ čo Harry si premeriaval vychudnutého recepčného s plnofúzom a na jeho menovke si všimol meno Hank, "jednu dvojlôžkovú izbu."

Hank si ich oboch znalecky prezrel a spod pultíku vytiahol kľúčik s číslom 7.

"Túto izbu si užijete, hrdličky."

"Nie, my nie sme-..." začal Liam, ukazujúc striedavo na seba a Harryho a náruživo krútiac hlavou, no prerušil ho Harry, ktorý si okolo neho zrazu omotal ruku a stisol ho v náručí.

"Vďaka, Hank. Izbu nájdeme aj sami." Voľnou rukou sa natiahol po kľúč, ktorý mu Hank podal, venoval Liamovi žiarivý úsmev a ten len tak-tak stihol schmatnúť ich batohy zo zeme, lebo Harry ho už ťahal ku schodisku.

On The Road [SK]Where stories live. Discover now