Chapter 2

210 18 12
                                    

Na een lange tijd wachten kijkt Piper op. Ze was bijna in Jason's armen in slaap gevallen, maar werd wakker door het geluid van piepende treinwielen en voetstappen. Jason en Frank kijken over een struik heen en Percy schudt de rest wakker. "We moeten gaan." Fluistert hij. Voorzichtig kruipt de groep uit de bosjes en sluit aan op de rij van leerlingen. Hazel knikt naar de rest. "Ik heb de mist gemanipuleerd, iedereen denkt dat ze ons allang kennen." Fluistert ze.

De chaotische rij leerlingen loopt de Grote Zaal binnen en happen naar adem. De zaal is donker, grijs en kil. De leraren zitten stilletjes op hun plek en een man met vettig, zwart haar en een zwart gewaad schraapt zijn keel en staat op. "Ga zitten.." Zegt hij. Zijn stem is kil en laag, en hij spreekt langzaam. Frank knijpt nog even in Hazels hand waarna hij achter een rij Hufflepuff's aan loopt. Hazel glimlacht waarna ze naast Jason en Percy aan de Gryffindor tafel gaat zitten. Ze kijkt naar Nico, die meer op zijn gemak is dan de rest van de leerlingen. De zaal verschilt eigenlijk niet veel met de Hades cabin, maar het is er veel killer, het voelt niet als thuis.

Leo echter voelt zich totaal niet op zijn gemak en hij gaat zenuwachtig aan de Slytherin tafel zitten. Piper en Nico gaan naast hem zitten en Piper kijkt zenuwachtig naar Jason aan de Gryffindor tafel. Hij knikt geruststellend naar haar en ze zucht even.

Snape schraapt zijn keel en iedereen is stil. "Welkom op Hogwarts." Zegt hij. "Zometeen zullen de eerstejaars hun entree maken hier onder leiding van professors Amycus en Alecto Carrow. Ik eis absolute stilte. Tot straks." De professor gaat langzaam weer zitten en nog geen seconde daarna slaan de deuren van de zaal open. Een kleine rij kinderen komt de zaal in gelopen met vooraan twee professoren aan het hoofd van de rij, een man en een vrouw. De twee leraren gaan aan weerszijden van een stoel staan met daarbovenop de sorteerhoed. De vrouw haalt een rol perkament uit de zak van haar gewaad en de man pakt de sorteerhoed op. De paar nieuwe leerlingen worden gesorteerd en ze gaan snel aan hun afdelingstafel zitten.

Snape staat op en loopt naar voren, waarna hij precies tussen de man en de vrouw in gaat staan. "Dit zijn Amycus en Alecto Carrow, jullie nieuwe docenten in de Dark Arts en Muggle Studies." Zegt hij, en hij gebaart naar de twee professoren. "Alecto zal even de nieuwe schoolregels doornemen."

De vrouw stapt naar voren en pakt een andere rol perkament uit haar zak. "Nu Albus Dumbledore niet meer onder ons is is Professor Snape het nieuwe schoolhoofd. Hij heeft bij deze wat regels aangepast, weggehaald en toegevoegd." Zegt ze met een krasserige stem. De vrouw is verschrikkelijk lelijk en heeft iets weg vaan een dikke kraai, vindt Leo. Hij begint te grinniken en Alecto kijkt hem recht aan. "Leo Valdez, wat is er zo grappig?" Vraagt ze met een zo lief mogelijke stem, wat haar niet echt goed lukt. "N-niks hoor, ga maar door." Zegt Leo, en hij probeert zijn lachen in te houden. "Pardon? Het is professor. Zeg maar eens opnieuw jongen." Zegt Alecto, en ze kijkt Leo streng aan. "Niks hoor professor." Zegt Leo zachtjes. "Hm." Zegt Alecto, en ze begint de nieuwe regels op te noemen.

Na het eten loopt Nico samen met Leo en Piper naar de Slytherin dormitory. "Het is hier eng." Concludeert Piper. "Ik wil terug naar Camp Half-Blood." Ze bijt op haar lip en kijkt naar de grond. "Hey, zo erg is het niet, we zijn hier om deze school te beschermen! En we hebben magische krachten, hoe cool is dat?" Zegt Leo. En hij draait zijn toverstok rond in zijn hand. "En zo erg is deze plek niet." Valt Nico hem bij. "Ja, maar het verschilt weinig met de Onderwereld, hoor!" Zegt Piper.

Percy, Jason en Hazel lopen achter een groepje andere Gryffindors aan naar de Gryffindor dormitory. "Waarom is Defence Against The Dark Arts verandert in Dark arts? Ze gaan toch niet-" Zegt een meisje met rood haar, maar haar stem stokt in haar keel. "Ik weet het niet, het zou niet zo gek zijn, jeweetwel wil niet dat we leren om ons tegen hem te verweren. Maar dankzij Harry hebben we gelukkig niks gemist in ons vijfde jaar." Zegt een slanke, lange jongen met zwart haar tegen het meisje. Percy kijkt op bij het horen van Harry's naam. "Pardon, hebben jullie het toevallig over Harry.. eh- Potter heet hij toch?" Vraagt hij aan de twee leerlingen. Het meisje kijkt hem eerst een beetje wantrouwend aan en knikt dan. "Ja, over Harry ja." Zegt de jongen. "Je kent hem toch wel?"

"Hoe heten jullie?" Vraagt Jason, nogal erg serieus. "Ik ben Ginny Weasley en dit is Neville Longbottom. Voel je je wel goed Jason? Je kent ons al jaren!" Jason kijkt eerst verward naar Ginny meer Hazel geeft hem een stomp en hij herinnert zich weer dat Hazel de Mist heeft gemanipuleerd. "Oh ja.. Ik voel me-" Begint hij, maar Percy onderbreekt hem. "Ginny en Neville? Dat is waar McGonagall het over had! Hen kunnen we vertrouwen!" Zegt hij tegen Jason.

"Ehm, jongens?" Zegt Hazel zachtjes. Ze kijkt geschrokken naar de andere kant van de gang en Percy en Jason draaien zich om. Amycus Carrow staat tegen de muur aan geleund en hij wrijft over zijn onderarm. Hij kijkt naar Percy, Hazel en Jason. "Kom mee." Fluistert Ginny en ze grijpt Hazel bij haar arm en trekt haar mee naar de Gryffindor dormitory. De common room is leeg, bijna iedereen is al naar bed. Ginny gaat op de bank bij het haardvuur zitten en kijkt de drie halfgoden wantrouwend aan. Neville gaat op de leuning van de bank zitten. "Wie zijn jullie, waarom zijn jullie hier, wat wil je van ons?" Vraagt Ginny zacht maar krachtig. Jason schraapt zijn keel en kijkt vlug om zich heen of er niet iemand staat af te luisteren. "Wij zijn geen tovenaars." Zegt hij zachtjes. "We zijn halfgoden. Een van onze ouders is een Griekse of Romeinse god, de ander is een sterveling. Ik ben de zoon van Jupiter, Percy is de zoon van Poseidon en Hazel de dochter van Pluto. We zijn hier samen met Piper McLean, Leo Valdez, Nico Di Angelo, Annabeth Chase en Frank Zhang. Trivia- ehh ik bedoel Hecate, de godin van de toverkunst, heeft onze hulp in geroepen om Hogwarts te helpen beschermen tegen het duister." Vervolgt hij fluisterend. "Professor McGonagall vertelde ons dat we jullie kunnen vertrouwen."

Ginny kijkt verward van Jason naar Percy naar Hazel. "Dus als ik het goed begrijp komen jullie ons helpen?" Zegt ze.

Annabeth loopt de trappen op naar de Ravenclaw dormitory. Ze volgt een groepje Ravenclaws, aangezien ze anders toch niet weet hoe ze erheen moet zien te komen. Voor de deur stoppen de leerlingen en ze kloppen aan met een grote klopper met een arend erop. Opeens begint de deur te praten. "Voiceless it cries, Wingless it flutters, Toothless bites, Mouthless mutters." Een van de leerlingen mompelt iets en de deur zwaait open, maar net voor Annabeth's neus slaat hij weer dicht. "Wat is groter dan God, erger dan de Duivel, de rijken willen het niet en de armen hebben het, en als je het drinkt ga je dood?" Vraagt de deur aan haar. Annabeth snapt al wat de bedoeling is, ze moet antwoord op de vraag geven om binnen te komen. Ze denkt diep na en opeens tikt er iemand op haar schouder. "Weet je het antwoord niet? Ze zijn soms erg lastig." Zegt een meisje met blond haar en blauwe ogen. Ze draagt oorbellen met radijsjes eraan en glimlacht naar Annabeth. "Jij bent niet van hier, toch? Ik zie het aan je blik, je hebt geen idee wat je moet doen. Welkom in Ravenclaw, ik ben Luna Lovegood." Zegt het meisje, en Annabeth staart haar verward aan. Hoe kan ze weten dat Annabeth niet van hier is?

Luna klopt nog een keer aan aan de deur en de deur stelt de vraag opnieuw. Luna denkt even na en kijkt naar de grond. "Niets." Zegt ze opeens. "Niets is groter dan God. Niets is erger dan de Duivel. De armen hebben niets en de rijken willen niet niets hebben. Als je niets drinkt, ga je dood." Zegt ze tegen de deur, en hij zwaait open. Luna stapt naar binnen en wenkt Annabeth.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 06, 2014 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

The Heroes Of Hogwarts [HoO/HP Crossover]Where stories live. Discover now