The Heroes Of Hogwarts [HoO/HP Crossover]

500 23 6
                                    

Chapter 1: The Journey Begins

"En wat is precies wat u wilt dat we gaan doen?" Vraagt Percy aan zijn leraar Chiron. De centaur kijkt bedenkelijk naar de grond en de vrouw naast hem schraapt haar keel. Ze draagt een wit gewaad met sierlijke zilverkleurige symbolen erop en haar donkere haar komt tot op haar schouders. Ze straalt een soort groene glans uit- een soort aura, en haar gezicht is mooi, bleek en tijdloos, net als van een standbeeld. "Jullie gaan naar Hogwarts School Of Witchcraft And Wizardry, waar jullie de school gaan beschermen tegen de Death Eaters. Mijn verre familie daar heeft jullie hulp nodig." Zegt de godin.

"Maar Trivia- ik bedoel Hecate, we beschikken niet over zulke magie als die tovenaars en heksen." Zegt Jason, en de rest van de groep halfgoden knikt. "Het enige wat wij kunnen is de gaves die we hebben van onze ouders."

"En wat in Hades' naam zijn Death Eaters? Daar heb ik nog nooit van gehoord!" Zegt Nico.

"Eten ze zombies of geesten ofzo? Dat lijkt me vies zeg." Grinnikt Leo.

"Jongens, doe eens rustig. Hecate heeft al genoeg aan haar hoofd." Roept Chiron, en hij gebaart dat ze wat kalmer moeten doen.

"Hier heb ik het!" Roept Annabeth opeens, en ze houdt een oud boek omhoog waar in het Grieks 'Δε Γεσψηιεδενισ Ωαν Ηογςαρτσ' op staat: 'De Geschiedenis Van Hogwarts'.

"Hier staat dat Hogwarts een school is voor jonge tovenaars en heksen van 11 tot 17 jaar oud. Ze leren er hun toverkrachten te gebruiken. Het huidige schoolhoofd is Albus Dumbledore-" Begint Annabeth, maar ze stopt wanneer ze ziet dat Hecate een traan wegveegt. "Oh, het spijt me, heb ik iets verkeerds gezegd?" Vraagt Annabeth zachtjes. De godin kijkt op en schudt haar hoofd. "Albus was mijn kleinzoon, hij is net voor de zomervakantie vermoord door Severus Snape, die nu is aangewezen als schoolhoofd van Hogwarts." Zegt ze, en knippert de tranen weg.

"Maar eh- hoe kan het eigenlijk dat er zoveel kinderen op die school zitten als ze allemaal familie zijn van u?" Zegt Frank, aangezien hij even van onderwerp wil veranderen.

"Oh, ze zijn allemaal ergens wel familie van mij. Als mijn kinderen met mortals kinderen krijgen, zijn die kinderen meestal tovenaars of heksen. En als die dan weer kinderen krijgen is hun kind waarschijnlijk weer een tovenaar of heks. Dit gaat zo eeuwen door, en de populatie van de tovenaars en heksen groeit nog steeds." Legt Hecate uit.

"Maar goed, u wilt dus dat wij naar die school gaan om hem te beschermen tegen, hoe heten ze ook alweer? Death Eaters? Wat zijn dat?" Vraagt Percy.

"Death Eaters zijn de volgelingen van heer Voldemort. Voldemort is een zeer slechte tovenaar. Jaren geleden was er een oorlog tussen de tovenaars. Voldemort was de leider van de duistere zijde, en hij is een paar jaar geleden weer herrezen uit de dood. Nu is hij weer een leger aan het vormen om de tovergemeenschap over te nemen. Het Ministerie Van Toverkunst is al gevallen en hij heeft Hogwarts ook al een beetje in zijn macht nu Snape schoolhoofd is, hij is ook een Death Eater. Onze enige hoop is Harry Potter, maar van hem komen jullie nog wel wat te weten." Zegt Hecate. "Maar goed, ik vraag dus om 8 demigods die willen helpen om Hogwarts te beschermen tegen het duister, en Chiron raadde me jullie 8 aan: Percy Jackson, zoon van Poseidon. Annabeth Chase, dochter van Athena. Jason Grace, zoon van Jupiter. Piper McLean, dochter van Aphrodite. Hazel Levesque, dochter van Pluto. Frank Zhang, zoon van Mars. Leo Valdez, zoon van Hephaestus. En Nico Di Angelo, zoon van Hades."

Rachel loopt The Big House in en buigt onmiddelijk wanneer ze Hecate ziet staan, waarna ze zich naar Chiron draait. "U heeft me geroepen?" Zegt ze vragend. "We moeten het orakel raadplegen voor een nieuwe quest." Zegt Chiron. "Zoals u wenst." Zegt Rachel, en ze sluit haar ogen.

"Eight demigods shall gain new powers,

They'll travel over sea, to a castle full of towers.

They'll help the friends from the boy with the scar,

And fight in the second great wizarding war."

Na de voorspelling zakt Rachel in elkaar, en Frank pakt snel een stoel voor haar.

"Acht halfgoden zullen nieuwe krachten krijgen, over zee reizen naar een kasteel met veel torens, de vrienden van de jongen met het litteken helpen, en vechten in de tweede grote tovenaarsoorlog.." Vertaalt Annabeth, en ze kijkt vol hoop naar Percy. Hij weet waar ze op hoopt. Ze denkt dat er met de jongen met het litteken Luke wordt bedoelt, aangezien hij een litteken had.

"Welke nieuwe krachten krijgen we?" Zegt Leo nieuwsgierig. "Kunnen we dan toveren? Dat is zo vet!" Hij pakt een bezem die tegen de muur aan staat en houdt hem omhoog. "Kunnen we dan ook op deze dingen rijden?" Vraagt hij, terwijl hij op de bezem gaat zitten en begint rond te rennen, waarbij hij per ongeluk met de bezem tegen Nico's voeten aan komt. "Au! Jij lamzak!" Roept Nico uit, en hij grijpt naar zijn enkel. "Wat is een lamzak?" Grinnikt Leo. "Een lamzak is een ander woord voor lanterfanter. Dat zeiden ze veel in 1940." Zegt Annabeth. Leo begint te lachen en Nico slaat boos zijn armen over elkaar.

"Jongens!" Roept Chiron boos. "Sorry!" Piept Leo, en hij legt de bezem vlug weer terug.

Hecate schraapt haar keel en laat 8 houten stokjes achter haar rug vandaan. "Deze toverstokken beschikken over de magische krachten. Zonder deze kun je de magie niet gebruiken, raak ze dus niet kwijt. En Valdez, de bezems zelf die ze daar hebben beschikken ook over een vliegbezwering, dus maak je daar maar niet druk om."

De toverstokken vliegen vanzelf naar hun nieuwe eigenaren toe, en Leo vangt hem uit de lucht en grijnst. "Dit wordt awesome!" Roept hij uit.

"Wanneer jullie op Hogwarts zijn zal Professor McGonagall jullie verder helpen, ik heb haar al ingelicht over jullie komst." Zegt Hecate. "Veel succes." En met die woorden lost ze op in een groene mist.

Leo legt de laatste hand aan wat verbeteringen aan de Argo II terwijl de rest van de groep alvast aan boord gaat. Annabeth gaat op het dek zitten en slaat het boek over Hogwarts weer open, waarin ze weer begint te lezen. "Klaar!" Roept Leo, en hij springt op. "Iedereen klaar voor vertrek?"

De rest knikt en de Argo II stijgt op. De reis verloopt prima en ze komen zonder problemen aan op Hogwarts, waar ze landen op een open plek in het bos. Een vrouw in een donker gewaad komt naar hen toe gelopen. "Zijn jullie de halfgoden?" Vraagt ze zachtjes. De groep knikt en de vrouw wenkt hen. "Kom mee, ik ben professor McGonagall, ik geef les in Transfiguratie hier." Zegt ze terwijl ze het bos uit loopt met de verwarde groep halfgoden achter haar aan. "Wat zijn dat?" Vraagt Nico, en hij wijst naar de zwarte wezens die in de lucht zweven. "Dat zijn Dementors, ze zuigen al het geluk uit je als je bij ze in de buurt komt, en in de ergste gevallen zuigen ze je ziel op als ze je kussen." Legt McGonagall uit. "Blegh" Rilt Leo, en hij kijkt naar de Dementors.

Ze lopen het kasteel in en de professor leidt de groep naar haar kantoor. Op een stoel staat een versleten, oude hoed. "Dit is de sorteerhoed." Zegt McGonagall. "Oh, daar heb ik over gelezen! Op Hogwarts zijn er 4 afdelingen waar de leerlingen in worden gesorteerd: Gryffindor, Hufflepuff, Slytherin en Ravenclaw." Zegt Annabeth. "Goedzo, ehh.." "Annabeth Chase, professor." Zegt Annabeth tegen McGonagall.

"Maar goed. Gryffindor is de afdeling voor dappere leerlingen, Hufflepuff voor vlijtige leerlingen, Slytherin voor ambitieuze leerlingen en Ravenclaw voor slimme leerlingen. Deze hoed hier zal jullie sorteren in de afdelingen. Dus, wie wil als eerste?" Zegt professor McGonagall, en ze pakt de hoed van de stoel af. "Chase, ga jij maar eerst." Zegt ze en Annabeth gaat op de stoel zitten. McGonagall heeft de sorteerhoed nog niet eens op Annabeth's hoofd gezet of de hoed roept al "RAVENCLAW!"

Na een tijdje is iedereen gesorteerd. Percy, Jason en Hazel zitten in Gryffindor. Piper, Leo en Nico zitten in Slytherin. Frank zit in Hufflepuff en Annabeth dus in Ravenclaw.

Professor McGonagall deelt uniforms en schoolboeken uit en wijst ze een plek waar ze zich kunnen omkleden, en daarna wijst ze de groep de ingang. "Wacht buiten in de bosjes tot de rest van de leerlingen aankomen, voeg je dan ertussen en ga aan de tafel van je afdeling zitten. Zoek Neville Longbottom, Ginny Weasley en Luna Lovegood. Hen kun je vertrouwen." En met die woorden laat de professor de groep achter.

The Heroes Of Hogwarts [HoO/HP Crossover]Where stories live. Discover now