Boeken + auteur

138 7 1
                                    

DE INHOUD VAN BOEKEN EN WELK BOEK HOORT BIJ WELKE AUTEUR?

Wil je in de smaak vallen bij een fangirl, lees dit deel dan goed!

Ken je feiten
Fangirls zijn erg gehecht aan boeken en weten ook alles van een bepaald personage. Zeg je bijvoorbeeld dat (voorbeeld van The Infernal Devices) Tessa Gray een 'normale' heksenmeester is, dan heb je het fout. Ze is van een nieuw soort. Tessa is de dochter van een schaduwjager en een opperdemon, en dus onsterfelijk. Normale heksenmeesters zijn kinderen van een demon en een normalo en ook onsterfelijk.

Een ander voorbeeld is van Helden van Olympus. Beweer je dat Leo iets voor Hazel voelt, heb je dat opnieuw fout. Leo vindt Hazel wel aardig, maar heeft geen gevoelens voor haar. Leo heeft echter wel gevoelens voor Calypso. Hazel daarentegen heeft een relatie met Frank.
Als je dit tegen een fangirl zegt, dan verbetert ze jou onmiddelijk en kun je een aantal woorden uit boeken naar je hoofd geslingerd krijgen die in die wereld niet erg aardig zijn. 
Dus ken je feiten!

Welk boek hoort bij welke auteur?
Dit is weer zo iets bij de bovenstaande alinea. The Infernal Devices en Helden van Olympus zijn allebei een opvolgserie of een sequel. Bij een opvolgserie lees je het verdere leven van de hoofdpersoon met eventueel een paar nieuwe personages, maar de oude personages komen ook weer in boeken terug. Bij een sequel gaat de auteur in op een bepaald onderwerp uit de hoofdserie.

The Infernal Devices is een sequel op The Mortal Instruments en ook allebei geschreven door Cassandra Clare. Andere sequels zijn ook geschreven door Cassandra Clare, maar kunnen ook een 'colloboration' zijn met andere schrijvers.

A Fangirl's LifeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu