Verfilmingen van boeken

68 4 3
                                    

VERFILMINGEN

Een verfilming van het boek is dat het boek wordt gevisualiseerd. Personages komen tot leven en details kan je nu in het echt zien. Het moment dat er een trailer uitkomt van je favoriete boek en je die dan voor het eerst kijkt, kan zo'n mooi moment zijn. 
Alle fangirls willen natuurlijk het liefst een niet normaal lange film met alle details, personages en misschien wel het belangrijkst: het plot en gebeurtenissen die hetzelfde zijn als in het boek. Jammer genoeg kan dit niet in verband met het budget en soms wordt het plot zelfs versimpeld zodat mensen die de boeken niet hebben gelezen het beter kunnen begrijpen. Fangirls hebben er ook dan een handje van om alles aan te wijzen wat er in de film anders is dan in het boek.

Een goed voorbeeld van een 'slechte' verfilming zijn de twee films van Percy Jackson. Misschien is de film zelf wel goed, maar qua verfilming is het de slechtste tot nu toe gemaakt. De acteurs zijn te oud, het plot is veranderd, Annabeth had bruin haar in plaats van blond etcetera. Er zijn ook geen plannen om de verdere serie te verfilmen. Mensen stellen zich vaak voor hoe het zou zijn om de cast te zien opgroeien en dat later personages zoals Leo, Piper, Jason, Hazel en Frank erbij zouden komen. Fans willen graag dat er een televisieserie wordt gemaakt met de perfecte cast. Eén boek is één seizoen en misschien een aantal hoofdstukken die een aflevering vormen, zou ideaal zijn.
Redelijke verfilmingen zijn de films van The Maze Runner. Het zijn redelijk goede films, maar ook hier zijn er gebeurtenissen weggelaten; vooral in de tweede film. Brenda hoort immuun te zijn tegen het virus, maar ligt later haast te creperen van de pijn die het virus kan veroorzaken. Minho hoort niet meegenomen te worden door mensen van WICKED aan het einde van de film.
Goede verfilmingen zijn de films van Harry Potter. De cast en de films zelf zijn zeer geliefd bij de fans. Natuurlijk zijn er ook mensen die de films verschrikkelijk vinden en wijzen elk punt aan die ze maar kunnen om andere mensen duidelijk te maken dat de films niet zo goed zijn als we denken.

Een apart geval is de film die is gemaakt over het eerste boek van The Mortal Instruments. De film werd te slecht verkocht en met het uiteindelijke eindbedrag hadden ze te weinig om het tweede deel te filmen. Daarna werden er plannen gemaakt om een televisieserie te maken die je terug kan kijken op Netflix. 


A Fangirl's LifeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu