Kapitel ett

1.1K 14 15
                                    

Hermione's P.O.V

Min blick landar på Ginny, som själv sitter i sin egna lilla värld och kollar drömmandes på Blaise Zabini som i lugn och ro äter sin lunch. Jag skrattar svagt åt rödhuvudet, innan jag själv tar en tugga av min mat. Jag kollar upp från min mat och kollar på Draco Malfoy som sitter med en tjej i sitt knä, och Pansy Parkinson ser ut att vara väldigt svartsjuk över det.

Tjejen som sitter i Malfoys knä, tafsar smått på honom och jag ser hur Parkinsons hand hårt kramar om gaffeln. Hon kör ner gaffeln hårt i kycklingen vilket får dom två turturduvorna att vända sina blickar mot henne och kolla frågandes på henne. Hon lämnar irriterat Stora salen och jag suckar svagt.

Ibland tycker jag faktiskt synd om henne om jag ska vara helt ärlig.

Jag ruskar lätt på huvudet och kollar på Ginny, som fortfarande sitter och kollar på Zabini. Hennes mun är smått öppen och jag flinar smått för mig själv. Jag trycker ner hennes gaffel i en potatis bit, och trycker in den i hennes mun vilket får henne att hosta till.

Få blickar vänds mot henne och jag kan inte hjälpa att börja skratta smått för mig själv när jag möter hennes irriterade blick. Hon himlar med ögonen mot mig och jag flinar svagt mot henne.

"Du var bara tvungen att göra så, eller hur?" Frågar hon med en smått irriterad ton, och himlar smått med ögonen när jag nickar med ett svagt skratt.

"Var det gott då?" Frågar jag med ett svagt skratt, och jag ser hur ett leende sprider sig på hennes läppar och hon låter ett svagt skratt fly ur henne.

"Ja." Svarar hon med ett svagt skratt vilket får mig att fnissa tyst, innan jag utan anledning kollar mot Stora salens ingång där jag ser Parkinson och Nott stå och prata med varandra. Nott drar in henne i en kram och jag ler svagt för mig själv åt synen.

Dom skulle passa bra tillsammans..

Jag rycker till av att Ginny armbågar mig löst i sidan och jag vänder hastigt mitt huvud mot henne. Hon skrattar svagt och jag himlar med ögonen samtidigt som ett leende sprider sig på mina läppar.

"Ska vi gå till biblioteket?" Frågar hon vänligt, och jag svarar henne med ett leende och en kort nick innan vi reser oss upp och börjar gå mot Stora salens ingång.

Jag möter Parkinsons blick och ler svagt mot henne för att vara vänlig, och till min förvåning ler hon faktiskt vänligt tillbaka.

Så hon kan alltså vara snäll?

-

Ginny sätter sig ner på en av stolarna vi ett bord, och jag tar en bok innan jag sätter min ner på stolen mittemot henne. Jag öppnar boken och börjar läsa lite smått innan jag blir avbruten av Ginny som löst slår till mig på armen.

Jag kollar upp på henne med ett frågande ansiktsuttryck, och hon kollar exhalterat på mig. Hennes ögon tindrar av lycka och hon pekar mot ingången till biblioteket.

Jag vänder mig om, och skrattar svagt när jag ser hur Zabini, Nott, Malfoy och Parkinson kommer in som om dom äger stället. Parkinson har ett nöjt ansiktsuttryck och greppar tag i Malfoys hand och ler mot mig. Jag besvarar hennes leende och skrattar svagt.

Jag studerar Malfoys blonda, smått rufsiga hår och hans smått svullna läppar efter att ha hånglat med någon tjej. Han fuktar sina läppar och jag suckar svagt för mig själv och studerar hans läppar som rör sig när han pratar. Hans gråa ögon möter mina bruna och flinet på hans läppar försvinner smått, och jag ser nästan ett leende bildas på hans läppar.

Men det försvinner snabbt då Parkinson viskar något i hans öra, vilket får mig att sucka djupt. En våg av besvikelse sköljer över mig och jag blickar ner i min bok igen för att fortsätta läsa, men kan inte koncentrera mig.

Tankar om Malfoy snurrar runt i mitt huvud, och frustrationen stiger inte mig. En frustrerad suck lämnar mig och jag kollar upp från boken, och möts av dom gråa ögonen som flinar mot mig.

Jag himlar med ögonen mot honom och kollar på Ginny, som själv sitter i sin egna lilla värld och kollar på Zabini. Jag suckar djupt och kollar irriterat ner i sin bok, vilket får mig att kolla upp på Zabini och ser att han kysser en annan tjej som jag inte känner igen.

"Ska vi gå?" Frågar jag, och Ginny kollar på mig och nickar som svar. Hon reser sig upp från stolen, jag ställer tillbaka sin bok efter mig, och vi går armkrok ut från mitt andra hem.

"Jag hatar den där tjejen som kysste Zabini." Muttrar Ginny irriterat bredvid mig, och jag skrattar svagt åt henne och mäter hennes irriterade blick. "Vad skrattar du åt?" Frågar hon, och jag försöker sluta.

"Det är bara så roligt att du är så avundsjuk." Fnissar jag, och hon himlar med ögonen mot mig och låter ett flin sprida sig på hennes läppar.

"Som om inte du är det när det gäller Malfoy och andra tjejer." Fnyser hon, och jag spärrar upp ögonen och möter hennes flinande läppar.

"Så är det inte alls!" Försvarar jag, och Ginny skrattar tyst åt mig. Jag himlar med ögonen mot henne och vi går in i Gryffindors sällskapsrum.

"Jag är din bästa vän, Hermione. Det är mitt jobb att se vilka kollar du gillar sådär lite extra mycket." Flinar Ginny, och vi går till tjejernas sovsal.

"Men jag gillar inte Malfoy." Säger jag försvarande, men hon fnyser bara som svar.

"Sluta ljug, 'Mione. Har inte du lärt dig att det är fult att ljuga?" Säger Ginny, och jag himlar med ögonen mot henne med ett svagt skratt innan jag slänger mig på min säng.

"Hur är det mellan dig och Harry?" Frågar jag, och Ginny kollar upp på mig. Hon suckar djupt och rycker lätt på axlarna åt min fråga, innan hon öppnar munnen för att ge mig ett svar.

"Jag vet inte... Han har sagt att vi bara ska vara bästa vänner, men han pratar knappt med mig. Han är bara med Cho hela tiden." Muttrar Ginny som svar, och jag drar ner henne i min säng. Hon lägger sig till rätta bredvid mig och vi kollar upp i taket.

"Han kommer förlåta dig, Ginny. Jag lovar dig det." Svarar jag, och hon suckar svagt bredvid mig.

~~~

Så, detta var kapitel ett då!

Ska jag vara ärlig så blev jag mycket mer nöjd med det här!

Jag hoppas ni gillade det!

-S❤️🐍

Jealousy at Hogwarts || DramioneWhere stories live. Discover now