Kapitel tre

575 11 11
                                    

Hermione's P.O.V

Trött sätter jag mig ner bredvid Ginny, och gäspar trött innan lägger upp frukost på den vita tallriken som står placerad framför mig.

"Förlåt om jag bara lämnade dig imorse, men jag var jätte hungrig och du vägrade vakna." Säger Ginny, och jag nickar svagt samtidigt som jag ännu en gång gäspar.

"Gör inget." Blir mitt svar, och jag tar en tugga av min frukost, och sväljer sen. Jag kollar över mot Slytherinbordet, och får ganska snabbt ögonkontakt med Malfoy.

Det rycker smått i hans läppar, och jag ser ett litet leende sprida sig på hans läppar, men förvandlas ganska snabbt till ett stort flin vilket får mig att himla med ögonen åt den långa blonda killen, innan jag kollar på Ginny.

Jag ler stort för mig själv när jag ser hur Zabini får ögonkontakt med henne. Dom båda stannar upp i sina rörelser, och kollar på varandra med ett varsitt svagt leende på läpparna.

Jag kollar tillbaka på Malfoy, som har lagt märke till deras ögonkontakt, och han flinar stort. Han möter min blick, och jag skakar på huvudet men suckar djupt när han gör det ändå bara för att förstöra.

"Zabini, vi måste gå nu." Säger Malfoy, och jag hör Ginny sucka djupt bredvid mig.

"Asså såg inte du att jag var upptagen eller?" Muttrar Zabini, och reser sig upp från sin plats.

"Med vad?" Flinar Malfoy, och Zabini kollar på Ginny en sista gång innan dom två killarna lämnar Stora salen för att gå någonstans.

Jag kollar på Ginny, som irriterat kollar mot ingången till Stora salens där Zabini kysser sin flickvän, och jag suckar djupt innan jag tar en tugga av min frukost.

"Vi som hade en som romantisk stund." Muttrar hon, och jag kollar på henne igen och hon kollar äcklat ner på sin frukost.

Jag går in i Gryffindors sällskapsrum, och ser Dean och Seamus sitta i soffan. Dom ser ut att vara upptagna med att prata, så jag tänker inte störa dom. Jag ser Harry sitta på trappan, och jag suckar svagt innan jag går mot honom.

Jag sätter mig bredvid honom, och han kollar på mig med ett svagt leende på läpparna. Jag besvarar hans leende, innan jag öppnar munnen för att ställa en fråga till honom.

"Ha-" Börjar jag men blir avbruten av Harry.

"Hon är i biblioteket." Säger han med ett svagt leende, och jag skrattar svagt innan jag kramar honom och reser mig upp från trappan.

"Tack, Harry!" Ropar jag när jag lämnar Gryffindors sällskapsrum, och börjar små jogga mot biblioteket där Ginny förhoppningsvis befinner sig.

"Varför så bråttom, Granger?" Hörs en röst ropa bakom mig, och jag vänder mig om och möter dom gråa ögonen och dom flinande läpparna.

"Varför undrar du?" Frågar jag, och lägger armarna i kors över bröstet. Han går närmare mig, och jag kollar upp på honom och känner hur det börjar pirra i magen.

Fan också.

"Undrar bara. Om du letar efter Ginny, så är hon vid tjejernas toalett." Säger Malfoy, och en frågande min bildas i mitt ansikte. "Jag kan följa med om du vill." Flinar han, och jag himlar med ögonen åt den snuskiga killen.

"Nej, det kommer aldrig hända, Malfoy. Jag vet att Ginny är i biblioteket så försök inte att lura mig." Säger jag, och han suckar djupt, innan ett flin åter igen sprider sig på hans läppar.

"Men om du inte hade vetat vart Ginny var då?" Frågar han. "Skulle du gått dit då?" Avslutar han, och jag himlar med ögonen åt hans idiotiska fråga.

"Det vet jag inte, antagligen inte." Säger jag med ett flin på läpparna och han himlar med ögonen.

"Men... Om du följde med då?" Flinar han, och jag himlar med ögonen.

"Vad vill du, Malfoy?" Frågar jag med en suck, och han himlar svagt med ögonen innan han själv suckar.

"Jag är kåt, men vill ha något nytt." Gnäller han med ett svagt flin på läpparna, och jag kollar äcklat på honom innan jag himlar med ögonen.

"Glöm att jag har sex med dig. Du har ju Pa-" Börjar jag men avbryter mig själv. "Juste." Säger jag, och hans flin växer.

"Juste ja." Flinar han, och jag himlar med ögonen innan jag vänder mig om och fortsätter gå mot biblioteket.

"Aja, glöm att jag har sex med dig iallafall!" Ropar jag, och skrattar svagt för mig själv när jag hör honom sucka frustrerat bakom mig.

Jag går in i biblioteket, och ser rödhuvudet sitta på en stol längst bort i biblioteket, och jag suckar svagt för mig själv innan jag sakta börjar gå mot henne.

"Ginny?" Frågar jag försiktigt, och hon kollar bak på mig med en svag suck och ett svagt leende på sina ljusrosa läppar.

"Ja det är jag." Svarar hon tyst, och jag sätter mig ner på stolen mittemot henne, och ser hur deprimerad hon egentligen är, även om hon försöker dölja det.

"Vad har hänt?" Frågar jag försiktigt, och hon suckar djupt innan hon möter min blick men slår irriterat ner blicken i bordet lika snabbt.

"Jag såg Zabini och hans flickvän hångla utanför tjejernas toalett." Muttrar hon, och jag suckar svagt och sträcker min hand tröstande över hennes arm.

"Vet du vad jag tycker?" Säger jag, och hon kollar upp på mig samtidigt som hon skakar på huvudet, och jag ler svagt mot henne. "Jag tycker att du ska skita i vad han och hans flickvän håller på med." Säger jag, och en svag suck flyr ur henne.

"Du vet att jag inte kan göra det..." Mumlar hon, och jag ler svagt mot henne.

"Det kan du visst. Det är bara du som intalar dig själv att du inte kan. Jag tror att Zabini bara vill retas med dig, så om du ignorerar allt dom gör så kommer Zabini inte tycka det är lika kul, och kommer därför sluta!" Säger jag, och hon ler svagt.

"Men hur vet du att han vill retas med mig?" Frågar hon, och jag skrattar svagt.

"Man märker om du gillar någon över blickarna du ger folk. Jag tror han märkt det." Säger jag med ett svagt skratt, och hon spärrar upp ögonen.

"VET HAN ATT JAG GILLAR HONOM!?" Utbrister hon rätt ut, och irriterade blickar vänds mot oss. "Ursäkta!" Ropar hon, och eleverna himlar irriterat med ögonen mot henne innan dom återgår till sitt läsande. "Vet han att jag gillar honom?" Frågar hon mer tyst, och jag rycker på axlarna samtidigt som jag försöker hålla inne ett skratt.

"Jag är inte säker, jag tror bara." Ler jag, och hon suckar svagt samtidigt som hon vilar pannan mot bordet.

"Jag är död." Gnäller hon, och jag skrattar svagt åt henne samtidigt som jag reser mig upp från stolen.

"Kom, vi går tillbaka till sällskapsrummet." Säger jag med ett leende på läpparna, och med en suck reser hon sig upp från stolen och går trött bredvid mig.

~~~

Hoppas ni gillade detta kapitel😊

-S❤️🐍

Jealousy at Hogwarts || DramioneOù les histoires vivent. Découvrez maintenant