Kapitel fem

749 11 14
                                    

Hermione's P.O.V

Jag ser Ginny sitta vid ett bord längre bort, med sin blick fäst på Zabini som ser ut att läsa en bok. Jag låter ett svagt skratt fly ur mig samtidigt som ett svagt leende sprider sig på mina läppar, innan jag börjar gå mot rödhuvudet.

Min bok faller till golvet när jag plötsligt krockar med en lång, muskulös person, och jag kollar upp. Han flinar svagt mot mig, och jag himlar svagt med ögonen innan jag böjer mig mot golvet för att ta upp boken.

"Du bör verkligen se dig för, Granger." Säger Malfoy, och jag himlar med ögonen innan jag ställer mig upp igen.

"Det borde du också göra." Blir mitt svar, och han skrattar svagt.

"Vi ses, Granger." Säger han, och går förbi mig för att lämna biblioteket.

Jag kollar bak på honom, och ler svagt innan jag fortsätter min vandring mot Ginny som fortfarande sitter och stirrar på Zabini.

"Hej Ginny." Säger jag med ett leende, och sätter mig ner bredvid henne. Jag skrattar svagt för mig själv när hon inte reagerar på mina ord, och skakar svagt på henne. "Hej Ginny." Säger jag med en lite högre tonart, och suckar svagt när hon fortfarande inte reagerar. "Zabinis flickvän på ingång." Viskar jag i hennes öra och Ginny rycker till, och kollar hastigt mot ingången till biblioteket.

"Vart?" Frågar hon, och jag skrattar svagt åt henne vilket får henne att kolla på mig. "Hon är inte påväg, eller hur?" Frågar hon sen med en suck, och jag skakar på huvudet med ett svagt skratt. "Du kan inte skoja om sånt, Hermione!" Säger Ginny, och försöker låte allvarlig men misslyckas då hon själv börjar småskratta.

Hon suckar svagt, och kollar mot Zabini igen samtidigt som jag låter min blick fastna på ingången till biblioteket. Jag studerar den långa, muskulösa personen som har en tjej klängandes på sig.

Han puttar frustrerat bort henne, och hon faller ner på rumpan vilket får mig att skratta svagt. Malfoy går in i biblioteket och möter min blick med ett svagt flin. Han riktar sina steg mot Zabini, och jag ler svagt.

Jag studerar hans bestämda rörelser, och hur hans läppar rör sig under tiden han pratar med Zabini. Han drar sin hand igenom sitt blonda hår, och fuktar sina läppar innan han möter min drömmande blick. Han flinar mot mig och mina kinder blossar upp i en tydlig nyans av rött.

Jag kollar snabbt ner i boken, men kan inte koncentrera mig då jag känner Malfoys blick bränna på mig. Jag kollar upp igen med en suck, och kollar mot ingången där jag ser Parkinson komma skuttandes mot mitt håll. Hon vinkar glatt mot mig, och jag vinkar tillbaka.

Jag möter Dra- Malfoys blick, och hans flin ändras smått till ett svagt leende, men han kommer på sig själv och flinar större. Jag himlar med ögonen mot honom, innan jag skakar smått på Ginny.

Hon kollar på mig, och jag ler svagt mot henne innan jag öppnar min mun för att ställa min fråga jag har till henne.

"Kan vi gå tillbaka till sällskapsrummet?" Frågar jag, och hon nickar med ett leende på läpparna innan hon tar sin bok, och reser sig upp från stolen som skrapas i golvet när hon skjuter ut den.

Jag reser mig upp efter henne, och vi går armkrok ut från biblioteket med våra steg riktade mot Gryffindors sällskapsrum.

Jag slänger mig på min säng, och tar boken från nattduksbordet innan jag slår upp den och börjar läsa. Ginny slänger sig på sin säng, och hon suckar trött.

"Blaise är så gullig!" Säger hon drömmandes, och jag låter min blick landa på henne innan jag skrattar svagt.

"Han är ju inte ful iallafall." Säger jag, och kollar ner i min bok igen.

"Exakt! Harry tycker han är jätte ful!" Säger Ginny med en smått irriterad röst, och jag kollar upp från min bok igen och kollar på henne.

"Har du och Harry pratat?" Frågar jag, och hon nickar med ett svagt leende på sina ljusrosa läppar.

"Ja, vi har bestämt oss för att hålla oss till bästa vänner, och han har förlåtit mig över att jag var otrogen." Säger hon med ett lite leende, och jag ler mot henne.

"Men om ni pratade om vänskap, hur kom ni då in på Blaise?" Frågar jag med ett svagt skratt, och hon rycker lätt på axlarna.

"Jag började prata om att han var söt, och Harry sa emot mig." Säger hon, och jag skrattar svagt åt henne där hon ligger i sin säng och kollar upp i det vita taket.

"Vad bra att ni är vänner iallafall." Säger jag med ett leende på läpparna, och Ginny svarar med en nick innan hon sätter sig upp i sin säng.

"Det är dags för lunch, kom nu!" Säger hon, och drar mig ur mig säng så jag ramlar ner på golvet och hon börjar skratta åt mig.

"Inte kul." Muttrar jag, och reser mig upp från golvet för att damma av mig och gå armkrok med henne till Stora salen.

Jag sätter mig ner bredvid Dean, och han ler svagt mot mig. Jag besvarar hans leende innan jag kollar mot Slytherin bordet, och får ögonkontakt med Malfoy som flinar mot mig.

Jag himlar med ögonen mot honom, och kollar ner i min mat igen för att ta en tugga av kycklingen. Jag kollar på Ginny, som själv sitter och kollar på Zabini, och jag skrattar svagt åt henne.

Hon suckar svagt, och Zabini kollar upp från sin mat och möter Ginny blick vilket får rödhuvudet att tystna. Jag kan knappt höra hennes andetag om jag ska vara ärlig. Jag kollar på dom, och ser den där romantiska. vad det nu än heter, mellan dom vilket får mig att le stort för mig själv.

Malfoy bryter deras ögonkontakt, och jag suckar djupt innan jag möter honom med blicken. Jag spänner blicken i honom, och han flinar stort åt mig vilket får mig att irriterat himlar med ögonen åt honom.

Jag tar en till tugga av min mat, innan jag kollar på Ginny som irriterat kollar ner i sin egna mat. Jag armbågar henne löst i sidan, och hon kollar upp på mig och jag ler svagt mot henne.

"Ska vi gå?" Frågar jag, och hon nickar med en suck.

"Jag är ändå inte speciellt hungrig." Svarar hon, och jag nickar mot henne innan vi reser oss upp från bordet, och börjar röra oss mot ingången till Stora salen.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Oct 19, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Jealousy at Hogwarts || DramioneWhere stories live. Discover now