Μια πολύ μεγάλη οικογένεια

319 27 11
                                    

"Μαμά! Η Τζιλ κλαίει πάλι!"

"Βαλ' της την πιπίλα, Μαρινέτ!"

"Μάρκους! Πήτερ! Σταματήστε να παλεύετε!"

"Αφού μου πήρε το παιχνίδι!"

"Δικό μου είναι!"

"Μπίλι! Θα σε σκοτώσω! Πάλι γρατζούνισες τ' αμάξι;"

"Τζέρι! Έτοιμο το φαγητό! Ξεκόλλα απ' την οθόνη!"

"Έρχομαι, μαμά!"

"Λουκ! Σταμάτα την κιθάρα, επιτέλους! Μελετάω!"

"Άχου, ρε Τζοάνα!"

"ΤΖΕΡΙ! ΤΣΑΚΙΣΟΥ ΚΑΤΩ ΝΑ ΦΑΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΡΘΩ ΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ 'ΧΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ!"

"Ρε κοντέ, σ' έβαλε κάτω ένα κορίτσι;"
"Κόφ' το, Τζέισον!"

"Κούλαρε Μάικλ, μια πλάκα έκανα. Όχι ότι δεν είσαι κοντός, αλλά τέλοσπάντων..."

"Θα σε σπάσω στο ξύλο!"

"Κερτ, αγάπη μου, πώς πήγε σήμερα η δουλειά;"

"Αχ, Σεσίλια μου, πώς να πήγε. Πήγε μια χα... ΣΑΛΙ! ΑΝΤΕ Ν' ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΠΑΝΑ ΣΤΟ ΜΩΡΟ!"

"ΛΟΥΚ! ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΤΑΞΩ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΑΠ' ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ!"

Αυτό ήταν ένα απόσπασμα της γαλήνιας ζωής της αγαπημένης οικογένειας Μάρσαλ. Αναρωτιόμουν πολλές φορές γιατί οι Μάρσαλ έκαναν τόσα πολλά παιδιά. Να συστηθώ: Τζον Σνάφλντορφ, γείτονας και στενός φίλος του Κερτ και της Σεσίλια Μάρσαλ.
Γράφω έναν μικρό πρόλογο πριν την πραγματική ιστορία, επειδή η συγγραφέας μου παραχώρησε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου της για να σας γνωρίσω την οικογένεια Μάρσαλ, αφού ξέρω περισσότερα γι' αυτούς απ' οποιονδήποτε άλλο.
Μπορεί η ζωή δίπλα τους να είναι πολλές φορές αφόρητα εκνευριστική, αλλά είναι καλοί και ευχάριστοι άνθρωποι, όταν δε συνοδεύονται από τα παιδιά τους. Ας μιλήσουμε, όμως, για τον καθένα ξεχωριστά:

• Η Σεσίλια Μάρσαλ εργάζεται ως δικηγόρος. Έχει μανία με την τάξη και θέλει όλα γύρω της να πηγαίνουν ρολόι. Αυτό, όμως, είναι πανδύσκολο με δεκαοκτώ ανθρώπους να ζουν στο ίδιο σπίτι, ιδιαίτερα όταν οι δώδεκα είναι παιδιά, οι τέσσερις είναι γέροντες προχωρημένης ηλικίας και οι δύο να είναι εργαζόμενοι γονείς που τρέχουν και δε φτάνουν. Έχει καστανά μαλλιά και γλυκά καστανά μάτια.

• Ο Κερτ Μάρσαλ εργάζεται ως γιατρός - χειρούργος στο κοντινό δημόσιο νοσοκομείο. Προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί σε όλους τους ρόλους που έχει αναλάβει να παίξει: ως πατέρας, ως σύζυγος, ως φίλος, ως εργαζόμενος, ως προϊστάμενος, ως ελεύθερος πολίτης στην πολιτεία της Νεβάδα, ως καλός σπιτονοικοκύρης και οικοδεσπότης και ως καλό αφεντικό για το σκύλο της οικογένειας, ένα τεράστιο, μαλλιαρό πλάσμα, διασταύρωση λαμπραντόρ και λυκόσκυλου, που ακούει στο όνομα Χερμπ. Ο Κερτ είναι καταπληκτικός και τα βγάζει πάντα πέρα, με έναν ανεξιχνίαστο τρόπο. Έχει μαύρα, κοντά μαλλιά και σκούρα καστανά μάτια.

Under The MoonlightWhere stories live. Discover now