V2-Capitolul 6

1.2K 69 3
                                    

Perspectiva Derek

Dupa ce plec de la Rose ajung acasa. Mama este plecata cu surorile mele in oras. Intru in biblioteca. Trebuie sa am o carte cu mituri ale vampirilor. Acel colier poate sa faca mai mult rau decat bine daca persoana care il poarta nu stie sa il foloseasca. Nu vreau sa se mai raneasca cineva si mai ales oameni nevinovati. Usa se deschide. Mama vine langa mine.

-Ce cauti aici?

-Cartea cu mituri. Trebuie sa o gasesc.

-Dar cartea cu mituri nu este aici.

-Unde e?

-In seif. Sti foarte bine ca nu o putem lasa la vedere. Nu am vrea sa o gaseasca surorile tale.

-Ai dreptate.

-Ma duc sa o aduc.

Mama se duce sa o aduca. Se intoarce cu ea si inchide usa dupa ea.

-Sa ai mare grija de ea.

-O sa am.

-Succes in cautarea ta.

Mama pleaca, iar eu deschid cartea. O sa imi ia toata noaptea. Rasfoiesc cartea pana cand vad colierul lui Rose, care mai este numit si Colierul din Lys. El are numeroase puteri. Se pare ca este cel mai periculos dintre toate. Sa vedem ce poate face cu adevarat. Sper doar sa nu o afecteze pe Rose. Sunt niste lucruri interesante. Unele sunt scrise de ultima persoana care l-a purtat. Se pare ca este regele.

,,Colierul m-a ajutat, dar mi-a facut si rau. Nu face un bine fara sa il faca pe purtator sa faca ceva rau in schimb. Am vrut bani si putere nelimitata peste toate tinuturile, iar colierul m-a pus sa platesc cel mai scump pret, familia mea. Atunci cand am realizat ce am facut, mi-am dat colierul jos si am incercat sa il sparg, poate totul ar reveni la normal. DIn pacate colierul nu s-a spart si din cauza ca am incercat sa fac asta, el a devenit necontrolabil si a inceput sa distruga tot tinutul. Va scriu asta in timp ce distrugerea se intampla. Daca acest colier va fi gasit vreodata trebuie distrus cu orice pret, dar exista doua persoane care pot face asta.

In carte sunt desenate portretul meu si al unei Rose putin mai diferite.In loc de ochi ei albastri, Rose din portret are ochii albastri foarte deschis. Nu cred ca am mai vazut aceasta culoare. Din pacate nu scrie ce ar trebui sa facem. Acum ca stau sa ma gandesc, lui Rose i s-a facut un bine. Asta ma face sa rasfoiesc cartea si mai tare. Speranta moare ultima. Mai scrie ca daca lucrurile degenereaza totul poate fe readus la normal cu sarutul iubirii adevarate. Clasic. Trebuia sa ma fi gandit la asta. Inchid cartea, o las pe masa si sar pe geam. Aterizez si incep sa alerg spre casa lui Rose. In fat mea vad o lumina albastra deschisa. Nu are cum sa se intample atat de repede. Ma aproprii si ma ascund printre copaci. Vad o Rose diferita. Acea Rose din carte.Rose leviteaza si in jurul ei emana o lumina albastra deschisa. Mi-e teama sa stau fata in fata cu ea si nu stiu de ce este in stare. Daca nu imi placea Rose rea, o sa imi fie inspaimantat de Rose malefica. Imi iau inima in dinti si ma duc in fata ei ...

Continuarea in capitolul urmator. Sper sa va placa filmuletul.

Vampirul din liceuUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum