Capitolul 1

6.1K 206 41
                                    

         Este prima zi de scoala. Clasa a 10a. Nu stiu de ce aveam emotii.Nu era prima oara cand merg la scoala sau la liceu. Il aveam pe fratele meu, Jacob. Fratele meu mai mare era tipul popular din liceu care le avea pe toate. Nu stiu de ce s-a inscris in acea echipa de fotbal. Acolo l-a cunoscut pe Derek ... 

   Nu sunt fana lui Derek. Nici nu stiu de ce e Jacob prieten cu el. Nu o sa pot intelege asta. Nu imi place vibe-ul pe care mi-l da Derek. Poate hainele negre pe care le poarta ma fac sa stau la distanta. Nu l-am vazut sa zambeasca sau sa rada. Zici ca era crima sa razi sau sa zambesti. Poate este adevarat ca opusele se atrag, dar nu schimba faptul ca nu o sa inteleg ce a vazut fratele meu la Derek. Tot ce puteam sa fac era sa il evit. 

Urmatoarea zi

           M-am trezit. Mama si tata iar au lasat un bilet zicand ca merg intr-o calatorie de afaceri. Asta fac ei mereu. Jacob a plecat mai devreme intentionat ca sa nu ma duca cu masina. Imi face asta de fiecare data asa ca merg pe jos pana la liceu. 

                 Ajung acolo si imi las cartile in vestiar. Iau cu mine doar cartea de mate. Merg spre sala de clasa. Din neatentie ma ciocnesc cu Derek, care nu avea chef sa ma vada. Se vedea asta pe chipul lui. Sentimentul era reciproc. El era ultima persoana cu care aveam de gand sa ma intalnesc. Imi era destul ca Jacob il aduce acasa. Nu aveam de gand sa imi maresc doza de Derek.

-Uite-te pe unde mergi! Ziceai ca te-ai operat ca sa nu mai porti ochelari, dar se vede ca ai nevoie de ei.

-Scuze. spun eu timid

-Nu scap de tine nici la liceu. O sa ma urmaresti pana la capatul lumii? 

  Ce il face sa creada ca as merge pana la capatul lumii pentru el? Asta era prea de tot! Nu puteam sa cred ca ar spune asa ceva. 

-A fost un accident. Nu face mare caz din asta.

-Daca se mai intampla asta, ai incurcat-o!

 El pleaca. Se pare ca s-a trezit cu fata la cearsaf, dar asa este el mereu. Nu pot sa imi dau seama care este diferenta intre Derek in varianta fericita si Derek trezit cu fata la cearsaf. Merg in sala de clasa. Ora de matematica incepe. Tot restul zilei m-am gandit cum o sa ma descurc in acest an cu Derek. Gandul acesta mi-a acaparat mintea. Nu mai scap de el. Ajung acasa si imi fac temele. Deschid frigiderul. Era gol. Iau niste bani si merg spre magazin. Se lasa seara. De nicaieri Derek a iesit cu sange in jurul gurii din spatele unei cladiri.

-Ce ai patit? il intreb eu 

-Nu este treaba ta. 

   Eu am incercat. Nu se poate vorbi cu baiatul asta. Cum reuseste fratele meu? E vrajitor sau ceva si eu nu stiu?

El se sterge la gura de sange.

-Sangele asta era de mana a doua oricum.

-La ce referi?

-Am ceva mai bun chiar aici.

   Din pacate  se refera la mine. Eu ingit in sec. Cum m-ar putea vedea ca pe o gustare? Pana la urma este om, nu-i asa?!!  Ochii lui se schimba in galben si isi arata coltii. El este vampir!!! Din toate teoriile pe care le aveam nu m-am gandit la asta. Explica atat de multe... Nu vroiam sa cred in lucruri din astea, dar totul era adevarat!

-Esti un vampir! tip eu

-Unul flamand.

Intr-o secunda Jacob sta intre noi. Cum a reusit sa ajunga atat de repede intre mine si el? 

-Aveam o intelegere.spune el

-Care a expirat, Jacob. Da-te la oparte! Acum stiu la ce este buna sora ta.

-Nici sa nu te gandesti. spune fratele meu pe un ton amenintator.

-Ai vrea sa ii spun surorii tale ce esti?

-Despre ce vorbeste? intreb eu 

-O sa iti explic acasa. Acum trebuie sa ii dau o lectie. 

-Mie? Ai gresit persoana. Eu sunt cel care da lectii, nu invers. spune el 

-Mai vedem. spune Jacob

-Daca vrei o lupta vei avea una.

-Rose, du-te acasa si asteapta-ma. 

Eu fug spre casa. Lupta lor se aude din ce in ce mai tare. Ajung acasa. Nu pot sta linistina nici un minut. Jacob intra in casa. El parea foarte ingrijorat.

-Imi spui si mie ce se petrece?

-Stai jos.

-Cum sa stau jos cand un vampir este pe urmele mele?

-Ai dreptate. 

-Povestea?

-Ajung si acolo. Suntem o familie de vampiri. Mama este om si tata este vampir. Eu am iesit vampir si tu nu. Derek vrea de mult timp sa iti bea sangele si pana acum am putut sa il tin departe de tine, dar se pare ca isi doreste asta mai mult decat am crezut initial. Nu iti face griji o sa am grija de el. Du-te la culcare.

   Cum as putea sa dorm acum?!

Vampirul din liceuUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum