Hoofdstuk: 2

19 1 0
                                    

"Het eerste meisje is dat is toegelaten voor de selectie is Aria Montgomery, 3" Ik zie in een scherm boven Garvil's hoofd, een meisje verschijnen. Ze is erg knap. Er verschijnt weer een nieuwe foto. Shit ik heb niet gehoord hoe ze heet. Maar ook dit meisje ziet er erg goed uit. Maar je kunt zien dat ze uit een lagere kaste komt dan de eerste. Hoe moet ik ooit gaan onthouden hoe al deze meisjes heten? Ik zou na de uitzending aan vader vragen of ik de inschrijfformulieren kan krijgen. Ik probeerde zoveel mogelijk op te letten en namen te onthouden. Maar dat was erg moeilijk omdat het er zoveel waren.

De uitzending is afgelopen en ik loop naar vader toe. "Vader." Roep ik hem. Vader draait zich om en komt naar me toe lopen. "Wat is er?" Vader kijkt me vragend aan. "Hoeveel tijd krijg ik eigenlijk om te kiezen?" Ik zie dat vader nauwkeurig zijn woorden uitzoekt. "Je hebt alle tijd maar denk eraan dat het volk ook wat wil." Dan loopt vader naar moeder toe en laat me denkend achter.

Ik kom mijn kamer binnen en zie mijn butlers al staan. Ze helpen me om naar bed te gaan deze routine maakt me op de een of andere manier rustig.

Ik draai me om en zie op de klok dat het 2 uur is. Ik kan maar niet stoppen met denken aan de selectie. Net toen ik bijna in slaap was gevallen schrik ik weer wakker van een alarm. Ik herken het meteen. Het is het alarm van de rebellen. Ik schiet uit bed en pak snel de spullen die ik nodig heb. Ik ren mijn kamer uit en zie dat mijn butlers net aan komen rennen. Kom mee roep ik naar hen als ik zie dat ze zich willen omdraaien om een andere schuilkamer te zoeken. Ik zie dat ze twijfelen. "NU!" Roep ik. Dat was genoeg. Ik zie dat ze achter me aan komen. Snel loop ik naar een doodlopende gang. Ik duw tegen de wand aan. Er gaat een deur open en dan zie ik een lange trap. "Rennen!" Roep ik over mijn schouder terwijl ik zelf hard de trap begin af te rennen.

Mijn ouders staan al in de schuilkamer. Ze kijken verbaasd als ze zien dat ik mijn butlers heb mee genomen. "Ik kon ze niet achter laten." Zei ik toen ik langs ze liep. Moeder en vader keken elkaar aan en lachte kort. Daarna kijken ze weer bezorgd. Ik ga achter ze staan want ik weet dat ze zo bezorgd zijn over Camila. Normaal is ze als een van de eerste in de schuilkamer.

Na een paar minuten begin vader te ijsberen. Dit doet hij altijd als hij erg zenuwachtig is. Wat nou als de rebellen eerder waren dan dat Camila was? Wat als ze nu nog in bed lag? Zijn het de Noordelijke rebellen of de Zuidelijke? Ik keek net op en zag dat Camila kwam aanrennen. Hijgend komt ze de schuilkamer binnen en de deuren gaan achter haar dicht. "Ik ben door het alarm geslapen en mijn dienstmeisje was gevallen." "We zijn blij dat je er bent." Zegt moeder opgelucht.

We zitten alle vier in onze stoel af te wachten totdat we weer terug mogen. Mijn butlers hebben zich ergens in de bedden achter ons genesteld. "Vader?" Vader kijkt op en knikt. "Waarom moesten jullie lachen toen de butlers en ik de kamer binnen kwamen?" Weer kijkt vader moeder aan. "Toen je moeder nog in de selectie zat heeft ze ook een keer haar dienstmeisjes meegenomen. Zo zie je maar dat je erg op je moeder lijkt."

Na 2 uur word het sein veilig gegeven en mogen we terug naar onze kamers. Ik val meteen weer in slaap.

Ik word wakker en stap mijn bed uit. Mijn butlers zijn er nog niet dus ga ik even aan mijn bureau zitten. Ik zie dat er een briefje ligt. Aan het sierlijke handschrift te zien is het briefje van vader. Ik pak het op en begin snel te lezen.

Ethan,
Ik wil graag dat je een opdracht maakt voor de leden van de selectie. De opdracht moet iets zijn wat je moeder normaal doet. Zo kunnen de dames laten zien dat ze een toekomstige koningin kunnen zijn. Deze opdracht is bedoeld voor de Elite. Je mag de lady's ook laten samen werken. Aan de hand van deze opdracht zou je ook iemand moeten weg sturen. Dit hoeft niet perse. Het zou ook kunnen zijn dat er niemand wordt weg gestuurd. Je hebt de tijd totdat je de Elite hebt gekozen. Ergens in de tweede week krijgen de dames deze opdracht. Ik wil graag dat je de opdracht komt laten zien aan mij voordat je de Elite uitkiest.
Succes, vader

Ik denk na. Ik moet dus een opdracht gaan verzinnen voor de Elite. Mijn butlers komen net mijn kamer in dus leg ik het briefje maar even opzij. De butlers helpen me met het klaar maken voor het ontbijt.

Na het ontbijt ga ik naar mijn kamer en pak een paar lege velen, een pen en het briefje van vader. Ik loop met mijn spullen naar buiten.

Ergens in de zon zoek ik een bankje. Ik zie een bankje staan. Hij staat midden in de zon naast de fontein. Ik ga aan de bank zitten. Ik staar naar de fontein en probeer ondertussen een opdracht te verzinnen.

Na een tijdje begin ik gewoon wat op te schrijven.

~ laten zien wie ze zijn
~ creativiteit ~ laten zien hoeveel ze weten

Nadat ik dit heb opgeschreven weet ik een hele tijd niks. Ik besluit net dat ik het voor vandaag zo laat en ik wil opstaan. Maar dan voel ik een tik op mijn schouder.

Dit was het tweede hoofdstuk. Ik hoop dat jullie een beetje zin hebben om te zien hoe alle dames het doen in het paleis. Ik heb er zelf veel zin in. Wat denken jullie dat Ethan voor een opdracht gaat verzinnen?

1004 woorden

The PLL and LM selcetionWhere stories live. Discover now