Aster

182 32 2
                                    



Aster má zářná hvězda podzimu. Strávili jsme spolu jen tři měsíce, podzimní měsíce, ale i tak jsi zapsala mé jméno do mého srdce dostatečně silně, abych si ho pamatovala až to samotného konce.
Září, říjen, listopad. Ty měsíce jsou mi připomínkou tvého smíchu. Tvůj smích byl nádherný, jako smích lesních víl. Vždyť ty jsi i taková lesní víla byla. 
Tolik jsi nenáviděla vzduch velkoměsta. Místo auta jsi chodila pěšky a kdykoliv jsi měla chvilku strávila jsi ji procházkami po lese.

Byla jsi také dobrodružná. Tolik jsi milovala přírodu a čerství vzduch. Nespočítaně krát jsme podnikaly výlety. A ani podzimní začínající mráz, který tě štípal to růžových tváří tě nedokázal odradit od cesty. 
Každé ráno jsme chodily běhat a každý den jsem ti nikdy nestačila. A ty jsi se smála, když jsem se rozčilovala. Smála jsi se i když jsem ti ztratila klíč od zámku na kolo. Smála jsi se i třicátého listopadu, když jsme se loučily. Vždy jsi se smála a to mě tolik uklidňovalo, protože když bylo nejhůř, věděla jsem, že ty se budeš stále smát. Tvůj smích mi byl majákem v mlze na moři. Tvůj smích mi byl rajským zpěvem. Tvůj smích, ale nezněl věčně, ne pro mne. 

Nebyla jsem smutná, když jsi odešla. Věděla jsem to i ty jsi to věděla. Byla jsi v Americe jen na tři měsíce. Byla jsi tu jen na chvíli a pak jsi šla znovu žít svůj život. Pokračovala jsi tam, kde jsi skončila. Naše láska, naše štěstí bylo jen na chvíli a pak zmizelo. Jako to jako vypůjčená láska. Nemůžeš ji mít napořád. Jen na chvíli.

Byla to krásná chvíle. Nezapomenutelná. 

Má drahá Aster, čas od času na tebe vzpomínám. Když něco pokazím nebo si nevím rady, vzpomínka na tvůj smích mě dokáže přes mé trable přenést. Jsi jako podzimní duch, který i za deštivého počasí dokáže kouzlem barev podzimu vykouzlit na tváři úsměv. Nikdy jsi se nepřestala smát. Nikdy jsi mě nezklamala. 

Doufám, že se máš dobře. Doufám, že jsi našla někoho, kdo tě potřebuje tak jako jsem tě potřebovala já. Doufám, že stále na někoho směješ tak, jak jsi se smála na mě. 

Má drhá Aster.

Nezapomínám.

Every flower of my loveKde žijí příběhy. Začni objevovat