VÝBUCH

199 11 2
                                    

Anabelle

Mezitím se partička nejdůležitějších pirátů, včetně pana Gibse, shromáždila v podpalubí. S Jackem v čele si všichni posedali k dlouhému dřevěnému stolu. Všichni již klidně seděli, jen Jack se začal nějak kroutit. Vypadal, že mu je pořád špatně. ,,To bude perfektní, takhle se nikam nedostaneme." Pomyslela si Ana

,,Takže" odkašlala si pirátka,,..Jacku, co víš o kapitánu Salazarovi?"

V tom v Jackovi trhlo. Zbělal jako stěna a teď už to doopravdy vypadalo, že se pozvrací. Poprvé z tolik let v něm hnědovláska viděla náznak strachu. Ba strachu, hrůzy.

Asi zaznamenal, že je na něm vidět, že je zděšen, tak se to snažil nějak skrýt. Začal se šklebit od ucha k ucho.

,,Znám piráta jménem Savitar. Je to on? Já vosobně teda doufám, že ne. Tomu strašně smrděly nohy." Kouknul na Henryho, který měl dosti nechápavý výraz, ,,No vážně, mimi Barbosso. To byl pokaždý strašnej puch. Ale bylo fajn ho mít po boku. Nikdo si na nás kvůli tomu smradu netroufnul." Šklebil se Jack.

,,Jacku... já to myslím vážně. Znáš ho?"

,,Možná." Zaváhal pirát.

,,Možná? Jenom možná?" zachechtal se pirát s dřevěnou nohou.

,,Uniká mi něco?" pozastavila se pirátka

,,Jack byl ten, kdo Salazara uvěznil v Bermundskym trouhelníku, víš Ano." Podotknul pan Gibs.

,,Uvěznil? Tak proč jsi lhal a dělal jako že nevíš, o kom mluvíme.?"

,,Protože vím, že si s ním nechceme NIC začínat Anabello!" skoro až zaječel na pirátku.

,,Jacku.. co se stalo? Co ti udělal?" zeptala se a najednou se v Jackovi něco zlomilo. Ze zábavného piráta, který nic nemyslel vážně se stala emocionální troska. Jack se zvedl podíval se na Anu a šel směrem ke dveřím, se kterými práskl tak silně, že pirátce začalo zvonět v uších.

,,On byl zamilovanej, víš.." pronesl tiše pan Gibs.

,,Jack? Zamilovaný?"

,,Jo. Byl v tom až po uši. Byla taky pirátka, dokonce i podobnýho charakteru jako on. Byla divoká.. a to jí dostalo." Řekl smutným hlasem pan Gibs.

,,Co se stalo?" zeptal se Henry

,,Byla z hoodně bohatý rodiny jednoho guvernéra."

,,Něco jako Elizabeth!" pískla Ana

,,Něco takovýho. No, a ona si měla vzít jednoho kapitána, jenže ona nechtěla. A potom potkala Jacka a ten kapitán.. tomu málem hráblo. Za všechno vinil Jacka."

,,A víte vy slečinko, kdo ten záhadný kapitán byl??!" opřel se o stůl namyšlený Barbossa.

,,...Salazar..." zašeptala pirátka

,,Správně, Ano, správně! No a ty dva se tak moc nesnášeli, tak dlouho spolu navzájem bojovali, že to namouduši Adeline připravilo o život."

,,Adeline.?"

,,Jo, tak se menovala. Hezký méno viď?" usmál se pirát

Najednou se ozvala obrovská rána. Jediné, co Ana slyšela, byl hlasitý pískot v jejich uších. Pokusila se alespoň otevřít oči. Otevřela je a najednou jí něco káplo na řasy. Tekutá červená kapalina jí tekla z obrovské rány ve vlasech. Zkontrolovala, jestli nemá nic zlomeného a jen na to pomyslela, páčivá bolest v rameni se jako na zavolanou ozvala. Pirátka se tu obrovskou bolest pokusila potlačit. Rozhlédla se kolem sebe. Vedle ní ležel Henry. Všimla si, že jí drží za nohu. Pamatuje si, že když vybuchla stěna, mladík skákal jejím směrem. Chtěl jí ochránit vlastním tělem. Podívala se dál. Asi 2 metry od nich ležel Barbossa a asi metr od něj pirát, kterého Ana nemohla identifikovat. Ležel tam, bez žádného pohybu, v obrovské louži krve. V koutě leželi další dva piráti, kteří se díky bohu hýbali.

,,Pane Gibsi?!!" řvala Ana ,,Gibsi! Gibsi!" V tom ho uviděla. Ležel vedle stolu, uplně bez pohybu, bílý jako stěna a u jeho hlavy byla kaluž krve. ,,NE!" zaječela. I přes páčivou bolest každé kosti v těle se rychle přesunula k příteli. ,,Ne, Joshamee! Neopovažuj se umřít.!" Ječela Ana slzy se jí míchaly s krví a společně stékaly z jejího obličeje.

,,...Ano...." Zašeptal pirátčin nejlepší přítel. Člověk, bez kterého by si život nedokázala představit. To díky němu se nezbláznila, když se Will stal kapitánem Holanďana. Byl tu vždy pro ní, něco jako druhá otec. Hnědovláska si prohlédla tělo piráta. Na hlavě měl obrovskou ránu. Rychle si urvala kus Gibsovi košile a pruh své košile a udělala z toho obvaz. Rozhlédla se a všimla si, že kolem jednoho z pirátu stojí nejenom ti, co byli v místnosti, když stěna vybuchla, ale i ostatní členové posádky, která díky bohu neměli žádná vážná zranění. Ana, rozhozená nynější situací, si ani nevšimla, že nad ní někdo stojí.

,,Bude v pořádku." Usmíval se na ní Henry. Pirátka si ho svýma zelenýma očima prohlédla. Krom pár tržných ran a krvácející ruky mu nic nebylo. Ulevilo se jí. Uvědomila si, že ani nestihla zareagovat na to, co řekl Henry. Usmála se. Strašně se jí ulevilo. Myslela si, že ho ztratila.

,,Co Thompson?" ukázala na piráta s největší pozorností, který plně bez pohybu ležel v kaluži krve.

,,Nic se nedá dělat.." Anu tyto slova strašně rozčílila.

,,Co se stalo?" zašeptala. ,,CO SE SAKRA STALO?!" vstala a šla k místu výbuchu. Cestou narazila na další mrtvé členy její posádky. Sice znala asi polovinu z těch mrtvých, stejně jí ale tekly slzy dolů po obličeji. Nedopustí, aby se něco stalo její posádce, A teď někdo šíleně zaplatí.

,,Kdo to byl?" řekla potichu pirátovi. Byla tak plná hněvu

,,Byla to žena, Vaše Veličenstvo. Přivedl si jí sem kumpán mladého Barbossy, Už je ve vazbě." Sdělil.

,,Zaveď mě k ní." Pirát jen kývnul a už byli na cestě. Henry jí následoval. 

War of hearts(Piráti z Karibiku Fanfikce) CZWhere stories live. Discover now