Aşk

20 1 0
                                    

Papatya mı kalır akılda, mavinin herhangi bir tonu? Ömürlük güzelliğinin ardında. Güneşin yakışı hissedilir mi, peki ya gecenin ayazı? Attığın tek bakışta dağıldıktan sonra. Göz korkutur mu karanlıklar, göz yorar mı hiç uzaklar? Sen hayata gün olduktan sonra. Hissedilir mi yağmur damlası, omza düşen kar tanesi? Bir bakışında sırıl sıklam olduktan sonra. Gün batımı alır mı gözü, baş döndürür mü yıldızlar? Dalınan hayalde gülüşüne rastladıktan sonra.

Daha nasıl anlatılabilinir ki değerin. Gücü yeter mi kelimelerin? Estetik yapsalar kurtarmaz onları seni anlatırken kullanmam için. Bir saniye geçirmek ne kadar da önemli seninle. Sen olmadan bir ömrün nasıl boşa geçtiğini görmek için. Seni düşünmek en güzel nimet olsa gerek. Gülüşün, bakışın, tavırların, duyguların, saflığın, duruluğun, hepsi hayali kurulan dönüm noktası. Seni tanımak, konuşmak, bir şeyler paylaşmak; apayrı. Değeri, paha biçilmez bir farkındalık. Belki bir milat. Belki hayata atılan en güzel başlangıç. Belki bir ışık, belki bir bahar. Seninle geçen bir dakikanın ömürlük hatırı var, bir ömür gibi gelen zaman; yanındayken nasıl su gibi akar? Kalbinin sıcaklığı, temizliği kurtuluş yoludur belki zamana. Yüzünün her milimini ulaştırıyor, kazıyordur belki hafızama. Kalbinin ve yüzünün güzelliği her zaman hayatına yansısın. Hep mutlu ol, çünkü sen buna layıksın..

Bazen iyi niyetler birleştirir kalpleri. Düşünceleriniz bağ olur sarar sevgiliyi istemsizce. Yada durun, pay çıkarmayalım kendimize fazla. Bize düşünme zorunluluğu getiren, o duyguları yaşatan, iyi dilekleri daha hayata girdiği vakit kanımıza aşılayan o güzel aşk değil midir. Aşkta kimmiş; aşkı bulduğumuza dalmalı gözlerimiz. Asıl cevher onda; asıl mutluluk, asıl bakış, asıl gülüş.. Her şey onda. İnanın sizde ondasınız. Mutluluk ona bakınca; bakışlar ona dalınca, gülüşünüz ondan yansıyorsa, kalbiniz zaten onunsa; en çok sizden var onda. Öylesine bağlanmak ki aşk, saliselik bir göz teması kitap yazdırır, karlı havada suya daldırır, insanı ateşin rehavetine kaptırır, yakıp kavurur ama insanı yeniden yaşatır. Bambaşkadır sevgili. Gülüşü vardır gün misali, bakışı yanan ama belli etmeyen köz gibidir; belli etmez sıcağını, zira dokununca anlarsınız. Ahenkli gelir sesi, sükutu derinden etkiler sizi; düşündürür, kafayı yersiniz. Kızmayın ona eminim hakettiniz. Kokusu var cennet misali, içinize dolar kaybedersiniz kendinizi. Soğutmayın aşkınızı, vazgeçmeyin ondan. Hep yaşayın onu, dinmesin içinizde, sesi kesilmesin, nefesini duyun, hissedin. O giderse, çare yok; bulamayız kendimizi..

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jan 25, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Umut ve AşkWhere stories live. Discover now