Sadakat

37 2 0
                                    

        *4*

   Biraz da karşı tarafı düşünmek gerekir. Onun mutluluğunu, bakış açısını, aldığı hazzı.. Seçenek çoktur tâbi ama ne kadar çok olursa olsun hepsini ayırt etmeden düşünmek, saygı duymak ve devamında onun mutluluğu için doğru olanı yapmak düşer bize. Sadakat veya sadık bir insan olmak bunu gerektirmez mi? Sevgili sevdiğiniz kapalı kutu belki de kilitli kasa olabilir, ama unutmayın açabilecek tek anahtar; ona verebileceğiniz güven, sevgi ve sadakattir. Sadakat sahibi olmak ölesiye sevmek değildir elbette. Sımsıkı bağlanmaktır ortak umutlarla; belki birlikte kaybolmaktır karanlık, uğultulu rüzgarın yaprakları, etrafa atılmış poşet ve çekirdek kabuklarını savurduğu ıssız tenha sokaklarda. Anı birlikte yaşamaktır, birlikte varmaktır sonuca; belkide karşı koymaktır kötü sona. Gün batımında gözlerindeki parıltıya şahit olmaktır, o parıltıda yanmaktır bize düşen. Hakettiği değer bu değil midir sizce de?

   Belki dayanılmaz gelecektir, yapamıyorum diyeceksiniz lâkin kendinize güvenmelisiniz. Zira elinizde kocaman bir aşk duruyor olacak ve size güven ile inşa ettiğiniz sevgi bağlarında, sadakat yollarında öncü mimarlık görevini üstlenecektir. Elbette size kalan tek şey dayanmak olacaktır. Zaten bunu yapamazsınız başarılı olmak için çabalamak yetersiz kalacak ve boşa çıkacaktır. Zaman gelip geçici gibi görünse de yaşattıkları gelir ama geçmez nitelikte olacaktır. Belki hoşnut bıraktıkları unutulacak, lâkin içinizi acıtan olaylar hep hatırlanacaktır ve zaman; artık ilaç olmayı bırakacaktır. O anda bırakıp herşeyi kaçıp gitmek, belki de en büyük korkaklık olacaktır. Emin olun inanamayacağınız kuvvette cesaretiniz var yüreğinizde. Zira aşık olurken sevgili sevdiğinize; o cesareti fevkalade nitelikte gösterdiniz. Belki O'da sizden ilham aldı ve kuvvetle muhtemel aynı cesareti sizinle paylaştı haliyle size ispatladı. Güç elinizdeyse madem, zafere adım atmak kaldı sadece. Oldu dediniz, olur deniz; sanki olsa ne olur dediniz. Çünkü hakettiğiniz sevgiyi fazlasıyla birbirinize gösterdiniz. Atlattınız zorlukları, birbirinize güven verdiniz; yine olsa biz beraberiz dedirttiniz. Kutlayın birbirinizi; en güzelindendi aşkınızı kurtaran sadakatiniz.

   Gecesi gündüzü yoktur sevmenin, severseniz; vazgeçemezsiniz. Ölçmeye gücü yetmez makinelerin sevgi sadakat seviyesini. Patlatır belki hepsini ama bunlar yetmez ikna etmeye sevgiliyi. Ne olursa olsun en yüksek mertebesini görmek ister, gösteremezseniz eğer layıkıyla; geçmiş olsun size, sevdiğiniz kadar kaybedersiniz..

Umut ve AşkМесто, где живут истории. Откройте их для себя