"Užasan preokret"

3.7K 360 55
                                    


*Za dve dušice dragana008 i  Annica55 koje piju lekove za smirenje i hoće da batale ovu priču! Još samo malo! Dajte šansu našim opaljenim junacima, a ja vas neću izneveriti! Eto, dva nastavka za jedan dan (iako je praktično već sledeći dan).

Volim vas puno SVE!!!

NENAD

Deset dana sam odbrojavao. Poslednju utakmicu igrali smo u Rimu i to sa direktnim konkurentom za mesto u Ligi Šampiona i podbacio sam. Znao sam, jer nisam bio prisutan. Trener me je zamenio u 70.minutu i nisam ga krivio. Otišao sam u svlačionicu, istuširao se i taman kad sam krenuo nazad ušao je Aleksa.

"Zdravo Nenade."

"Aleksa, otkud ti?"

"Došao sam da te gledam. Zamisli doveo sam dva menadžera, jednog iz Londona a jednog iz Minhena. Došli su samo zbog tebe, i šta ima da vide?! Šta je ono bilo? Gde ti je bila glava?"

"Umoran sam, Aleksa!"

"Jesi, ali trebalo je još ovu da odigraš na nivou! Znaš li kako ovo sad izgleda?! Kao da sam ih lagao!!! Čuli su za tebe ali hteli su uživo da te vide! Znaš li koja je lova u pitanju?"

"Ne igram ja zbog love, jebote!"

"Znam ali sve je lova danas i fudbal se vrti oko love! Sve, zapamti! A sad mi kaži šta ti je? Prošlo je dosta od Milkine smrti, znači nije to..."

"Nije."

"Da li je Sara nešto uradila?"

"Nije, završio sam sa njom. Ne mogu Aleksa. Imam...mislim stalno na jednu devojku."

"Dobro, treba li da je proverim?"

"Ne, Bože, šta je sa tobom?"

"Koliko si ozbiljan sa njom? Jel si razmišljao o novinarima, ako izađeš u javnost sa tim. Znaš li šta to znači? Znaš li koliko si blizu reprezentacije?"

"Ne znam još uvek ništa, tek trebam da pričam sa njom! Jebi ga, ne znam kuda sve ide. Aleksa, jesi li ozbiljan za reprezentaciju?"

"O tome ti pričam dečko! Naravno da jesam! Slušaj me, moj savet ti je malo da odložiš sve to. Ovakvi ispadi kao danas ne smeju da se ponove! Ako hoćeš u neki veći klub moraš biti skoncentrisan! Isto važi i za reprezentaciju, prvo moraš da uđeš u nju. Ima vremena za sve, mlad si. Sedi i popričaj sa njom! Ako joj značiš, razumeće te i čekaće."

"Dobro."

Jebi ga! San svakog fudbalera je kako da igra za neki slavni klub, tako i da obuče dres svoje zemlje i peva svoju himnu! O tome uopšte nisam mislio. I ovo sve menja.
Ipak, popričaću sa Viki, to ostaje.

......................

"Jao sine kako si oslabio!"

”Ružo nisam oslabio, to su mišići! Dođi. Evo za tvog unuka, moj i Pepeov dres. Tu su i naši potpisi."

"Ajme, al će se obradovati! Hvala ti. Dođi Ruža još jednom da te poljubi. Hoćeš prvo da ručaš ili da odmoriš?"

"Gde je ćale?"

Ponovno sluđena-4.knjiga serijala "Ponovno"Where stories live. Discover now