Kindred

480 14 2
                                    

Előjegyzék: Igazán rövid, a kép elmond mindent.

Figyelmeztetés: -


A férfi esztelenül vetette magát Lucianre, de ő könnyedén odébb csúszott, és szinte szánakozva lőtte a hátába két pisztolya fénycsóváival. Vér fröccsent a férfiból. Ocsmány dolog. A férfi furcsán hörgött. Kegyelmet kért, vagy átkozta őt, azt nem tudta, de nem is számított igazán.

Lucian kedvetlenül törölte le a pisztolyára fröccsent vért, nem okozott örömet neki a halál soha. Már rég ölt, és most is csak megbizonyosodhatott róla, hogy nem hiányzott neki. Az áldozata valami szerencsétlen, forrófejű, magát harcosnak képzelő férfi volt, és hangozzon bármilyen rosszul, a világnak valószínűleg nem fog hiányozni.

Már indult volna, mikor furcsa, suttogásszerű hangra lett figyelmes. A hideg kirázta tőle, fegyvereit készenlétbe állította. Elsőre nem tudta mi lehet, aztán felfigyelt arra a ködre. Sötét volt és tömény. Egy emberforma, és valami más bontakozott ki. Két nagyon szokatlan alak. Az első hallgatta a farkas fejű ködgomolyagot.

- Őt felfalhatom, Bárány?

- Felfalhatod, Farkas. Ő nem nyugodott bele a halálába, így a tiéd – érkezett a válasz földöntúli hangon.

- És mért oly nyughatatlan a lelke, Bárány?

- Mert ostoba ember, Farkas. Fald fel kérlek, nem menekülhet.

- Igen, Bárány – morogta a ködfarkas, és rárontott valamire, amit Lucian nem láthatott. Látszólag a levegőt marcangolta, bizarr látványt nyújtva. Mintha leteperne egy férfit, és őt kezdené felfalni. Aztán egy éles, halálsikoly rázta meg a levegőt. A lény ezután leállt, és visszakószált a másik mellé.

- Végeztem, Bárány. Nem volt túl erős.

- Akkor hát induljunk tovább, Farkas – bólintott kecsesen az emberforma, fején maszk, melynek szemnyílása világított. Farkason is volt egy maszk, ami mintha a sötét ködöt tartotta volna farkas formában.

Lucian feleszmélt. Mintha valami kábulatból ébredt volna. Sokszor látott már különböző lényeket, démonokat és mindenféle borzalmat, de ők nem tartoztak közéjük. Mások voltak, olyan túlvilágiak.

- Várjatok! – kiáltott utánuk. Döbbenet, hitetlenkedés és valami földöntúli érzés kavargott benne, így ezt nem hagyhatta annyiban. Ikerfegyverei a kezében, így nem érezhette magát védtelennek.

- Őt is szétmarcangolhatom, Bárány?

- Nem, Farkas, ő még él. És semmi okunk megölni – válaszolta.

- De hát gyilkos.

- Ő tiszta. Nem ölt, csak tisztátalant.

- Ti mégis kik vagytok? – kérdezte remegő hangon Lucian. Nem tudta mért vár választ.

A két lény egyszerre fordult felé, és egymás hangjának különbségén szólaltak meg tökéletes szinkronban:

- Mi vagyunk Kindred.

League of Legends OneshotsWhere stories live. Discover now