Hoofstuk 1

40 2 0
                                    

Het is een begin mei, wanneer ik mijn ogen open en zie dat de zon door mijn gordijn schijnt. Ik rol uit bed omdak ik naar school moet, ik sta voor mijn kleerkast en weet niet wat aan te trekken. Ik besluit een spijkerbroek aan te doen met een lucht bloesje zodat het niet te warm is het is tenslotte maar woensdag. Wanneer ik mijn kleren heb genomen loop ik naar de badkamer en zet de douche aan, wanneer het hete water mijn huid raakt voel ik me relaxed, na 10 minuten ga ik uit de douche en wikkel ik een handdoek rond om me. Ik doe mijn kleren aan en ga voor de spiegel zitten, ik doe een beetje concealer op om men wallen te verbergen en wat foundation om men rode huid weg te werken. Na dat ik mij & mijn boekentas heb klaargemaakt ga ik trap af naar beneden. Ik ruik dat mijn mama ei met wat spek heeft gebakken, de geur is goed en ik schuif me aan tafel. Ik eet wat en pak mijn fiets en vertrek naar school

10min later kom ik aan en stal mijn fiets in de fietsenstalling.

"hey Mia hoe gaat het" hoor ik achter me. Ik draai me en zie Millie staan, ze is een van men beste vriendinnen.
Ik glimlach en zeg dat het goed gaat en vraag hoe het met haar is.
"het gaat" zegt ze met een droevige stem.
"wil je praten" vraag ik en ze schud met haar hoofd. Ik besluit om het te laten en doe mijn fiets opslot. We stappen samen naar de les en gaan zitten. Na dat de eerste 2 lessen gedaan zijn hebben we pauze. Ik ga naar beneden op de speeplaats mijn appel opeten en Millie komt naast me zitten. We praten over het weekend dat er aankomt waar een groot feest word gehouden in een van Millie's vrienden hun huis. Ze nodigd me uit en ik knik. Ik ben nog nooit echt naar een feest geweest..

Mijn wekker gaat, het is vrijdag de laatste dag van de week, vermoeid rol ik uit mijn bed en stap in de douche, Ik trek wat kleren aan en doe geen moeite voor wat make up op te doen. Morgen is het feest, ik kijk er al de hele week naar uit. De uren op school gaan snel voorbij, na school ga ik samen met Millie winkelen voor een nieuwe outfit voor morgen. Ik heb een zwart kleedje tot net boven men knieen en de mouwen tot aan mijn elleboog, het zit strak maar gemakkelijk. Ik koop wat bijpassende pumps en wat sieraden. Na een lange dag fiets ik naar huis en ga ik eten, na het eten check ik nog een beetje mijn snapchat en facebook en val in slaap.

Het weer is veranderd wanneer ik mijn ogen open, er hangt een donkere sfeer in de lucht. Wanneer ik kijk op mijn gsm om te weten hoelaat het is, is het half 1. Direct open ik mijn ogen volledig en haal de slaap er uit, ik spring in de douche en kleed me vlug aan. Ik moet men moeder nog helpen met wat kleine dingetjes in het huis en de tuin. Rond 5uur zijn we klaar en ik ga me klaarmaken voor het feest terwijl mijn moeder het avond eten klaarmaakt. We eten wat pasta met kip. Wanneer ik klaar ben ga ik mijn haar wat doen en ik krul de puntjes van mijn haar. Ik ben trots op me zelf wat ik voor elkaar heb gekregen.

Na dat mijn moeder me heeft afgezet bij Millie vertrekken we naar het feest. We komen aan en mijn lichaam word warm van de stress omdat ik niemand ken. Millie gaat dansen en ik zit alleen op een bankje niet wetend waar ik ben beland.

"hey, ben je hier alleen" vraagt een jongen aan me. Ik schud mijn hoofd en vertel hem dat mijn vriendin gaan dansen is. Hij glimlacht.
"Jayden, ik ben Jayden" wat een mooie jongen denk ik in me zelf ik staar hem aan om te kijken hoe mooi hij wel niet is. Hij zwaait voor men ogen omdak ik aan het dromen ben. Ik schrik en vraag hem wat er is. "Wat is jouw naam" zegt hij vragend. "Mia is het" ik voel de grond onder me zakken van schaamte.
"Wil je een drankje?" vraagt hij lief. Ik knik en hij staat op. We hebben de hele avond gelachen en gepraat, hij gaf me zijn nummer toen hij wegging. Ik vond Millie nergens meer dus bel ik mijn moeder of ze me kan komen halen. Ze zeurt een beetje maar komt toch.

Before anyone elseWhere stories live. Discover now