Hoofdstuk 3

34 4 0
                                    

Bram besluit deze pauze naar de mediatheek te gaan, om was huiswerk te maken. Als hij in de mediatheek aankomt, gaat hij aan een lege tafel zitten. Hij pakt zijn laptop uit zijn tas. Als zijn laptop aan het opstarten is, pakt hij zijn telefoon, zijn telefoon? Die heeft hij nog steeds niet terug... Als hij de telefoon aanzet, ziet hij dat hij opeens allemaal foto's anoniem heeft binnengekregen. Hij opent de foto's, en schrikt. Het zijn allemaal foto's van hem! Met hele lelijke teksten eronder zoals: '' De nicht van onze school! '' '' Homoooo ''. Bram voelt zich opeens heel onprettig. Hij wilt naar huis, maar dat kan niet. Zijn moeder is vandaag vroeg thuis, en hij kan niet weer ziek thuiskomen, dat gaat te veel opvallen.

Hij probeert het voorval maar te vergeten, maar als hij het volgende uur in de klas komt. Kijkt iedereen hem aan, mensen grinniken naar hem en kijken hem aan. Iedereen heeft de foto's gezien en ze worden massaal op Instagram bekeken. Er is een haat account over hem aangemaakt. Door Daniel, maar bewijs heeft hij niet! De docent komt de klas in, en vraagt wat er zo grappig is. Maar niemand antwoord. Bram gaat maar op zijn plek zitten. Het uur lijkt wel eeuwen te duren. Hij voelt zich onveilig en wilt het liefst zo snel mogelijk weg. Maar waarheen? Hij heeft een plek nodig waar hij naartoe kan. Hij herinnerd zich een oud tuinhuisje, waar hij vroeger altijd heenging, samen met zijn vader en moeder. Het zou er vast wel verwoedert uitzien, sinds zijn vader is overleden, zijn ze er nooit meer geweest. Hij besluit na zijn laatste les daarheen te gaan.

Bram pakt zijn fiets, en rijdt richting het tuinhuisje. Hij bedenkt zich opeens dat hij geen sleutel bij zich heeft. Oh wacht, ze hebben altijd een reserve sleutel onder een stoeptegel liggen. Hij komt bij het terrein aan. Er staan ongeveer 15 huisjes met ieder een klein tuintje eromheen. Hij zet zijn fiets tegen het hek aan. Hij doet de toegangspoort naar de tuintjes open en loopt naar nummer 7. Dat is hun huisje. Als hij het tuinhek opendoet word hij overladen door onkruid en spinnenwebben. Hij pakt een stok om de spinnenwebben weg te halen en zet zijn fiets op een tuinstoel. Hij voelt onder de stoeptegel en hebben! Hij heeft de sleutel. Hij doet het huisje open en hij herinnerd zich alles weer. Alles is precies hetzelfde als het vroeger was. Hij gaat zitten op de bank en pakt een pakje drinken uit zijn tas. Hij weet het zeker, hier gaat hij vaker komen.

GepestTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang