Rakının Yeni Mezesi!

1K 9 1
                                    

Samimiyet ile Gevşekliğin Arasındaki O Kalın Çizgiye Kafa Atanlar

Artık samimiyet deyince aklınıza benim gelmem gerektiğini düşünerek bu gün yaşadığım ve ne yazık ki şaşırmadığım bir olayı anlatarak o kalın çizgiye kafa atanları biraz gün yüzüne çıkarıcam.

Bir kadın görebilir ve çok fazla hoşlanabilirsiniz beyler. Aynı şekilde hanımlar, sizde bir beyefendiden çılgınlar gibi hoşlanabilirisiniz. Bu olay olması gereken, doğal ve artık hayatımızda sıradanlaşan bir olaydır. Hoşlanmak

Önemli olan bizim duygularımız bizim düşüncelerimizken, bir de karşı tarafın fikrini almak gerekmez mi? Gerekir sanki he?

Adam ilk görüşte bir elektrik, bir kıpırtı, bir çıtırtı hissetmemişse lütfen zorlamayınız hanımlar. O adamın  sonradan sizden hoşlanma olasılığı bu sene benim Amerikada okuma olasığından daha düşüktür.

Kadınlar için aynı şeyi söylemek mümkün değil. İlk bölümlerde kadınlar garip varlıklardır dediğimde ne kadar da doğru bir şeye değinmişim şimdi  daha iyi anlıyorum.

Bir kadın ilk kez gördüğü adamdan hoşlandıysa konu kapanmıştır. Bir daha o adamı nerede görse bir kasılır, bir değişir, bir makyajını tazeleme gereksiniminde hisseder, ne bileyim bir dikleşir, bir sertleşir, bir atın beni denizlere moduna girer

Bir de bunun tersi durumlara bir göz atalım

Kadın ilk kez gördüğü bir adamdan hoşlanmadı. Haz almadı değil, eksta bir duygu hissetmedi. Sonrasın da ne olur peki? Sonrasın da ya bu adama karşı yine aynı duygularla, yine aynı hareket, tavırlarla ilerler ya da

Ya da hoşuna gitmeye, onu tanıdıkça ya sevmeye ya da nefret etmeye başlar.

Kadınlar böyledir beyler. Yani büyük bir kısmı böyledir. Her zaman şansınız vardır ta ki kadın senden nefret ediyorum demeyip en terbiyesiz şekilde belli edene dek.

Hanımlar size gelince Herif size bizzat hoşlanmadığını söylediyse lütfen zorlamayın. Zoru oynayın lakin abartmayın. Sonuçta sizden hoşlanmayan bir adam için zoru oynuyorsunuz unutmayın; rezil olmakta var, vezir olmakta

Ben de anlatacağım hikayeyi anlatmadan direkt sonuca geldim ama sizler zeki varlıklarsınız; hikayeyi çakarsınız

Götüne Güvenen Şöyle Gelsin Bıraksın İnadını Dile Gelsin

Şu zaman da kendine güvenen çok fazla insana denk gelebiliyoruz. Gözünün üstünde kaşı olan herkes götüne güvenir olmuş paşam, gör bunları gör!

Beyler, hanımlar güven iyidir, önce kendine güvenmek sonra etrafına güvenmek gerekir. Lakin hanım kızımız saçına, başına, yüzüne, fiziğine, kısacası götüne güveniyorsa; beyimiz arabasına, parasına, kasına, kaşına güveniyorsa ben bu hayatı yaşamamış sayarım.

Kendine güvenmen için önce sen kimsin? onu bir düşün. Zekana, tavrına, hayatına, karakterine bir göz at. Karşı tarafı memelerinden önce tavrın çekmeli. Bir kadını arabanla, paranla değil kıvrak zekanla, ince esprilerinle tavlaman gerekir.

Aldanırım Ben Zaten Gülüşüne Ah Gülüşüne

Yaşar Reis aldanmış bir kadının gülüşüne bu bir yalan bu bir ceza diye haykırmış. Yani benim kalbi temiz, yüreği pamuk dostlarım, aldanmayın.

Ne Ben Seni Unutabildim Ne Bu Gönlümü Avutabildim Ne Bu Derdi Uyutabildim

Şimdi geriye yaslanın, kahvenizi yudumlayıp bir sigara yakın. Hiç hoşnut olmayacağınız şeylerden söz edicem.

BU KİTAP ÇOK AÇIK SEÇİKHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin