8) het leven van vroeger

85 10 0
                                    

Wie je hoofdpersonage is is heel belangrijk. Het leven dat die persoon beleefd uitwerken is een DO. Dat geeft de lezer een goed beeld van die persoon. De kleinste details kan men wel weglaten.

Zoals: welke kleur de muur van zijn huis heeft.

Misschien wel belangrijk kan zijn: wordt er binnen of buiten gekookt en door wie?

Op eerste zicht kan dat stok lijken, maar in zijn geheel maakt dit je verhaal. Deze maken je karakter uniek. Het woord is opnieuw realisme.
Het gaat niet altijd over emotie of zo. Hoe beter je je kan vereenzelvigen met een personage, hoe leuker je lezers dat vinden. De beste op dit moment van dat te doen zal waarschijnlijk George R.R. Martin zijn. Hoe hard mensen wel niet meegaan in de boeken en serie is ongelooflijk.

Maar sommige mensen zijn daar niet goed in. Of anderen weten niet waar ze die kleine info moeten gaan zoeken. En het dagelijkse leven van vroeger staat niet zo mooi uitgeschreven als dat van dat kleine hoopje bourgeoisie en edelen. Nochtans gaan de meeste verhalen uiteindelijk wel over min of meer gewone mensen.

Dat is de reden waarom ik het boek Het Leven van Vroeger schrijf.

Leuke weetjes ik Wat Je niet - en de rest van de titel- zijn plezant en grappig en weet ik veel wat. Maar daar ondersteun je je verhaal niet mee.

Wie vragen heeft over het alle daagse leven van zijn karakter kan me een privé bericht sturen en dan kan ik dit verwerken en publiceren zodat jij een top verhaal kan schrijven. Dit kan over historische perioden gaan zowel hier als de andere kant van de wereld.

Want kennis is er om gedeeld te worden, niet?

- ik hoef geen mede schrijver van het verhaal genoemd te worden. Wel wordt ik graag vermeld ergens in het boek. Net zoals je je cover makers bedankt -

Historische Fictie: Do's en Dont'sWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu