Bölüm 31

93.2K 3.3K 202
                                    

Abim bütün olanları anlattıktan sonra ertesi gün soluğu Elif'in yanında aldım. Utanmadan daha o adamla aynı hastanede çalışabiliyordu. Beni gördüğünde hayli şaşırmıştı.

"Hayırdır Leyla, sen buraları bilir miydin? Yoksa bana görümcelik yapmak yeni mi aklına geldi?"

"Sen ne ara bu kadar arsız bir kadın oldun Elif. Bu neyin hırsı bu neyin savaşı. Neden evlendin o zaman abimle? O sırf seni önceden beri tanıdığı için, güvenebileceği biri olduğun için seninle evlenmişti. Seni sevmeye hazırdı. Bunu ona nasıl yapabildin?"

"Sana hesap vermeyeceğim Leyla. Sen kocacığının dizinin dibine dön. Bizim işimize de karışma."

"Gerçekten acıyorum sana. Senin gibi birinin gerçek yüzünü göremediğim için kendime kızıyorum. Buraya seni bitireceğimi söylemeye geldim. Bunu abime yapmayacaktın!"

"Ne kadar da zarif ve asilsin öyle Leyla gerçekten imrenilesisin. Başkası olsa saçıma yapışmıştı sanırım. Elinden geleni ardına koyma. Buraya tırnaklarımı kazıyarak geldim. Bana hiçbir şey olmaz." dediğinde iğrenen bir ifadeyle onu dinledikten sonra kapıyı çarpıp çıkmıştım.

Elif hanım hâlâ yüzsüz yüzsüz sürekli abimi arayabilmesinden sonra iyice hırslanmıştım. Tabi Elif hanım korkudan böyle davranıyordu. Çok sevdiği kariyeri için daha ne kadar alçalabilirdi merak ediyordum.

Yaşadıkları ilişki hastanedeki herkesin de malumuydu ama abimin de gururunu daha fazla kırmayacak bir çözüm bulmalıydık. Ondan intikamımızı almalıydık. Abim gibi naif, mükemmel bir adama bunu nasıl yaşatabilmişti aklım almıyordu.

Abim Selim gibi değildi. Karşısındaki insana kendinden bile daha çok değer verir hatta o kırılmasın diye düşünürken kendi incinirdi. Onunla evlenirken de böyleydi. Aklında asla Elif olmayan abim kendinden ödün verip evlenmişti. Bu yüzden bir an önce Elif hanıma esaslı bir ders vermeliydik.

Çok da düşünmemize gerek kalmadan Selim ile çareyi hastane yönetiminin en başındaki adama durumu haberdar etmekte bulmuştuk. Rasim bey ve Selim birbirlerini iş dünyasından ismen tanıdığı için işimiz daha kolay olmuş ikisinin de işlerine son verilmiş diğer hastanelere de onların olmayan iş etiklerinden bahsedip başka bir iş bulmalarının yolunu engellemişlerdi. Selim'in Elif'e imzalattığı sözleşmeyle tek celsede boşandılar.

Boşanma sürecinde Elif'in banka hesabını boşaltmaya kalkacağı Selim hariç hiçbirimizin aklına dahi gelmemiş, onun sayesinde bu aşağılık durumdan da kurtulmuştuk. Yağız'ın birikimlerini sevgilisiyle harcamaya kalkması kabul edilir değildi.

Abim Selim'in kendini o kadınla muhatap etmeden kurtarmasına minnettardı ama onu işinden etmemizi kesinlikle onaylamamıştı.

Şimdi kendi de işinden istifa etmiş kendini eve kapatmıştı. Bizden başka kimse yaşadıklarını bilmiyor anlatamıyordu. O kadının utanması gerekirken abim bunu yapıyordu. Önce toparlanana kadar bizde kalmasını istemiştim ama Elif ile Yağız'ın boşandıkları haber alan babamlar soluğu burda almıştı. Yağız'la arasında her zaman farklı bir bağ olan babam olanları öğrenince sadece ama sadece beni suçlamıştı. Bugün abimle birlikte bizde otururken soluğu yanımızda almış söyledikleriyle bir kez daha beni yıkıp geçmişti.

"Sen soktun o kızı aramıza ! Senin yüzünden!" diye bana bir sürü ithamda bulunmuştu. Onun sözlerini soğuk kanlılıkla karşılamak benim için çok zor olmuştu.

O gider gitmez arkasından babamın geldiğini haber alan Selim gelmişti. Karşılaşmadıklarına sevinmiştim. Zaten yeterince yıkılmamışım gibi daha da hengamenin arasında kalamazdım.

TUTULMA (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin