Deel 7: Liegen is beter dan de waarheid

186 17 9
                                    

(Sorry maar ben overal vergeten bij te zetten met of zonder camera, verzin er zelf maar wat leuks -xxx-)

'Kijk eens aan,' begon Link 'daar zijn ze weer.' 'Volgens mij hoef ik niet te vragen wat jullie hebben gedaan, of wel soms?' vroeg Joost met heel wat sarcasme in zijn stem. 'Nee, het is niet wat jullie denken, laat me het samen met Isa even uitleggen' zei Jer zoutig maar toch een klein beetje gelogen.

We gingen met z'n alle in het kleuterzwembadje zitten, want er was geen kind hier te bekennen. Toen begon Jer zijn verhaal: eerst liet hij mij vertellen dat ik gevallen was en daarna vertelde hij zelf wat er gebeurde bij de glijbaan (gelukkig hield hij het stuk wat in de glijbaan zelf gebeurde eruit) en dat hij wegliep met mij naar de kleedkamers omdat ik mij niet goed voelde. Bij dat laatste stuk voelde dat ik zelf een beetje ging blozen, want hij had niet vertelt wat er gebeurde vlak voor dat we hierheen gingen. Maar toch geloofde iedereen wat Jer vertelde. Ook al wist ik dat het niet eens het geval was. 'Oke dat verklaard een hele hoop' zei Harm. 'Sorry dat wij het verkeerde dachten' zei Amy zielig. 'Ach jo, wat maakt dat nou weer uit. 'Ik zou dat ook gedacht hebben als jij in 1 keer met Harm verdween' zei ik lachend. 'Tja' zei Link. 'Gaan we nu nog doen waarvoor we hier zijn gekomen of hoe zit dat?' vroeg Joost. Daarna gingen we nog een tijdje zwemmen en dingen doen die daarop leken.

Het was al weer drie uur later en we besloten om eruit te gaan. Toen we in de douches stonden ging ik, dit keer wel heel on-opgemerkt, verder met het beoordelen van hun zwembroeken:
Harm: zwart met rare witten vegen er doorheen, staat hem goed, knapheidsfactor: 8.1
Joost: random gekleurd, boeide hem denk ik vrij weinig, knapheidsfactor: 6.9
Link: zacht geel met oranje, is duidelijk het middelpunt ermee, knapheidsfactor: 7.5
Jer: perfect matchende kleur bij die van mij, is heel gewoontjes, knapheidsfactor: 8.9

'Wat gaan we nu doen?' vroeg Link. 'Hoelaat is het dan?' vulde Joost hem aan. 'Het is nu kwart over een' antwoordde Amy. 'Zullen we anders even op internet kijken?' stelde ik voor. Ik keek even rond en zag dat iedereen zijn telefoon er al bij pakte om wat te gaan zoeken.

Na een tijdje zoeken had Joost iets gaafs gevonden. Het was een combi van lasergamen, escape room en karten bij elkaar. En het was niet eens duur! 'Waar is het precies?' vroeg ik. 'Hier vandaan is het een kwartiertje lopen, dus dat moet te doen zijn' vond Link. Iedereen knikte en we begonnen te lopen. Voor weer 1 van de eerste keren loop ik weer eens naast Amy. We praatten zachtjes wat met elkaar zodat het niet te horen was voor de jongens die voor ons liepen. We hadden het er over hoe we het vonden, wat het leukste was dat we tot nu toe hebben gedaan en wie van de jongens het leukst is. Op dat laatste heb ik Link gezegd om de aandacht een beetje af te leiden van mij en Jer. Zo als ik al verwacht had vond zij Harm het knapste, maar toch was ze blij dat ze niet met hem op 1 kamer sliep. Ook verwonderde ik mij over het feit hoe mijn moeder geloofde dat ik al de hele tijd bij Amy bleef te logeren, als een soort vakantie bij haar. Het was vooral fijn dat de moeder van Amy er ook in meespeelde, anders had ik een groot probleem gehad. Sowieso vind de moeder van Amy over het algemeen alles wel goed.

Toen werden we onderbroken door Link die zo nodig moest schreeuwen en dansen bij een straat muzikant. 'Link, nu heb je wel genoeg lawaai gemaakt. Kom, we gaan!' zei Harm en die trok Link mee. Die was ondertussen tot de ontdekking gekomen dat we nog maar twee minuten hoefde te lopen voordat we er waren. 'Kijk, daar is het' zei Jer die de hele weg al opvallend stil was, alweer. Misschien zit het hem wel dwars om te liegen tegen zijn vrienden. In de escape room moet je toch in teams van twee, dan zorg ik onbewust wel even dat ik bij hem kom. Daarvoor schakelde ik de hulp van Amy even in toen we toch voor de balie stonden te wachten.

'Hey Am, wil je me even wat gunnen?' vroeg ik zo normaal mogelijk. 'Euhm ja ik denk het wel, wat moet ik daarvoor doen dan?' zei ze. 'Je weet toch wel dat wat er gebeurde in het zwembad?' Amy knikte maar vroeg zich af waar dit heen ging. 'Bij de escape room moet je in groepjes van twee, mag ik dan bij Jer om hem even zeg maar persoonlijk te bedanken?' vroeg ik in de hoop dat ze ja zou zeggen. 'Tuurlijk gekkie. Dat kon je daar ook wel gewoon vragen hoor!' antwoordde ze enthousiast. 'Fijn' zei ik en gaf haar een knuffel.

'Kan ik jullie helpen?' vroeg een vrouw achter de balie die net kwam aanlopen. 'Wij willen graag een combi-pakket voor 6 personen' En zo ging dat nog even door, maar na een tijdje geregel mochten we zo doorlopen. 'Nou jongens wat gaan we eerst doen?' vroeg ik. 'Zullen we van links naar rechts doen; eerst karten, daarna escape room en als laatste lasergamen?' stelde Joost voor. 'Ja is goed, prima idee' zei Harm die blijkbaar zin had om even met een heel bekakt stemmetje te praten.

Het karten was super leuk, en ik was er wonderbaarlijk nog best goed in. Ik eindigde na Jer die eerste was, en net achter Harm die tweede was. Joost vond het toch nog knap moeilijk. Die lapte wij (Jer, Harm en ik). Nu op naar de escape room. De tweetallen zijn gemaakt; ik en Jer, Harm en Amy en Link en Joost. Ik heb zo'n gevoel dat dit niet een gewoon potje wordt.....

Met Hart en Ziel||JF {Voltooid}Where stories live. Discover now