3⃣

38 6 2
                                    

Do misky utvorenej zo svojich dlaní som si napustil chladnú vodu a potom som do nej ponoril celú tvár. Voda bola príjemne osviežujúca, a tak ma prebrala takmer dostatočne.

Umyl som si zuby a dal som si krátku sprchu. Potom som sa obliekol do obleku. Mal som totiž príkaz tak chodiť do práce.

Na ľavú ruku som si pripol náramkové hodinky, ktoré som hneď preskúmal pohľadom. Ukazovali niečo po siedmej, čo znamenalo, že som mal ešte vyše pol hodiny čas, kým sa vydám na cestu do roboty.

Preto som sa rozhodol, že skúsim, či káva ma z mrákot prebudí úplne.

Odišiel som do kuchyne, kde som si ju pripravil.

Počas jej pitia môj pohľad zablúdil ku klavíru. Zahryzol som si do pery a položil hrnček ešte s trochou kávy na kuchynskú linku, o ktorú som sa opieral.

Pomaly som došiel ku klavíru a klesol som na lavičku z tmavého dreva za ním. Otvoril som poklop a zahľadel som sa na tak dobre známe bielo-čierne klávesy. Prešiel som po nich končekmi prstov tak, aby nevydali ani ten najjemnejší zvuk.

Zaťal som sánku, keď som si spomenul na dnešnú noc. Zhlboka som sa nadýchol a zavrel oči. Prsty mi zapadli do kláves a zazneli prvé tóny. Z pamäti som začal hrať Lacrimosu. Pred očami sa mi začal premietať celý sen. Dokonca som cítil aj jej prítomnosť. Ten úsmev, ktorý som cítil, ma hrial dokonca aj takto. Bez akéhokoľvek pohľadu na ňu. Len vďaka tomu, že som si na tú neznámu spomenul.

Pichlo ma pri srdci, keď moje prsty stisli klávesy poslednýkrát. Posledné, dlhé tóny odzneli a len tak ostali visieť vo vzduchu.

Otvoril som oči a smutne som sa pozrel do prázdna vedľa seba.

Only OnceDonde viven las historias. Descúbrelo ahora