Jason

180 3 0
                                    

De klev av tåget. Thalia verkade redan bestämt sig för att inte gilla Hermione och det verkade som om Annabeth också tänkte på det. En stor vuxen man med en hund som liknade Percys hund O'leryr ropade åt sig alla förstaårs elever. Jag såg ett stort vackert slott. På natthimlen såg de små fönsterluckorna med ljus ut som stjärnor på himlen. Vi gick fram till en vagn som drogs av konstiga skelett liknande hästar. Lite som de Ares stuga använde i ridtävlingar.
" vad är de för hästar? Frågade Nico Harry som verkade gilla hästarna.
" kan ni också se dem? Frågade Harry.
" japp" svara Leo- är det speciellt?
" de kan bara ses av de som har sätt nån dö" förklara Hermione. Jag, Piper och Kalypso hoppade in i samma vagn som Harry, Ron och Hermione medan de andra hoppade in i en annan. Vagnarna drogs närmare och närmare slottet som jag antog var Hogwarts.

Jag hörde mitt namn ropas upp av professor McGonagall. Hon vinkade upp mig och sade åt mig att sätta mig på en pall som stod framför lärarbordet. Samma som även första års eleverna hade suttit på och fått veta sitt elevhem. Professor McGonagall satte på honom en brun ful hatt som också första års eleverna hade haft på sig. Det kändes lite konstigt att ingen annan utom förstaårs eleverna hade fått göra det när han själv måste vara minst 3 år äldre än dem.
"Hm" sade hatten fundersamt- jag känner att Jupiters eller i grekisk form Zeus blod rinner i dig. Kände hatten att min far var Zeus? Kairon hade ju sagt att vi inte skulle avslöja oss, skulle nu en hatten göra det?
"Jag tror att du skulle passa i... Slytherin!fortsatte hatten.
Ett av borden längst väggarna började hurra. Jag antog att det var dit jag skulle så jag reste mig upp och vandrade dit.
" Piper McLean" ropa professor McGonagall. Än hade jag inte tänkt tanken ens att hon inte skulle hamna i samma elevhem som jag själv.
" varför behövde du sätta på dig den där fula hatten, du är väll ingen förstaårs elev? Viskade en ljushårig pojke i mitt öra.
" vad ser de ut som? Frågade jag med blicken riktad mot Piper.
"Nej du är ingen förstaårs elev" medgav pojken.
"Du heter Jason va? Frågade han.
" Gryffindor! Skrek hatten.
" va?! Halv skrek jag.
" va? Svara pojken och kollade undrande på mig.
" ja jag heter Jason, du då?
" Draco, Draco Malfoy" presentera han sig.
" Annabeth Chase! Ropa McGonagall upp. Annabeth reste sig och vandra fram till pallen. Hatten tänkte efter en liten stund men sade sen: Ravenclaw! Ett av borden i mitten började hurra.

Hej!
Om ni undrar så betyder SPQR: SPQR är en förkortning för Senatus Populusque Romanus vilket betyder "senaten och det romerska folket".
//EqlipseStory

Halfblood in the wizard world Where stories live. Discover now