První polibek

917 51 4
                                    

Když Ruby nedorazila na schůzku, Scotta to zklamalo, ale upřímně ani nepřekvapilo. Ale když nepřišla další den do školy, začal mít Scott zvláštní pocit. Něco ho nutilo jít za ní večer domů a zkontrolovat ji, jestli je v pořádku. V domě se svítilo, když dorazil před její dveře. Nejistě zaklepal a čekal na odpověď. V tu chvíli zhasla všechna světla a rozprostilo ticho. Scott zaklepal ještě jednou, silněji, rozzlobeněji. ,,Ruby, otevři, vím, že tam jsi." zakřičel, ,,Stalo se něco? Proč jsi včera ani dnes nepřišla?" v jeho hlase byl znatelná starost a obavy. Chvíli se nic nedělo, ale asi za 5 minut Ruby nakonec otevřela, stála v přivřených dveřích ve tmě.

,,Běž prosím pryč. Já se omlouvám, ale není mi dobře. Odejdi, prosím." řekla tiše a znovu chtěla zavřít dveře. Scott však do dveří stihl dát svoji botu.

,,Ruby..."

,,Odejdi!" zakřičela a rozplakala se až se svalila k zemi. Scott vešel do dveří a obejmul ji na studené zemi. Hladil ji po vlasech a ona se začala uklidňovat. Když nadzvedla obličej, Scott si všimnul  fialového monoklu.

,,Ne..." odvrátila svůj obličej, ,,prosím, nech to být..." zafňukala.

Scott svůj pohled přemístil na potlučené ruce a nohy. Začal ho popadat vztek. Ruby na něj jen smutně koukala. Scott jí nadzvedl tričko, kde uviděl další obrovské modřiny na jejích žebrech. Ruby se od něj snažila odtáhnout, ale Scott ji pevně chytl.

,,Kdo ti tohle udělal?!" zeptal se a zíral jí do slzami plnících se očí.

,,Já ti to nemůžu říct..."

,,Proč ne? Vyhrožuje ti?"

,,Řekl, že když si budu u někoho stěžovat, zabije mě." a znovu se rozplakala. Scott jí pevně obejmul.

,,Musíš s tím na policii."

,,Už jsem ti řekla, že nemůžu." podívala se na něj uplakanýma očima.

,,Ruby, já to jen tak nemůžu nechat, copak ty jo?" koukali na sebe, ,,Řekni mi, kdo ti to udělal, vyřídím to."

,,Já nevím, bojím se, že něco udělá mně, tobě nebo kamarádům, je nebezpečnej."

,,A to je další důvod, proč bys to měla nahlásit na policii, tohle není žádná hra, Ruby."

,,Ne, policie by to akorát zhoršila. Nemyslím si, že by se ještě vrátil, takže to prosím nech plavat" řekla a postavila se, načež se jí podlomila kolena.

,,Ruby!" chytnul ji Scott. Chvíli na sebe bez hnutí zaskočeně koukali a pak jí Scott odhodlaně políbil. Přitisknul si ji k sobě, ale ona vykřikla bolestí. Odtáhla se a chytla za žebra. 

,,Omlouvám se, já..." odtáhl se, ,,hele Ruby, vážně mi na tobě záleží." pohladil ji po tváři, ,,Chci ti pomoct, dovol mi ti pomoct. Řekni mi, kdo ti to provedl." 

,,Dobře..." řekla tiše.

My Psychology Teacher   {CZ}Kde žijí příběhy. Začni objevovat