.1. Yeni Görev

80 11 7
                                    

Sehun genç yaşına karşın çok çalışarak aldığı rütbenin hakkını veren bir polis, Luhan ise yeraltı dünyasının -fazlasıyla güçlü bağlara sahip- en yetenekli suçlularındandır. 

...

-"Sehun-ah"

Sehun başını önündeki dosyalardan kaldırmadan cevap verdi :

-"Dinliyorum Baekhyun."

Baekhyun yeniden bu sefer melodik bir şekilde uzun olana söylendi :

-"Seeehuuun."

Sehun yine başını kaldırma zahmetinde bulunmamış önündeki dosyaları inceliyordu.Lakin yardımcısının ona ne söyleyecekse bunu başını kaldırmadan söylemeye niyeti yok gibiydi. Sehun biliyordu ki Baekhyun canı sıkıldığından onunla uğraşıyordu.

Sehun derin bir nefes aldı. Bu lanet davayı çözmek üzereydi ama Baekhyun'un onu rahat bırakmaya niyeti yok gibi görünüyordu.Uzun olanın sabrı son noktalarındaydı.

-"Ne var Baek?"

O sırada elinde bir çok dosya olan Xiumin gelmiş. Sehun'un kapısının önünde ki Baekhyun'u görünce rahatlamayla bir nefes vermişti. Baekhyun haberi Sehun'a iletebilirdi. -Kendisinin yetiştirmesi gereken çok dosya vardı ve bu küçük işten bile kurtulmak sanki onu hafifletecekmiş gibi görünmüştü gözüne.-

-"Hey Baekhyun."

Baekhyun Xiumin'in ona seslendiğini duyunca hızla ona döndü. 

-"Efendim?" (Y/N: Dinliyorum anlamında değil, kıdemlisi olduğu için saygı anlamında söylüyor.)

Sehun odasının önünden gelen konuşmaları az buçuk duyuyordu. Sonunda Baekhyun onu rahat bıraktığı için derin bir nefes aldı. Kapısı yeniden açılırken Baekhyun'un sesini duydu.

-"Ben ona iletirim endişelenme.Hey Sehun."

Sehun başını kaldırıp satanHun bakışlarıyla Baekhyun'a baktı. Baekhyun uzun olanın gözlerinde kendine yaptığı işkenceleri görebiliyor muydu? 

"Çabuk söyle Byun." 

Ve evet eğer Sehun birine -ki o biri genelde Baekhyun oluyordu- soyadıyla sesleniyorsa o kişinin çekeceği var demekti. Baekhyun da bunu biliyordu.

  - "Sehun, Başkomiser Yifan seni çağırıyor."  

Sehun, odasına girmeye tenezzül etmeyip yalnızca kapıdan başını uzatan Baekhyun'a ifadesiz yüzüyle bakarken başkomiserin adını duymasıyla hızla yerinden kalktı ve nerdeyse koşar adımlarla başkomiserin odasına ilerledi. Baekhyun ise derin bir nefes almıştı. Aklına sıkıldığında Sehun'la uğraşmak yerine Chanyeol'la takılmayı not ederek.

...

*tıktık*

-"Girin." 

Sehun başkomiser Yifan'ın tok  sesini duyduğunda stresten terlemiş ellerini pantolonuna sildi ve kendinden emin adımlarla içeri girdi.

-"Beni çağırmışsınız efendim."

-"Evet Sehun sana yeni bir görev vereceğim."

-"Hye Jin vakasını hala çözemedik ama."

-"Endişelenme elindeki dosya başka bir meslektaşına verilecek."

Sehun derin bir nefes aldı. Onaylamaktan başka bir şansı yoktu karşısındaki Komiseriydi.

-"Emredersiniz efendim."

-"İşte bu dosyan." başkomiser Yifan elindeki koyu yeşil ve kabarık dosyayı Sehun'a uzattı. 

-"Luhan mı? efendim bu çocuğun bu kadar suçla ilgisi olduğu gerçek mi?"

-"Luhan...Şimdilik senden istediğim tek şey dosyayı iyice inceleyip düşmanımızı tanıman. Luhan'ın yeraltı dünyasının yöneticileriyle bir çok bağlantısı var hatta onlardan biri bile olabilir. Şimdilik gidebilirsin daha sonra ayrıntılar ve saha görevi için seni çağıracağım."

Sehun kısa bir emredersiniz mırıldandıktan sonra odasına yol aldı. Bu görev kesinlikle şimdiye kadarkilerden farklı olacaktı.

Şah MatWhere stories live. Discover now