Ik heb werkelijk waar geen idee

55 2 0
                                    

Hoofdstuk 5

Pov Kim

Ik hoor ergens in de kamer een wekker afgaan. Ik wil nog helemaal niet opstaan! Snel kijk ik op m'n telefoon hoe laat het is. Fack dat is scherp licht. Ik lees iets van 09.30 of zoiets op het beeldscherm van m'n iPhone. Uhg veel te vroeg. Ik klik snel m'n telefoon op stand-by als ik iemand richting mijn deur hoor lopen. De deur gaat open en ik had m'n iPhone nog vast. "Ha te laat. Ik zag dus echt wel dat je je iPhone vast hebt. Je moet opstaan dikke. Liam is er over anderhalf uur al. Je moet alles nog doen." zegt Claudia tegen me. Ik kreun en zeg dan "maar ik wil nog niet opstaan en ik heb barstende koppijn." "Als je opstaat kan je naar de badkamer om een paracetamol te pakken schatje." "Jaja ik ga al ik ga al." Maar toch draai ik me lekker om. Dat had ik beter niet kunnen doen want nu springt Claudia boven op me en begint me te kietelen. "Hou ohoooop!" lach ik tegen der. "Alleen als je opstaat!" "Okee okee, ik ga er al uit." Dan springt Claudia van me af en stap ik ook uit bed. "OH EM GIE Kim je ziet eruit alsof je dronken en hartstikke high bent! Hahahahahahahahahaahah!" Zegt Claudia als ik uit bed ben gestapt. Ik kijk in de spiegel bij de kaptafel die naast het bed staat. 'WHAAAAAAAAH IK ZIE ER NIET UIT!" "Zou je denken." zegt Claudia droog. "Ik ga maar douchen daar knap ik wel van op." en dan loop ik naar de badkamer. Neem een aspirientje in en ga douchen. Ik voel de heerlijk warme stralen over mijn lichaam stromen. Hmmm heerlijk. Ik stap onder de douche uit, kleed me aan en ga naar m'n kamer om me op te maken. Als ik het woongedeelte binnenkom zegt Claudia "ja, dat ziet er stukken beter uit." "Haha thanks. Waar is Anne eigenlijk?" "Die is aan het bellen met d'r moeder. Ze heeft een beetje heimwee." "Aha dat kan." "Ja we zitten tuurlijk ook aan de andere kant van de wereld." "Haha inderdaad daar heb je gelijk ik Clau." Dan komt Anne binnenlopen. "Hee." zegt ze tegen ons. "Hoi lekker geslapen?" vraag ik. "Ja hoor jij?" "Ik ook." Ik kijk naar m'n twee vriendinnen en zie dat ze aangekleed zijn. "Zullen we maar gaan ontbijten? Het is 10.00 uur dus de zaal is open." opper ik. "Ja goed idee. Ik begin honger te krijgen." antwoordt Claudia. Dus lopen we naar de zaal.

*11.00 uur*

Precies om elf uur lopen we naar buiten. Ik doe nog snel even een berichtje naar m'n moeder dat ik buiten ben en dat ik vanavond voor het eten weer thuis ben. Om iets over elven komt Liam aanlopen. "Hey sorry I'm a bit late. My alarm didn't go off." "Haha doesn't matter. The sun is shining so it wasn't a torture to wait for you." antwoord ik op Liam's verontschuldiging. "Where shall we go?" vraagt Anne. "Ehm we can go to the beach?" zegt Liam. "Okay nice idea." antwoord Claudia. Dus lopen we met z'n viertjes naar het strand als mijn iPhone afgaat. Ik zie dat het mijn moeder is. Ze vraagt zich vast af waar ik ben. Soms is ze zo ontzettend overbezorgd. "Hee mama." zeg ik als ik opneem. "Waar ben je?" vraagt ze. "Ik ga richting het strand." "Okee en met wie?" "Met Claudia, Anne en Liam." "Liam wie?" "Liam Payne je weet wel die van One Direction. Hij had gisteren ook mijn leven gered." "Ohja nu weet ik het weer. Nou veel plezier. Ben je om 18.00 uur bij het hotel?" "Ja zie je dan daaaaag." Dan hang ik de telefoon op. Liam kijkt me vragend aan, vast omdat ie het niet begreep en wel z'n naam hoorde. "My mother. She wanted to know where I am and with who. I said with Claudia, Anne and you but she forgot who you were so I explained to her." beantwoord ik zijn blik. Hij vormt een ooh-mondje. Ik moet een beetje lachen, het ziet er grappig uit.

Pov Liam

Woow ze spreekt echt goed Engels. En wat ze lacht Kim eigenlijk cute. Episch gewoon. Ik schrik op van mijn gestaar als ik een berichtje krijg op m'n iPhone. Het is van Niall.

Hee man where r u? We went to ur room but u wasn't there. Just wanna know. Bye

Haha ze zijn zo nieuwsgierig altijd waar je bent en met wie ook soms. Haha ze lijken wel Kim's moeder. Ik type terug.

Hee dude I'm at the beach. I left a note in the kitchen. Thought you would go there 1st haha. What are u doing today? byee

Zo kort maar krachtig. Gelijk krijg ik een berichtje terug.

Nothing, just going to the beach I think. Y?

Ik antwoord.

Just wanna know.

Dan doe ik m'n telefoon weer weg. "Shall we play football? I brought a ball." zeg ik zodat we iets te doen hebben. "Okay nice. I like football." antwoordt Kim. "Can I be in the team with you Kim?" vraag ik met m'n allerliefste glimlachje. "Hahah of course." "Well then we are a team I guess Anne." zegt Claudia. "Okay lets start." We beginnen met spelen. Kim en ik winnen. Ik til haar op en draai met haar in mijn armen een rondje. Ik voel dat haar hartslag omhoog gaat. Zou ze verliefd zijn? Nee tuurlijk niet Liam. Dat zou raar zijn, jij bent het maar. Waarschijnlijk vond ze het gewoon spannend dat ik der optilde en een rondje draaide. Jij bent hier de enige die verliefd is.

Pov Kim

Liam en ik winnen en Liam pakt me op en draait rondje met mij in zijn armen. Ik voel me hart sneller kloppen. Ben ik verliefd? Vast niet. Ik word niet zo snel verliefd, ik vind het vast een beetje eng dat ie me optilt en een rondje draait. Dan zet ie me weer neer. Ik geef hem een glimlachje en roep naar Anne en Claudia "HA YOU TWO LOST NANANANANANANA!" "SO WHAT, IT'S JUST FOOTBALL!" "SO, IT IS STILL NICE TO WIN!" antwoord ik op Anne's geschreeuw. Ik hoor Liam achter me een beetje grinniken, hij vindt het vast een beetje grappig dat Anne en ik tegen elkaar schreeuwen terwijl we hooguit 5 stappen van elkaar vandaan staan. Pieppiep. Ik hoor het piepje van Twitter. Ik heb een melding. Ik pak m'n telefoon en start Twitter op. Gelukkig heb ik zo'n speciale bundel voor in het buitenland internetten. Terwijl Twitter laadt vraag ik me af wat voor berichtje het is. Ik kijk bij meldingen en zie allemaal berichtjes als:

Ga dood je bent de vriendschap met Liam niet waard.

Vieze kankerslet blijf met je gore poten van Liam af.

Ga toch in het graf van je opa liggen. Daar hoor je thuis. Lekker onder de grond bij een pas dode man.

Wtf hoe weet zij nou dat m'n opa onlangs is overleden? Dat heb ik helemaal nooit op Twitter ofzo gezet. Ik heb het gewoon gezegd tegen de mensen die het moesten weten en that's it. Ik scroll nog wat verder en zie alleen maar haat. Ik krijg tranen in m'n ogen. Na het zoveelste berichtje begin ik te huilen. Eigenlijk heb ik zin om m'n telefoon neer te smijten maar daarvoor heb ik te lang gespaard voor m'n iPhone. Liam ziet als eerste dat ik huil en vraagt wat er aan de hand is. Ik leg het uit door de berichtjes te laten zien. "He that's not true. Although I barely know you, I know you're a good friend. Someone who is always ready to make their friends laugh. Even at nights. Don't believe that shit. The people who send hate don't know you. They just try to break you down. Don't listen to them. If you ignore them, you'll get less hate." "Really? Promiss?" "Pinkyswear." Ik voel me al wat beter. Dan beuren Anne en Claudia me ook weer een beetje op. Ik probeer nu maar om de berichtjes te negeren en maak er nog een leuke dag van.

Dit was mn 5e chappiee. Hope you liked it!

Even over schelden met kanker. Ik ben er zo ontzettend tegen. Ik vind dat je daar gewoon niet mee scheldt. Je weet de achtergrond van de persoon niet tegen wie je met kanker scheldt. Je weet niet of ze er mee in aanraking zijn gekomen ja of nee. Zelf zou ik het nooit en te nimmer doen. Je schiet er geen fuck mee op en je bezorgt degene die je uitscheldt alleen maar kutgevoel. Dus niet gaan denken oh Lean zei kankerslet dus nu scheldt ze altijd met kanker. Dat doe ik dus niet. Als iemand mij uitscheldt met kanker krijgt diegene een klap op z'n bek. Ik ben er zo ontzettend tegen. Je scheldt er gewoon niet mee. Je weet niet of iemand ermee in aanraking is geweest. En al weet je dat wel, dan doe je het nog steeds niet. Het is gewoon laag, heel laag. Okee dat wou ik nog even zeggen.

Ciaoo Lean

Journey to AustraliaWhere stories live. Discover now