Hoofdstuk 3: Geheimen

4.2K 333 13
                                    

Ik heb toch maar even een muts op gedaan om mijn blauwe haar te bedekken. Ik weet het, het is mei, maar het krijt bleef niet heel goed zitten. Iedereen keek me vreemd aan, maar het was erger geweest als ze mijn haar zagen. Gelukkig had ik geen gym vandaag, en de docenten hadden geen commentaar op mijn muts. Maar toen ik thuis kwam, begon het zich nog meer te verspreiden. ,,Nee hè?" zeg ik tegen mijn spiegelbeeld. ,,Thijs!" roep ik. Daar komt hij al aan. ,,Wow, je haar..." begint hij. ,,Kan jij even naar de drogist fietsen, please?" smeek ik hem. Thijs zucht. ,,Ik moet nog huiswerk maken voor volgende week, kan je niet zelf gaan?" zegt hij. ,,Met dit weer?" zeg ik en ik wijs naar het raam. Het regent pijpenstelen. ,,Ik haal het einde van de straat niet eens zonder een staart," zeg ik hem. ,,En met dit haar?"

,,Je hebt gelijk," zucht Thijs. ,,Kan je me een plezier doen en even met Victor praten? Hij eet niet zoveel," vraagt hij aan mij. Hij wijst naar zijn aquarium. ,,Victor is die pijlvis, toch?" vraag ik. Hij knikt. ,,O ja, en jij betaalt die haarverf." Hij steekt zijn hand naar me uit. Ik rommel in mijn tas en pak mijn portemonnee tevoorschijn. ,,Is vijf genoeg?" en ik druk het biljet in zijn hand. Hij loopt naar de voordeur. ,,Tot straks!" zegt hij, terwijl hij zijn regenjas dicht ritst. ,,Tot zo," zeg ik. Thijs doet de deur dicht, en ik loop naar de badkamer. Op zo'n regenachtige dag is niks fijner dan een lekker warm bad. Ik draai de kraan open, en langzaam loopt het bad vol. Ik loop naar Sirena's kamer, en pak haar wiskunde tablet. Gelukkig staan er ook nog een paar playlists op, dus ik zet wat muziek aan. Het klinkt heerlijk, de muziek mengt lekker met het sijpelende water in het bad. Ik klim voorzichtig op de rand, en laat me er in een keer erin glijden. Plons!

Ik beweeg zachtjes met mijn staartvin, die net niet meer in bad past. Ik zucht. Ik zie mezelf in de spiegel, mijn haar is helemaal blauw. Ik sluit mijn ogen, en neurie zachtjes mee met de muziek. Lekker even relaxen, dat deed ik thuis ook altijd. O ja, ik moest nog met Victor over zijn eetproblemen praten. Ik heb echt geen zin. Het water is veel te warm. Ik spreid mijn vingers richting het water, en concentreer me. En ja hoor, het water koelt af. De ideale temperatuur is bereikt. Ik zie mijn telefoon op de plank boven de badkuip liggen. O, ik was hem al een paar dagen kwijt. Ik probeer hem te pakken, maar ik ben net niet lang genoeg. Ik concentreer me weer, en een slang van water stijgt op uit het water, ter hoogte van de plank. Ik beweeg mijn hand een beetje, en de slang pakt mijn telefoon. Gelukkig is hij waterdicht. Dan valt mijn telefoon in het water, en ik stop de waterslang. Ik pak mijn telefoon, en kijk of ik nieuwe berichtjes heb. Ja hoor, ik heb er een van Sirena.

Sirena: Heeeeey!

Riv: Haai :)

Sirena is vreemd, maar wel heel aardig. Ze weet het niet van mijn geheim, alleen Thijs en zijn vader weten het. Kata en Kristina weten het ook niet.

Sirena: zin om vanmiddag naar het zwembad te gaan? De halve klas komt!

Riv: nee sorry, ik heb nog huiswerk enzo.

Sirena: maar het is weekend! Ik kan je vanavond nog wel helpen met Frans als je dat wilt.

Zwembaden lijken me geen pretje. Je zou tegen iedereen aanzwemmen en het chloor prikt in je ogen. Voor mij zit het er sowieso niet in, anders kom ik in het museum terecht, of een laboratorium, of de dierentuin, achter een glazen wand. Dan staat er vast: VERBODEN DE MEERMIN TE VOEREN. Dat had ik een tijdje geleden gedroomd. Ik, zwemmend tussen de tropische vissen. Hysterische kinderen die op het raam tikken, ouders die foto's maken mèt flits.

Riv: Ik heb niet eens een bikini

Sirena: ik heb er nog een als je die passen wilt?

Ik weet niet wat ik moet typen.

Riv: ik hou gewoon niet zo van zwemmen.

Sirena: o.

En toen zeiden we niks meer. Misschien vertel ik het ooit aan Sirena, maar dat duurt nog wel even...

RivWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu