Nio

931 48 2
                                    

O S C A R

Jag sprang runt i hela huset och städade. Visst skulle det ta tid, med tanke på hur stort huset var, men det behövdes göra i vilket fall som helst. För tillfället stod jag i köket och torkade av alla skåpluckor. Plötsligt hörde jag irriterat muttrande och kämpade för att kunna ta sig framåt. Jag behövde inte ens tänka efter utan att veta att det var Felix. En anledning kan då också vara att han och jag var den enda som befann sig i huset, då hans föräldrar hade åkt bort för någon timme sedan till någonting som jag inte hade en aning om vad det var.

"God förmiddag", log jag lätt när han dunsade ner på en av köksstolarna.

Felix fnös bara till och försökte ställa sina kryckor bredvid sig, låta dem lutas mot bordet. Men gång på gång föll de ner på golvet, tillslut suckade han bara högt och orkade inte bry sig. Han såg mot mig med en trött och irriterad blick. Han drog händerna över ansiktet och suckade.

"Vaknat på fel sida idag eller?" frågade jag och reste mig upp från den hukade ställningen jag hade suttit i för att kunna torka av skåpen längst ner mot golvet.

"Jag vet inte", muttrade han. "Jag är bara på dåligt humör."

Lätt nickade jag, lade ifrån mig trasan som jag hade hållit i och korsade armarna där jag stod lutad mot köksskåpen. Felix blick - som tidigare hade legat på mig - hade fallit ner mot det mörka träbordet. Han hade ansiktet i händerna och det såg ut som att han kanske hade hittat en liten blek fläck någonstans på bordet som tydligen var väldigt intressant.

Visst ville jag veta vad det var som fick Felix att vara på dåligt humör, men en del av mig vågade inte - med tanke på att han kanske skulle bli på ännu sämre humör på grund av det. Men ändå så öppnade jag munnen.

"Om du vill prata om det, kör bara igång", mumlade jag försiktigt. "Jag brukar tycka att det är skönt att få prata ut om jag är på dåligt humör."

När jag pratade så tittade Felix upp mot mig. Han höjde lätt på ögonbrynen och såg bara skeptiskt på mig. Jag försökte le mot honom. Då han såg mitt försök till leende så himlade han bara med ögonen, men öppnade ändå munnen för att prata med mig.

"Först och främst så sov jag jättedåligt, vaknade typ upp flera gånger under natten", sa han med trött röst. "Och sedan vaknade jag upp till ett sms från en tjej jag har skrivit med ett tag, och hon hade tydligen blivit tillsammans med sin gamla pojkvän igen."

"Så... du gillade henne alltså?" frågade jag, återgick till mitt arbete igen.

Jag kunde se i  ögonvrån hur Felix nickade. Jag tänkte att det bästa bara var att fortsätta med det jag tidigare hade gjort innan - alltså torka av köksluckorna - bara för att Felix kanske inte ville att jag skulle stirra på honom om han skulle prata om en tjej han gillade.

"Så... du är straight alltså", sa jag då han inte sa någonting, nickade för mig själv.

"Vadå, hade du trott någonting annat eller?" frågade han med samma trötta röst. "Borde jag känna mig förolämpad?"

"Nejdå, läggningar är ingenting jag orkar lägga ner min tid på", svarade jag och ryckte på axlarna. "Bli kär i vem du vill, jag bryr mig inte, ingen borde bry sig."

Jag vände blicken mot Felix och log, tyckte att jag hade sagt någonting bra. Han flinade bara lätt.

"Är du klar med ditt inspirerande tal eller?" frågade han. "För jag är hungrig."

Jag såg på Felix med en förolämpad blick, även fast min blick var överväldigad och mest på skoj.

"Även fast jag är djupt sårad så tänker jag göra frukost åt dig", svarade jag och skrattade lågt. "Vad vill du ha?"

-

Imorgon är det fredag. Det gör mig glad. Att sluta som senast 12:15 gör mig ännu gladare.
Hur känner ni angående att det äntligen är helg snart?

Igår var jag och spände min tandställning. Min tandläkare gav mig även gummisnoddar - vilket jag aldrig har behövt använda tidigare - och det är nog det värsta jag har varit med om. Usch för tandställning. Jag längtar tills jag får ta ut den.

Jag är galet trött och känner verkligen hur jag blir mer och mer skoltrött för varje dag. Jag behöver jullov typ nu.

I vilket fall. Ta hand om er. Jag hoppas att ni får en fin helg!
Kramar till er alla!! ❤️❤️

Vett och Etikett » foscarWhere stories live. Discover now