Åtta

921 46 7
                                    

F E L I X

Okej, Oscar kanske inte var helt och hållet hemsk, som jag tidigare hade tänkt mig. Visst, vi var helt och hållet olika men, han var inte hemsk. Egentligen hade det verkat som att jag inte hade haft något val, jag hade varit tvungen att lära känna honom. Han hade kommit in till mitt rum, och det hade verkat som att han inte tänkt gå därifrån förrän han hade fått sina svar.

Det var måndag, och det jag helst av allt hade velat göra var att fortsätta ligga min säng, bara ligga där hela dagen. Men självklart så gick inte det, jag var tvungen att åka till skolan. Med lika haltande steg som tidigare så tog jag mig ner för trappan med kryckorna i händerna. Det var nu efter mitt onödiga fall som jag förstod hur mycket jag faktiskt hatade trappan som vi hade i huset.

Jag fick ur mig en suck när jag äntligen stod nedanför alla trappsteg. Bara någon sekund efter att jag kom dit så stod Oscar framför mig. Han hade armarna i kors bakom ryggen och gungade lätt på hälarna.

"Kan jag hjälpa dig med någonting?" frågade han vänligt.

"Om du kan få mitt ben att läka, så gör det", muttrade jag med irriterad röst.

Ett lätt leende spreds i hans ansikte, vilket gjorde mig mer irriterad. Om jag hade kunnat så skulle jag bara tagit mig ifrån honom,  men nej, det skulle inte fungera. Istället stod jag bara och stirrade på honom.

"Tyvärr så är det ingenting jag kan göra, men jag skulle kunna skjutsa dig till skolan om du skulle vilja", svarade han. "Jag har tittat på ditt skolschema, och det blir nog ganska svårt för dig att hinna nu."

"Jaha, gå och gör mig lite frukost då", suckade jag. "Jag tänker inte åka hemifrån utan frukost."

"Kan jag bara få be dig att säga det magiska ordet?" frågade Oscar innan han tänkte vända sig om för att gå till köket.

"Snälla", mumlade jag och himlade med ögonen medan jag sa det.

Oscar log mot mig innan han gladeligen gick mot köket. Jag haltade lätt efter honom med kryckorna med mig. När jag satte mig vid en av köksstolarna så stod Oscar framför köksbänken. Radion i köket var på, och han nynnade lätt till låtarna som spelades - vilket det också irriterade mig lite. Jag drog lätt efter en suck och la ansiktet i händerna. Oscar vände sig mot mig.

"Har du vaknat på fel sida idag, eller?" frågade han.

"Jag vet inte. Det känns bara som att allt irriterar mig idag", svarade jag.

"Det låter ju nästan precis som vanligt", yttrade han sig med ett lätt flin.

"Jag stör mig enormt mycket på dig idag", sa jag och höjde på ögonbrynen. "Mer än vanligt alltså."

Oscar log bara, verkade inte bry sig om mitt beteende. Det var som att ingenting verkade kunna förstöra hans glada humör, vilket var lite jobbigt. Jag blev ganska irriterad på de flesta grejer egentligen, vilket var en av anledningarna till att jag råkade störa mig så galet mycket på Oscar som jag faktiskt gjorde, jag kunde inte hjälpa det rättare sagt. Tillslut fick jag en tallrik framför mig, och Oscar satte sig framför mig.

"Kan jag göra någonting mer innan vi åker?" frågade han.

"Du kan lämna mig ifred", muttrade jag. "Jag hatar att ha människor framför mig när jag ska äta."

"Då försvinner jag", sa han och reste sig upp igen. "Jag kör fram bilen istället."

När Oscar hade försvunnit från köket så tog jag upp en av de två smörgåsarna som fanns på tallriken framför mig. Jag hade alltid varit en sådan person som hellre åt för mig själv, inte ville ha någon som tittade på mig medan jag åt. Självklart var det ju omöjligt om man satt i en restaurang eller i en skolmatsal, men då var det ju enkelt att bara stirra ner i sin tallrik. Visst, det var ju inte så lätt att tänka "om jag inte ser dem så ser de inte mig", men visst blir allting ändå lite enklare då?

-

Hallihallååå!
Egentligen ska jag börja 10:05 idag, men min första lektion (medieproduktion) är inställd, så jag börjar 11:10 istället. Life is good! När börjar/började ni idag, med vilken lektion?

Åh förresten, jag är så lycklig. Jag fruktade gårdagen lite, för jag hade tre saker i skolan. Först - retorikdebatt. Den gick väldigt bra, det var kul! Sedan - svenskaseminarium. Det kändes inte så bra, men jag fick ett A så I guess att det faktiskt gick bättre än jag trodde, hehe. Sedan hade jag läxförhör i tyska och det gick väl ganska bra det med.

Imorgon ska jag till tandläkaren för att spänna min tandställning, alltid lika kul (notera ironin).
Har någon av er tandställning? Vad hatar ni mest med er tandställning?
Jag tror nog att jag hatar att allt fastnar i den. Eller att inte kunna äta normalt förrän en vecka efter spänningen.

Åh, på tal om ingenting! Jag är en sådan stor seriefanatiker (as you may or may not know). Jag älskar verkligen att prata om serier.
Så skriv gärna en kommentar och berätta om din favoritserie, eller ge mig bara ett tips på vad du gärna tittar på!
Jag är verkligen öppen för allt. Jag tittar på allt från Friends till American Horror Story. So, hit me up!

På tal om kommentarer! Jag har en Q/A öppen i The Car Crash, så om ni inte redan läst den - gör det och skriv sedan gärna någon fråga till Q/A'n!!

Jag hoppas att ni får en jättefin tisdag! Ta hand om er!
Kramar till er alla!! ❤️❤️

Vett och Etikett » foscarDär berättelser lever. Upptäck nu