5. kapitola- žiarliš?

53 7 0
                                    

  Bavím sa s Liamom ešte asi desať minút. Potom ma pozve tancovať. Ruku mi priloží na pás a druhou vkĺzne do mojej dlane. Miestnosťou sa ozývajú pomalé tóny pesničky. Nech sa snažím odolávať jeho nádherným očiam ako najviac viem, prehrávam boj. Otec by bol pohoršený, kebyže zbadá môj koketný úsmev.
  Liam ma predkloní a jeho dych ma pošteklí na krku. Naskočia mi zimomriavky. Narovnáme sa.

"Musím priznať, že Ethan má krásnu sesternicu." pritisne si ma bližšie.
"Musím priznať, že má pekného kamaráta." schválne zavlním bokmi.

"Zajtra by som ti poukazoval mesto, ak by si chcela." oprie si svoje čelo o moje.
"Mám pocit, že tým mestom, myslíš svoju izbu." uškrniem sa.
  Liam sa rozosmeje. Nemohla som si pomôcť. Vyzerá byť na zahryznutie a flirtovanie je môj návyk. Nedá sa od neho odísť zo dňa na deň. Liam sa odo mňa odtiahne a zapozerá sa mi do očí.
"Popravde, napadlo ma to. Nie som však jeden z tých, ktorý babu ojeb... eem... vieš čo tým myslím, a nechajú tak." namieta.
  Čo tak namiesto toho aby som si zakazovala flirtovať s nikým, sa budem sústrediť na to, aby som to robila iba pri jednom chalanovi?

"Práve si u mňa získal bonusové body. Ale nemusíš byť diskrétny." pohladím ho po krku.
  Alebo to môžem zvaliť na alkohol. To je tiež dobrá výhovorka. Stará ale stále v kurze. Čo tak si tu začať niečo budovať? Možno budem znova šťastná.
"Vážne?" nadvihne obočie a zdvihne mi ruku.

  Urobím otočku a pritisnem sa mu chrbtom na hrudník. Pobozká ma na plece.
"Veľmi sa mi páčiš." privriem oči.
  Smeruje svojimi horúcimi perami až k môjmu uchu. Vnímam len to. Hudba okolo mňa zázračne utíchne. Deje sa to zakaždým, keď toto niekto robí. Dosť ma to vzrušuje. Spomeniem si na chalanov v Nemecku. Neboli nejako pekní, ale niektorí z nich celkom ušli. Hlavne môj sused s ktorým som strávila jednu noc a potom bol na mňa urazený, pretože som v tom nechcela pokračovať.
  Pootočím hlavu dozadu a spojím naše pery. Liam mi do tej spodnej jemne hryzne. Otočím sa k nemu úplne a prstami mu vbehnem do vlasov. Zovrie mi boky a rukami mi blúdi po chrbte a moje srdce sa šialene rozbúcha. Tento pocit mi veľmi chýbal. Môj niekoľko mesačný detox, práve skončil. Hlavne by bola veľká škoda nezistiť, že je v tomto naozaj dobrý.

Chriss:

  Pohľadom hľadám Mer. Zdá sa, že predo mnou trochu uteká. Kde je? Pred chvíľou sa rozprávala s Liamom a teraz niekam zmizli. Možno je Ethan jej bratranec ale to nemení nič na tom, že ju chcem zbaliť ako prvý. Na našej škole ma považujú za kráľa a tento status si chcem rozhodne udržať. Odpijem si z piva a chystám sa na lov.

  Vtom ju zbadám. Zabehne mi. Ona teraz akože bozkáva Liama? Nejako som pozadu. Toto sa rozhodne nebude opakovať! Liam je teraz prvý v tejto veci ale ja ju ako prvý pretiahnem.
  Vykročím smerom k nej. Cestu mi skríži jedna blondínka. Ako sa to volá... raz som sa s ňou zaplietol na jej narodeninovej oslave... Carole? Carla? Candida? Moment... Olivia!
"Ahoj. Rozmýšľala som, či by sme spolu nešli na maturitu... spolu." rozpačito sa usmeje.
"Jasné. Ak odstrániš tie umelé kozy tak možno... počkať, potom by som nemal čo obchytkávať. Sorry." dodám a obídem ju.

  Liam a Mer nikde. Do čerta! Kam išli? Keď mi naposledy zmizli z dohľadu, prichytil som ich bozkávať sa. Naplní ma hnev a nepokoj. Pekne krásne idem informovať svojho najlepšieho kamaráta...

  Rozhliadnem sa okolo seba. Ethan nikde. To ako naozaj?
"Hľadáš niekoho?" ozve sa za mnou.
  Zaskočene na ňu pozriem. Nedám na sebe poznať ako veľmi sa mi uľavilo. Uškrniem sa aby som to zakryl. Aby som vedel čo na ňu platí, musím si nejako získať jej pozornosť a lepšie ju spoznať.
"Hej. Kde je tvoj bratranec?" uškrniem sa.
  Mer mykne plecami. Asi budem Ethana hľadať častejšie.
"Nemám ani len tušenie. Mimochodom, prestaň ma prepaľovať pohľadom. Je to nepríjemné a rušivé." pokrčí rozkošne nosom.

"Tak sa ospravedlňujem Kráska." ukloním sa.
  Mer zdvihne kútiky úst. Pery má ešte stále mierne opuchnuté čo ma privádza do menšej zúrivosti.
"Idem s Liam na vzduch. Takže ak by ma Ethan hľadal, odovzdaj mu skaz: Nerušiť." žmurkne a kým odíde chytím ju za lakeť.

"Dávaj si pozor." poviem prvú kravinu ktorá ma napadne.
  Improvizácie mi nikdy veľmi nešla. Lenže teraz nemám na výber.
"A to už prečo? Ou, jasné... Liam je niečo ako vlkolak či upír alebo nie... už viem. Sukubus." zahrá zhrozenú.
"Čo je to sukubus?" nechápem.
"Tvor, ktorý sa živý sexuálnou energiou. Obete pretiahne a vysaje. Buď pozitívny. Tieto obete zomierajú s úsmevom na tvári." nakloní ku mne hlavu akoby mi hovorila nejaké tajomstvo a potom vyštartuje smerom k vchodovým dverám.

  Mierne ma tým zarazila.
"Em... Mer počkaj!" zvolám.
  No buď to nepočula, alebo sa len tak tvári. Rozbehnem sa k nej. No ona zabočí za roh. Chytí Liama za ruku a zamiešajú sa do davu. Pozorujem jeho hlavu a predieram sa pomedzi opitými študentami. Ja neprehrám. Ešte ani raz sa mi to nestalo. Každá jedna nakoniec podľahla.

"Je neskoro. Mali by sme ísť. Zajtra ideš prvýkrát do novej školy." vyruším ich.
  Mer sa odtiahne od Liama a prepichne ma pohľadom. Spokojne sa uškrniem. Liam ju objíme okolo pliec a pozrie na mňa vyzývavým pohľadom. Jasne mi dáva najavo, že toto je jeho teritórium. On však nemá také výhody ako mám ja.
"Bez obáv Chriss. Zavolám jej taxík."
  Úsmev mi zamrzne na tvári. Boj s Liamom sa práve začína. Meredit nás pobavene oboch pozoruje. Jej výraz ma uistí, že nevypila len jeden pohár vína. Musím ju zachrániť pred ňou samou.
"Pochybujem, že si Mer pamätá kde býva jej bratranec a ten práve niekam odišiel." poznamenám.
"Ale áno viem, oci." namieta Mer so širokým úsmevom.

  Ja sa z nej zbláznim. Moju snahu zničila ako vietor domček z kariet. Len aby sa tu neukázal Ethan a zničil moju ďalšiu výhovorku.

Mer:

  Chriss vyzerá, že mu mozog pracuje na plné obrátky. Zatočí sa mi trochu hlava. Opriem sa o Liama. Ten odtrhne pohľad od Chrissa a pozrie sa mi do tváre. Dlaň mi priloží na líce a ja nechápavo pokrčím obočie. Tento jeho výraz má znamenať čo? Jemne sa usmeje a pustí ma.
  Prečo mám pocit, že teraz dostanem košom? Zvrtnem sa a vybehnem z chodby. Mám náladu sa zabávať a nie sledovať dvoch "ochranárskych" idiotov ako sa hádajú o to, čo by malo byť pre mňa najlepšie. Vzdychnem si. Zostane mi smutno za Nemeckom. Prudko pokrútim hlavou a nájdem si novú obeť. Naše pohľady sa stretnú a ja sa milo usmejem. Pokus číslo dva...

  Tak ako to bude ďalej prebiehať? Koho si nakoniec vyberie?
   -V

IncompleteWhere stories live. Discover now