"EPILOG"

10.1K 559 119
                                    


MINA

2 meseca kasnije...

Ja sam srećna žena!
Dobila sam i više nego što sam tražila!
Dobila sam uz Momira i dva mala anđelčića!
Momir je bio van sebe od sreće kada ih je prvi put video. Ja sam mislila da će se možda naljutiti jer mu nisam rekla da su dve bebe u pitanju, ali on je rekao da su mogle biti i trojke njemu ne bi smetalo.
Još se sećam tog dana kad sam bila na pregledu sa Mirom.

"Hajde, Mina da odradimo ovaj ultrazvuk i onda ideš da vadiš krv! Kad dobiješ rezultate, dođi da ti protumačim i vidim ima li rizika od Dauna. Može?"

"Važi doktorka."

"Evo, sve je u redu, ali... dušo imaš li ti blizanaca u porodici?"

"Pa, moj...dečko...je blizanac."

"E, pa ovde vidim još jednu bebu. Sakrivena je i na početku je nisam primetila."

"Kako je to moguće? Zar blizance ne dobija svako drugo koleno?"

"Eh draga, priroda ne bira! Sve je u redu i sa drugom, malo je manja ali to je normalno! Znači, sad mirovanje molim te! Želiš li da znaš pol?"

Odmahnula sam glavom. Želela sam da se oboje iznenadimo. A ja sam rešila da ću ako budu devojčice ja dati imena a ako budu dečaci Momir će.
Mira je insistirala da kažem Momiru, ali ja sam se plašila. Plašila sam se ponovnog gubitka i zato sam ćutala.

Sad nam je kuća puna ljudi. Mama i Radmila su non stop tu, Cica isto dolazi, leči svoje rane na bebicama i tako joj dobro ide. Bila bi divna majka! Srce mi se cepa svakodnevno zbog nje!
A Sale, on se ponaša kao pravi deda, on je kupio i krevece i kolica, nisam mogla da poverujem jer tog čoveka nisam skoro nikad videla u nežnom izdanju!

"Razmazićete ih, ako već niste!"

Mama drži Unu a Radmila Anu. One su tako divne bebe.

"Pa neka ih razmazimo! Vidi Rado, kako me gleda, kao da razume šta pričamo. Jeste zlato, ova vaša majka već glumi strogoću!"

"Dobro, idem ja gore da odmorim. Nahranjene su i presvučene. Ako nešto zatreba zovite me!"

"Ajde, ajde, dušo, samo ti idi. Dobro smo mi. Sad će i tetka Cica da stigne!"

Volim moju porodicu i pod tim mislim i na Miru i Cicu i Saleta, ali i Ivana. Momirov kum je inspektor koji je nakon hapšenja Marka i Nikole unapređen u višeg inspektora. Mlađi je i od mene ali fin i kulturan. Skontao se sa Momirom kaže na prvu loptu i sad provode dosta vremena zajedno. Nakon penzionisanja, možda mu nađe ovde nešto honorarno da radi. Znam da Momir neće dugo izdržati besposlen, ipak mu je posao bio sve 20 godina. Malo kad dečica ojačaju, počeće da vileni, osećam to.

Ponovno rođenje-1.knjiga serijala "Ponovno" Where stories live. Discover now