11

1.3K 164 10
                                    

Nakon što je baka misteriozno nestala, pokušala sam je zvati na mobitel, ali sam shvatila da vibrira u njezinoj torbi obješenoj na stolicu u kuhinji

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Nakon što je baka misteriozno nestala, pokušala sam je zvati na mobitel, ali sam shvatila da vibrira u njezinoj torbi obješenoj na stolicu u kuhinji. Bila sam ljuta na nju što je opet izbjegla razgovor. Znam, ne potpuno sam  sigurna da je nešto gadno krila od mene. Da je napravila nekakav belaj i da sad nije znala što učiniti. Kad sam god pokušala iz nje izvući o čemu se radilo, ona je to uporno izbjegavala. Isto tako sam sto posto sigurna da je to što krije ima veze s djedovom smrću, s Morganovima i Graceovima, sa zvijerima i svim tim crnim i bijelim tra–la–la čarničkim sranjima. Nisam  glupa, povezujem stvari, ali ne želim brzati sa zaključcima. Samo, nisam sigurna čega se bojala. Ako sam prihvatila sve što sam do sada saznala,  uvjerena sam da bi prihvatila i to što mi je ona imala reći...

Rastužila sam se nad djedovom sudbinom. On je ipak bio ubijen. Nije umro od nikakvog infarkta ni bilo čega što bi izazvalo prirodnu smrt. Netko ga je ubio. A koliko mi se činilo, baka je mislila da je znala i tko, ali djed je rekao da ona nije bila u pravu. Joj,  Analy Alexander kad te se samo dočepam...

Spremala sam se za svoj veliki spoj i Ian  me  nazvao dok sam čekala Maddoxa.

– Zbilja sam sretan zbog vas cura. I isto tako vam zavidim jer izlazite s dva najseksi komada u Deltoni. Kamo sreće da naiđe kakav macan i za mene, pa nek je i divljak iz šume. – zacmolji– Uglavnom, lijepo se provedite i sjetite se mene, jadnog i ucviljenog.

– Joj, Cvjetiću, nemoj da si takav. Srce me boli od pomisli da si jadan i ucviljen.

– Niš' se ti ne brini, Šarena. Samo idi i super se zabavi. Preživjelo je moje curičasto srce svašta. Javiš mi se sutra da čujem sve sočne detalje?

– Znaš da ću tebe prvog nazvati!  

Analy

– Kako sam mogla tako pogriješiti, Martine? Sve ove godine živjela sam u uvjerenju da su zvijeri bile krive za Ivanovu smrt

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

– Kako sam mogla tako pogriješiti, Martine? Sve ove godine živjela sam u uvjerenju da su zvijeri bile krive za Ivanovu smrt. Shvaćaš li što sam učinila? Pogriješila sam i oni su za to platili, a nedužni su. Nedužni, Martine!

– To nisi mogla znati, Analy. I zašto si sigurna da mladi Morgan govori istinu? Možda laže da zaštiti svoje? Naravno. I ja bih isto uradio.

– Nema mi razloga lagati. On ne zna što sam učinila. On ne zna da sam ja...

✴Crno-bijela✴🔚Where stories live. Discover now