10

1.5K 166 6
                                    

ANALY

Mislim da nikad neću smiriti drhtanje ruku

Oups ! Cette image n'est pas conforme à nos directives de contenu. Afin de continuer la publication, veuillez la retirer ou télécharger une autre image.

Mislim da nikad neću smiriti drhtanje ruku. Ni lipov čaj, ni melem od kamilice ni sitni magični trikovi ne uspjevaju.

Četiri godine nisam prišla toj šumi. Četiri godine sam izbjegavala te zvijeri. Nisam željela znati ništa o njima, a onda je došla moja Eva, moje jedino unuče, moja moćna crno–bijela čarnica i zatražila je da pomognem jednoj od njih. 

"Umrijet će," rekla je, „Ako joj ne pomogneš, a bijeli čarnici ne mogu dopustiti takvo što." I što sam mogla nego spasiti jednog od ubojica mog voljenog muža. Za Evinu ljubav, zbog nje. Još mi je bilo gore znati da je negdje u blizini bio crni od bolesti. Ti su vješci vrlo opasni za sve koji su bili drugačiji. Njihova moć je jačala kako je žrtva slabila, i da nisam spasila tu zvijer, crni bi dobio popriličnu količinu moći od njezine smrti.

 Bilo mi je grozno sve ih vidjeti, osjetiti njihove zvjerske poglede na sebi. Da sam se bar mogla na sve njih izderati i dati im do znanja da sam znala što su učinili Ivanu! Da sam im mogla istresti u lice da će zauvijek ostati takvi zbog toga! Ali nisam to mogla. Ne dok su me moja Eva i oni mladići gledali s tim svojim tužnim očima punim neznanja.

– Bako? Jesi dobro? – trgne me Evin glas.

– Eva! Nisam te čula kad si ušla. Oprosti dušo. Ja... zamislila sam se.

– Tu sam bako već pet minuta –  kaže i skrene pogled na moju lijevu stranu – A tu je i još netko.

– Molim? Netko je tu? Zaboga, tko?

– Bok, djede! – osmijeh joj se produbi. Odskočim malo u stranu.

– Ne boj se, bako. Što ti je? Djed je tu. Nježno ti je milovao kosu, nema potrebe da se plašiš.

 Nježno ti je milovao kosu, nema potrebe da se plašiš

Oups ! Cette image n'est pas conforme à nos directives de contenu. Afin de continuer la publication, veuillez la retirer ou télécharger une autre image.

Dođem kući i zateknem baku u nekakvom transu. Stajala sam tamo dok nisam ugledala djeda kako je suznih očiju miluje po kosi. Kad sam joj rekla da je ovdje, šokirala se.

– Drago mi je da te opet vidim, djede.

– I meni je drago vidjeti tebe, dušo. Dobro si? – upita.

✴Crno-bijela✴🔚Où les histoires vivent. Découvrez maintenant