11.KAPITOLA

306 20 3
                                    

Z pohledu Jessicy

„ Ne.. Ne počkej, kam to jdeme?“Jason mi pevně sevřel zápěstí  a táhl mě od stánku, ve kterém se prodávály šátky. 

Když jsme vycházeli ze dveří, zahlédla jsem Damona s nasraným výrazem. Ajajaj tady bude průser. 

„Dam!!.. “ Jason mi dal ruku před pusu a zatáhl mě do černé uličky. Bla to nějaká Benátská úzká ulička do které jsem se sotva oba vešly.

Najednou Jasona popadla nějaká ruka a vytáhla ho z uličky. Vyděšeně jsem vylezla a sledovala rvačku přede mnou. Damon mlátil Jasona a řval na něj.

„Damone! Damone dost, zabiješ ho!“ křičela jsem na něj a za ruku ho tahala od Jasona. Né že bych ho nějak bránila, ale nepotřebuji problémy.

„Ten už je dávno mrtvej Jess..“ podíval se na mě ironický pohledem .„Představuju ti Jasona McClurryho. Upír, stejně starý jako já. Můj kamarád.“  kopl mu do břicha a narovnal se.

Jason vyplivl krev a sedl si. Jen se usmíval. Postavil se a oprášil si oblečení-jakoby se nic nestalo. Vzal mi ruku a na její hřbet mi věnoval lehký polibek. Damon zavrčel a odtáhl ho ode mě.

„ Na tu kámo ani nesáhneš jasný?!“chytil ho pod krkem. „Opakuji naposled..JASNÝ??!! “

„Jas..Jas..eghrr...Jasný! “ Damon ho pustil na zem až se zvedl oblak prachu jak Jason dopadl na zem.

Z pohledu Damona

Kde se tady sakra vzal? Jak mohl vědět že Jess patří ke mě? Pracuje pro Kaila?Je tu jako špeh?

„Jess.. “ natáhl jsem k Jess ruku ke znaku že už odcházíme. Chytila se mě za ruku a ohlédla se na Jasona.

„ Počkejte..Damone..Jsem tady abych ti řekl zprávy..od .. od Kaila.“ zastavilo se mi srdce. (Ano pes to, že jsem upír moje srdce stále bije. Ale teď..teď se zastavilo.)

Otočil jsem se na něj se vztekem a zároveň strašným strachem v očích. Jess mě pevněji stiskla a tahala mě pryč od něj.

„ Hahahaaah.. Najde si tě. Víš to, že si tě najde..Jsi až moc snadná kořist Dame..Haaah“ ležel zádama na zemi a smál se mi. 

V tu chvíli jsem věděl že Kail už je nám na stopě. S vystrašeným obličejem jsem se podíval na Jess a a hned pochopila co se děje. Vzal jsem ji za ruku a běželi jsme spolu do hotelu.

 „ Zabal si všechny věci odcházíme.“ poručil jsem ji a vše házel do batohů.

„ Musíme urt jenom utíkat? Nemůžeme bojovat? Chci se tomu hajzlovi pomstít!“ při poslední větě se jí objevili žíli pod očima.

„ Ne nemůžeme. Nejsi na to připravená. Až budeš, tak o tom budu přemýšlet.“  mlčela a šla si zabalit.

Když jsme si zabalily kufry, sešly jsem dolu do recepce. Italsky jsem poděkoval za ubytování, vrátil klíče a šly jsme směrem k autu. Nasedli jsme do auta. Jess byla celou dobu potichu. Asi byla uražená. 

„Jess.. Já.. “ ani se na mě nepodívala. To mě vytočilo. „Hele je ti jasný, že se mnou nemusíš zůstávat?!! Klidně si běž za Jasonem, třeba tě ochrání! Nebo můžeš jít naproti Kailovi, protože ten tě chce mrtvou! Jdi si! Se mnou nemusíš být!  “ řval jsem na ní. Ona jen slepě koukala před sebe.

Najednou udělala něco co jsem nečekal. Dala mi facku! Opravdu, dala mi facana, až se mi hlava obrátila směrem k mýmu okýnku! Nechápavě jsem se na ní podíval. Ona na mě koukala s vraždícím pohledem.

„Myslíš že je to pro mě jednoduché??! Za poslední dva týdny se mi do základu změnil život! Jsem upír!UPÍR! Musela jsem opustit svoji rodinu a to nadobro! Musím pít tu břečku co mi mícháš! Honí mě vraždící maniak, který je malach, což zní divně a dost ujetě! Jsem v cizím městě s cizím člověkem! Vůbec tě neznám! Co když se jenom přetvařuješ a jsi spolčený s Kailem? Víš, já to nemám jednoduchý!!!! “ řvala na mě. Měl jsem toho už dost.

Vystoupil jsem z auta. Byly jsme v přízemní garáži. Šel k nám nějaký mladík s nějakou igelitkou. Přistoupil jsem k němu a vyrval mu igelitku z ruky. Byly v ní boty, takže nakupoval. Zkontroloval jsme mu ruce, prsten neměl, tudíž neměl žádnou přítelkyni. Můžu ho tedy bez problémů zabít. Pevně jsem ho chytil a zacpal mu pusu rukou. Svoje tesáky jsem tvrdě zabodl do jeho krku a nenasytně pil. Následně jsem mu zlomil vaz. 

„Aghhr. “ zakroutil jsem hlavou. Tvrdým výrazem jsem se díval na vyděšenou Jessicu která stála u auta. Přistoupil jsem k ní a silně ji stiskl ruku.

„Tak já ti tedy něco povím! Já měl těžší život jak ty! Šel jsem do války, zemřel, proměnila mě přítelkyně která mě podváděla s nejlepším kamarádem!Po dalších 100 let jsem se musel učit jak zvládat žízeň, protože MĚ TO NIKDO NENAUČIL! Já vše zvládal sám! tak se to nauč taky! .... a chceš vědět kdo jsem? Jsem upír! a ty taky, tak se tak chovej! Živím se krví, zabíjím lidi, jsem rozparovač! Přesně takový jsem.. A nezměním se. A nechci změnit tebe.. Tak jdi. Jdi si! “ 

Bylo mi líto, co jsem udělal a řekl. Byla vydšená. To jsem nechtěl. Koukal jsem na ní, proč neodchází proč neutíká. Jen tam tak tvrdě stála a dívala se na mě. Jakoby přemýšlela. Najednou ke mě přistoupila a objala mě. Zůstal jsem jen tak stát, nechápal jsem.

Z pohledu Jessicy

Chovala jsem se jako dítě. Jako uražená puberťačka. A to taky jsem, je mi teprve 17 let-Damonovi nejmíň 18 lidských...  Když mi znovu zopakoval jaký měl život on, došlo mi, že si za svůj můžu pískat. Ano sice jsem upír, a honí mě maniak, ale jinak si žiju vlastně moc dobře. Potkala jsem úžasného člověka-no spíš upíra- ,který mě vzal do Benátek! Jsem v úžasném městě s úžasnou osobou, tak proč si stěžovat? On se o mě stará a ani mě nazná!! Mrzí mě že jsem se k němu tak chovala.

Šla jsem k němu blíž.. Ano bála jsem se ho, protože zrovna zabil člověka,že jsem ani nestihla mrknout okem. Ale přesto jsem k němu šla, teď už rozhodnutá. Objala jsem ho. Zabořila jsem hlavu do jeho kožené bundy a pevně ho k sobě tiskla. Tak krásně voněl...

„Promiň.. Já.. Mrzí mě to, nechtěla jsem se k tobě takhle chovat.. “odtáhla jsem ho od sebe a podívala se na něj.Vypadal vyděšeně a nehýbal se. „Staráš se o mě,ani mě neznáš, a já se ti odvděčím takhle.. Promiň. “ znovu jsem ho objala a užívala si,že můžu být v jeho náručí..

††† Pokud by někdo chtěl věnování, stačí napsat komentář :) Prosím, komu se to líbí o vote :) Všem co to čtou,díky moc!!! :) †††

† The Vampires - Agony  CZ †Where stories live. Discover now