9.KAPITOLA

353 20 5
                                    

9.KAPITOLA

Z pohledu Jessicy

Nepříjemně jsme se převracela ze strany na stranu.Trochu jsem zabručela a otočila se na bok.Když jsem zaslechla zvuk hlasitého motoru,otevřela jsem oči a zamžikala.Viděla jsem kožený potah.Kožený potah? Začala jsem se zvedat a poznala že jsem v autě.

,,Dobré ránko!'' otočil se na mě Damon ze sedačky řidiče a věnoval mi roztomilý úsměv.

,,Aghhr.Kde to jsme?'' protáhla jsem se a snažila se rozkoukat.

,,To nevím..Nějaká vesnice''zamyšleně se podíval na krajinu a podrbal se ve vlasech.

,,Tak tedy..Kam to jedeme??'' Sedla jsem si na sedačku a nalepila  se na okno. Viděla jsem velké hory poseté úplně bílým sněhem.Domečky které vypadaly jako chatky z Mrazíka.Bylo krásně,vypadalo to jako sněhové Rakousko.

,,Nevím..Prostě jedem do nějakého města..Typl bych si že jsme v Rakousku. A měli by jsme jet na dálnici do Itálie..Tudíž můžeme jet do Benátek, jsou veliké tam nás nenajde..''

Nevěděla jsem co na to říct.Tak daleko? Vždyť jsme byly ve Washingtonu! A teď si to míříme do Benátek! No to mi dejte facku!

Napřimila jsem se a protáhla si záda a ruce. Vzala jsem do ruky kousek sedadla spolujezdce a rychle se na něj přesunula. Sedla jsem si a připoutala se. Damon noc neříkal, jen se usmíval a soustředil se na cestu. Sáhla jsem na tlačítko od radia a zmáčkla ho. Okamžitě jsem poznala že hrajou mou oblíbenou písničku Dear Darlin od Olly Murse. Začala jsem si pobrukovat a Damon se začal smát přes celé auto. Konečně můžu navázat kontakt v tom trapném tichu.

Začala jsem zpívat hlasitěji a Damon se smál tak nahlas až mu slzeli oči. Nejsem nějaká velká zpěvačka.Dalo by se to přirovnat ke svolávání krůtích samců v říji, takže se nedivím že se Damon smál.

,,Heeh.Dost..Dost prosím už mě nemuč!'' smál se a polykal slova i se slzami které mu stékaly po tváři.

Smála jsem se, jak jsem se už dlouho nesmála. I přes to,že nám byl v patách vraždící maniak(malach, nebo jak to Damon říkal.), tak jsme se dokázaly smát a bavit se. Měla jsem pocit, že se známe roky..  A přitom jsme se znali sotva 3 dny.. Teď jsem si na něco vzpoměla!

,,Damone?'' zeptala jsem se vážně.

,,Ehh?'' podíval se na mě ale pořád se věnoval řízení.

,,Cos mi to provedl,že jsem najednou usnula? Nemám ani hlad..'' podíval se na mě se zakřivením v obličeji.Zakousl se do rtu a přemýšlel.

,,Noo..jak ti to vysvětlit..Ehh..''podrbal se ve vlasech.,,Prostě..jsem ti zlomil vaz....'' vytřeštila jsem na něj oči a s otevřenou pusou dokořán sledovala co mi řekne dál.

,,U upírů je to normální.Zabiješ upíra,ale zase se probere.To je Lekce 1. Můžeš si ubližovat jak chceš,ale stejně se ti to zahojí.Jediná účinná zbraň je dřevěný kůl vymáchaný ve Sporýši. To je květina, která nám ubližuje a dokáže nás zabít.Tý se vyhýbej...Bolest  také oddálí chuť na krev..Když už jsme u toho. Na!'' podal mi mojí termosku. Otevřela jsem a napila se. Ihned jsem se však se znechucením odtáhla od termosky a zakašlala..

,,Jo.. mám pro tebe špatnou novinu..Budeš pít zvířecí krev.. Já vím je to hnus.. Ale je to potřeba....Nikdy jsem to neměl rád.Tohle je laň.Něco z tech lepších. Máš problém s krví Jess. Neudržíš se a zabiješ klidně i člověka. Já proti tomu samozřejmě nic nemám, na upírkách je to sexy..'' ušklíbl se a pokračoval.,,Ale tebe by to změnilo..A to není nic pro tebe..Zatím budeš pít tenhle humáč a postupně budem přidávat lidskou krev a sporýš. Ano ubližuje nám, ale když ho budeš každý den konzumovat v malých dávkách, vytvoříš si proti tomu takovou jakože imunitu..To je lekce 2. Takže bumbej,s chutí do toho!,, pobídl mě a já pila..

† The Vampires - Agony  CZ †Where stories live. Discover now