Capitolul 20

2.9K 242 7
                                    

Discuția purtată cu Elian l-a ambiționat și mai tare pe Victor. Știa că fratele lui este încăpățânat, dar spera să aibă totuși o limită. Spera să cedeze cumva și să încerce măcar să se gândească la un eventual divorț înainte să-l respingă atât de categoric. Hotărârea lui de a continua să rămână agățat de o femeie doar pentru a fi tatăl unui copil, care nici măcar nu poartă genele lui, este de neînțeles. Evident că gestul lui este unul generos, dar parcă nu se mai potrivește cu intenția în sine. S-a schimbat puțin contextul. Elian nu mai poate juca rolul de tată atâta vreme cât el nici măcar nu mai doarme acasă, și mai nou, nici la hotel. Victor cunoaște foarte bine ceea ce fratele său încă nici nu-și închipuie. Știe că nu se va mai putea despărți niciodată de patul cald în care își petrece acum nopțile.

Doar că Victor nu știe tot adevărul. Nu cunoaște care sunt intențiile lui Elian și nu știe nimic despre planurile acestuia.

În schimb, Elian a aflat că Jessie a plecat de acasă, împinsă ușor de la spate chiar de către Alex, dar nu a comentat nimic deoarece îi convine această conjuctură. Jessie chiar merita o astfel de pedeapsă și nu doar pentru comportamentul pe care îl are față de Mateo, ci pentru comportamentul ei în general. Lui Elian nu i-a trecut supărarea. Încă mai este furios pe ea, dar a fost mult prea ocupat cu chestiuni mult mai importante pentru a-și pierde vremea cu pedepsirea ei.

Veștile primite astăzi au fost copleșitoare pentru Elian. Întâlnirea pe care a avut-o cu David l-a transformat într-o grenada, iar convorbirea lungă pe care a avut-o cu Alex l-a adus în pragul exploziei. Doar gândul că Aimee îl vizitează pe Mateo reușește să-i mai calmeze nervozitatea, dar în același timp îi provoacă un milion de emoții pe care le stăpâneaște cu greutate.

Poate era mai bine să-i spună și ei adevărul... Ce dracului a fost în mintea lui atunci când a decis să amâne discuția despre adevărul din viața lui? Știe foarte bine că iubirea ei este una sinceră, că nimic nu o poate schimba și că nimeni nu o poate alunga din viața lui. Iar Aimee nu merită să nu știe astfel de lucruri. Iubirea ei nu trebuie trădată. Ochii ei negri îi revin în minte iar zâmbetul ei larg îi încălzește inima. Amintirea timpului petrecut împreună îi bombardează creierul și îl trimite într-o lume magică, acolo unde sunt doar ei doi. Ascunși sub marea lor iubire.

Mai bine mergeau împreună la Mateo. Poate ieșeau și în parc. Sau poate alegeau să plece împreună într-o scurtă excursie, sau la zoo, sau chiar la munte.

Ușa care se deschide larg îl readuce în lumea lui reală, o lume pe care este obligat să o trăiască.

- Elian? Știam că o să vii să mă iei acasă?

Vocea femeii îi zgârie timpanul, iar brațele cu care îi înconjoară gâtul sunt precum un ștreang care îl lasă fără aer. El nu răspunde la îmbrățișare, dar nici nu se retrage. Se străduiește să rămână nepăsător apelând la imaginea roșcatei care i-a zăpăcit neuronii.

- Trebuie să vorbim, spune sec reușind cu greu să rămână calm.

- Bine! Intră.

Jessie se retrage un pas în spate făcându-i loc lui Elian să treacă pe lângă ea. Zâmbetul larg care i s-a întins pe față îi trădează fericirea. Nu mai avea nicio speranță că soțul ei o va căuta. Nu se mai gândea la planul ei și nici nu mai găsea o soluție salvatoare. Acum totul revine la normal. Este fericită. Este calmă și, ceea ce contează cu adevărat, Elian este cu ea.

- Mama a plecat la o prietenă... Suntem singuri... Te servesc cu o cafea, spune Jessie ridicând receptorul pentru a face comanda.

Nu mai așteaptă aprobarea lui Elian fiind hotărâtă să-l convingă cumva să o bea. Conștientizează că este singura ei șansă și nu vrea să o piardă. Nu se știe niciodată când va mai fi alături de sotul ei, în aceeași cameră, fie ea și o cameră de hotel.

Vieți schimbateWhere stories live. Discover now