Babamın hayalini ilerlettim

398 25 10
                                    



Hayat Tolstoy'un "Savaş ve Barış" romanı gibidir bir yandan balolar yapılırken diğer yandan hayata gözlerini yumanlar var. Birileri eğlenceler  düzenlerken birileri cenaze merasimi düzenler. Mutluluğumuz bile  anlık olur saliseler sonra bile neyle karşı karşıya kalacağımız belli değil. Zamana bırakmamak lazım anlık sevgilerle mutlu  olmak anlık yaşamak lazım her duyguyu. 


Aslı kızlarla beraber eve yol almışlardı, arka koltukta yolu izleyerek sessizce  oturuyordu  Yağmur arabayı kullanırken Ece yan koltukta oturarak arada aynadan  Aslıya bakıyordu. Hepsi endişeliydi, hepsinin içinde korku vardı, kimse kimseyi teselli  edecek cümle kuramıyor ve hepsi sessizliğe teslim olmuşlardı. Kızları esir alan sessizliği Ecenin telefon zili bozmuştu, arayanın kim olduğuna bakmadan telefonu açarak kulağına götürdü kısa bir bekleyişten sonra   "geliyoruz" diyerek telefonu kapattı Yağmura bakarak konuşmaya başladı.


Ece: merkezde ki şirkete sür mevzu var

Yağmur: tamam

Aslı: noldu Ece

Ece: meydanı boş gören çakallar parça koparmak istiyorlar

Aslı: o zaman çakalları taşlaşmak farz oldu

Yağmur: aynen öyle


Kızlar  şirkete doğru yol alırken Şahin arabayı durdurdu Can da arkasından hemen durdu. Şahin arabadan inip arkada ki arabaya bindi ne Arda ne Can hiç bir şey sormadılar, Can mekana doğru son surat arabayı kullanıyordu. Arda aynadan arka koltukta oturan Şahine bakarak sonun da sorusunu yöneltti.


Arda: konu ne Şahin?

Şahin: konuya bakarak mı benle geleceksin

Arda: ben her türlü dalarım abi biliyorsun

Şahin: biliyorum kardeşim ama bu kez öyle kavga veya çatışma değil mesele 

Can: mesele ne o zaman kardeşim

Şahin: dönüşü olmayan yolculuğa çıkıyoruz ölmeye gidiyoruz 


Şahinin bu sözüyle Arda da Can da sustular. Hayır tabi ki korkmadılar! Ölüm ne ki onlar için? Onlar diri diri yanmışlar bir canları var ki o da Allah'ın emanetidir saati geldiğinde teslim edilecek, ha bugün ha yarın ne fark eder ki.  Hemde hiç fark etmez onlar için onlar sadece mafya bozuntuları değildiler onların çok daha kutsal meslekleri vardı onlar bu Vatan uğuruna gözlerini kırpmadan can verecek yiğitlerdirler. Şahin Can'a  gidecekleri adresi söyledikten sonra araçtakiler  sessizliğe boğuldular. Bu sırada kızlar şirkete gelmişlerdi arabadan inerek hızlıca içeri girdiler Ece önde Aslı ve Yağmur arkadan geliyorlardı.  Şahinin odasına girdiler içeride biri Şahinin koltuğunda diğerleri odanın belli köşelerinde dört kişi vardı.


Ece: abimin koltuğundan kalkman için 5 saniyen var Cingöz !

Cingöz: lakabımla hitap edince bir başka çekici oluyorsun Ececim

Ece: dööört

Cingöz: kalkmayacağımı biliyorsun benim nazlı çiçeğiiiimmm

Yağmur:  Arda sana bir daha Eceye böyle hitap edersen seni açık açık sikeceğini söylemişti göt veren pic

Gizli YaşamKde žijí příběhy. Začni objevovat