SOKAK ÇOCUKLARI

477 45 26
                                    



                                                 Şahin'den:

Son operasyondan tam iki hafta geçmişti ve güvenlik sistemini en yüksek seviyede tutuyordum. Yıldıza yaptığımız darbeden sonra ortalık hiç olmaması gerektiği kadar sessizdi tabi tırlardan kurtardığımız mültecilerin haberlerdeki yankısını saymazsak. Havasızlıktan ölenler, cesetlerin kokusundan ve çürük tenlerden psikolojik hasar gören çocuklar, açlıktan ve susuzluktan bitkin hale gelen insanlar Türkiye üzerinde çok buyuk yankı uyandırdı ve bu sayede yıldız üyeleri derinlere indi belli bir süre hareket edemeyecekler ama bu kadar sessiz kalmaları pek normal değil. Ne olur ne olmaz diye Aslının ailesininde güvenlığını arttırdım. Cihan ağa ve İso dayı  kendi mekanlarını ve tanıdıklarının güvenlığını arttırdılar, bizim ev en güvenli yerdi içindeki gizli tüneller, odalar ve geçişler ailemin hayat sigortasıdır.  Arda ve Canla salonda oturup  yeni çocuk yurdunun kurulacağı yeri daha doğrusu il'i belirliyoruz. Daha önce İstanbul, İzmir ve Mersinde yurt kurduk dördüncü yurdu hangi il'de olacağını konuşuyorduk ki Aslı elinde kahve tepsisiyle salona geldi, o an saçma bir hayale kapıldım sanki... sanki... ahh neyse saçma işte. Kahveleri dağıtıp tam karşıma geçip oturdu.

 Arda: sağol kardeşim

Can: sağol kanka

Şahin: sağol Aslı

Aslı: önemli değil. Eee karar verdiniz mi?

Can: yok daha Antalya ve Diyarbakır arasında kaldık

Şahin: sen düşünüyorsun hangisi olsun?

Aslı: ben mi?

Şahin: evet! Sence hangi il olsun?

Aslı: ıığğğ şey Diyarbakır olsun 

Arda: neden peki?

Aslı: terör olayları orda çok fazla ve sokak çocukları ateş altında kaldılar, hayat onlar için zordu ama terör nedeniyle zaten zor olan hayat mücadeleleri daha da zorlaştı  ve lanet olası dağ fareleri bu çocukları kendi menfaatleri  için kullanmaktan çekinmiyorlar. Savaşın ve terörün elinden kurtarıp yarınları için güvenli bir ortamda yetişmeleri sağlanmaları lazım bu çocukların. Yurdu siz kurduğunuza göre dünyanın en güvenli evidir ve Diyarbakırlı çocuklar kendilerini bu hayatta az da olsa bir yuvaya ait his ederler ve en önemlisi çocuk istismarcıları bu melekleri kendi kirli işlerinde kullanamayacaklar.

Arda: helal sana Aslı valla ne yalan söyleyelim bu kadar derin düşünmemiştik.

Can: aynen biz sadece çocukları sokaklardan kurtarmayı hedef etmiştik ama böyle yaparak hem çocukları  kurtarıcaz hem teröre darbe indiricez.

Şahin: iyi düşündün Aslı.             Arda işlemleri başlat inşaat malzemelerini araçları falan hepsi bugün Diyarbakır'da hazır olsunlar yarın inşaat başlasın.

Arda: tamam kardeşim oldu bil.      


Bu kız beni her konuştuğunda kendine hayran bırakmayı nasıl beceriyor hala anlamış değilim.  Arda kahvesini bitirip ayaklandı tam gideceği sırada Ece ve Yağmur geldi.


Ece: hayırdır hayatım nereye?

Arda: şu yurt işini hal edip gelicem canım

Yağmur: aa karar verdiniz mi il'e?

Can: evet Diyarbakır'da olacak

Yağmur: harika düşünmüşsünüz, çocukları o ortamdan kurtarmış oluruz

Gizli YaşamWhere stories live. Discover now